SCHIMBĂRI ÎN GUVERN: Gabriel Oprea, înlocuit de la Interne

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 ianuarie 2009

PSD va înainta premierul Emil Boc o nouă propunere pentru funcţia de ministru al AdministraŢiei Şi Internelor.

PSD va înainta premierul Emil Boc o nouă propunere pentru funcţia de ministru al AdministraŢiei Şi Internelor.

Liderii PSD i-au reproşat numirea lui Virgil Ardelean, zis şi "Vulpea", la şefia unei direcţiei din cadrul MAI

Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Nica

Liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, ieri, că Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a avansat către Comisia de arbitraj şi integritate morală a formaţiunii sale propunerea de excludere din partid a lui Gabriel Oprea, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit lui Geoană, Oprea a încălcat deliberat, în ultimele zile, disciplina de partid, în privinţa nominalizării lui Virgil Ardelean, zis şi "Vulpea", în func­ţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI.

Mircea Geoană a explicat: "Analizând această situaţie, din punct de vedere al încălcării disciplinei de partid, precum şi al mecanismului din protocolul de colaborare cu PD-L, BPN a adoptat cu o largă majoritate şi cu două abţineri, retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, urmând ca PSD să facă o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Ţinând cont de gestul grav de indisciplină afişat de Gabriel Oprea, în ultimele zile, BPN al PSD a avansat propunerea către Comisia de de integritate a partidului ca Gabriel Oprea să fie exclus din PSD. Sunt decizii severe, dar este mai cinstit ca, la început de drum, acolo unde există o regulă aceasta să fie respect­ată. Sunt convins că vom găsi un înlocuitor capabil".

Liderul PSD a subliniat că formaţiunea sa va proceda la revocarea tuturor numirilor făcute de Gabriel Oprea, acestea neavând girul partidului.

"O parte dintre aceste numiri probabil că vor fi reconfirmate, dar dorim să intrăm într-un mecanism ordonat şi predictibil", a mai spus Geoană.

Liderul PSD a mai declarat că aces­te decizii vor fi validate de Comitetul Executiv Naţional al PSD, "care va fi convocat cât mai curând", urmând ca PSD să facă, cât mai rapid, o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor care va fi avansată premieruuil Emil Boc.

Până la numirea unui nou ministru, PSD propune ca interimatul la conducerea Minis­terului Administraţiei şi Internelor să fie asigurat de vicepremierul Dan Nica.

Oprea: "Am procedat legal la desemnarea secretarilor de stat"

În replică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a declarat că a procedat legal la desemnarea secretarilor de stat din cadrul MAI, respectiv a chestorului de poliţie Virgil Ardelean într-un post de director în acest minister.

Gabriel Oprea a anunţat că a "luat act" de declaraţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, privind retragerea sprijinului politic în cazul său, însă, nu a dorit să comenteze această decizie.

Gabriel Oprea a explicat: "Am fost învestit în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma validării de către Parlament a Guvernului Emil Boc şi a nominalizării mele de către Comitetul Executiv al PSD.

Am propus premierului Emil Boc numirea unor secretari de stat agreaţi de PSD şi recomandaţi pentru aceste posturi de probitatea lor morală şi profesională"".

Oprea a mai spus că la nivelul direcţiilor subordonate MAI şi la nivelul secretarilor de stat a numit ""numai profesionişti din sistem, a căror probitate morală şi experienţă profesională nu pot fi puse la îndoială şi nu se bazează pe carnetul de partid"".

""Aşa cum am mai spus, atât timp cât voi fi ministrul Administraţiei şi Internelor, voi face o politică subordonată intereselor României, fără a ceda în faţa intereselor de grup, întrucât ne-am angajat în faţa cetăţenilor României că în urma guvernării noastre, mult mai mulţi români vor avea o viaţă mai bună, în deplină siguranţă"", a mai spus Oprea, citat de Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb