Consultanţii de investiţii

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 ianuarie 2009

Având în vedere dificultăţile economice din prezent, pe fondul mediului financiar complex şi într-o continuă transformare, multe persoa­ne doresc o relaţie financiară stabilă, bazată pe încredere şi profesionalism. Una dintre cele mai importante decizii ce trebuie adoptată în această direcţie este alegerea unor consultanţi de investiţii profesionişti, cu experienţă pe piaţa financiară.

Activitatea de consultanţă de inves­tiţii presupune o paletă largă de activităţi, care îmbină cunoştinţe economice, tehnice şi socio-psihologice. În principal, activitatea se poate reduce simplist la anticiparea corectă a momentul implementării deciziei investiţionale, adică alegerea precisă a momentelor de vânzare şi cumpărare. Activitatea de investiţie în instrumente financiare presupune consultanţă şi intermediere prin investirea economiilor băneşti şi a disponibilităţilor financiare, care, în funcţie de condiţiile în care se desfăşoară, pot da rezultate pozitive sau negative.

Consultanţa de investiţii este o activitate care constă în prestarea cu titlu profesional de servicii de analiză a instrumentelor financiare, de evaluare, precum şi recomandări în legătură cu vânzarea şi cumpărarea de valori mobiliare în condiţii cât mai eficiente şi corespunzătoare, în aşa fel încât deţinătorul de capital care foloseşte sfaturile primite de la consultantul de investiţii să obţină protecţie şi rezultate maxime.

Posibilităţile de investiţii sunt, în principal, în valori mobiliare, emise de stat şi unităţi administrative ale statului (precum instrumente financiare cu venit fix, titluri de stat, depozite bancare), fonduri financiare (deschise sau închise), societăţi de administrare a inves­tiţiilor, societăţi de valori mobiliare cotate şi necotate sau piaţa derivatelor.

De asemenea, comisioanele percepute pentru activităţile principale sunt plătite la cumpărarea sau vânzarea acţiunilor.

Activitatea de consultanţă de investiţii în valori mobiliare exclude acceptarea, prelucrarea, executarea şi decontarea ordinelor clienţilor de a dobândi şi înstrăina valori mobiliare, inclusiv deţinerea de disponibilităţi băneşti sau valori mobiliare pe contul clienţilor. (art. 96 alin.2 din Legea 52/1994).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb