Creştere de 13% a numărului de bovine sacrificate

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 ianuarie 2009

Greutatea în carcasă a bovinelor a crescut cu 5%

Greutatea în carcasă a bovinelor a crescut cu 5%

Numărul animalelor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut la bovine şi au scăzut la porcine, ovine, caprine şi păsări, în noiembrie 2008, faţă de luna precedentă. Institutul, Naţional de Statistică (INS) a raportat că, în noiembrie 2008 faţă de noiembrie 2007, numărul animalelor sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut la bovine şi păsări, iar la porcine, ovine şi caprine au scăzut.

Astfel, în noiembrie 2008 comparativ cu octombrie 2008, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,8%, respectiv cu 5%. În unităţile industriale specializate, numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 22,2%, res­pectiv 18,9%. În luna noiembrie 2008, ponderea sacrificărilor în unităţile industriale specializate a reprezentat 14,4% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 4,7%, res­pectiv cu 7,6%. În luna noiembrie 2008, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 63,4% din totalul porcinelor sacrificate, arată un comunicat al INS. Numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă în unităţile industriale specializate au scăzut cu 8,9%, res­pectiv cu 7,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 34,9%, respectiv cu 32,7%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au deţinut o pondere de 1,7% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au scăzut cu 50% (număr de capete sacrificate) şi cu 43,1% (greutate în carcasă).

Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 7,3%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 14%. Peste 75% din totalul tăierilor de păsări s-a realizat în unităţile industriale specializate. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate (-6,6%), cât şi al greutăţii în carcasă (-7,9%).

În noiembrie 2008 comparativ cu noiembrie 2007, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 3,2%, respectiv cu 3,7%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut atât la numărul de capete sacrificate (-39,1%), cât şi la greutatea în carcasă (-35,5%).

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut, cu 21,8%, respectiv 34,7%. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate a crescut cu 3% şi greutatea lor în carcasă a scăzut cu 1,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 8,7%, respectiv cu 27,5%. Numărul de capete sacrificate în unităţile industriale specializate a scăzut cu 63,6% şi cu 60,2% la greutatea în carcasă.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri cu 7,2% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 9,6% la greu­tatea în carcasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb