"TOP 2008: În cine au încredere românii": sondaj READER"S DIGEST

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 13 ianuarie 2009

Revista Reader"s Digest a aflat, prin realizarea pentru al doilea an consecutiv a unui sondaj exclusiv, cine sunt personalităţile care se bucură de cea mai mare încredere în ţara noastră, cine a urcat şi cine a coborât în topul încrederii românilor în anul care a trecut.

Voturile din 2008 au confirmat "stabilitatea" unor personalităţi publice care s-au bucurat de apreciere şi în 2007, dar au oferit şi multe surprize.

Schimbări au apărut şi în "Topul celor mai de încredere profesii", dar şi la secţiunea "relaţii cu cei apropiaţi", unde românii au votat diferit faţă de anul 2007.

"Toţi cei prezenţi în acest top dispun de notorietate, sunt percepuţi ca persoane care au reuşit, nu sunt personalităţi conflictuale şi nu au apărut în presă ca oameni care caută să obţină beneficii personale din afaceri dubioase", a explicat Bogdan Voicu, sociolog cercetător în cadrul Institutului pentru Calitatea Vieţii.

Persoana publică în care românii au cea mai mare încredere s-a dovedit a fi, şi în acest an, Nadia Comăneci, cea care s-a clasat pe locul întâi şi în 2007. Următoarele patru locuri în "Topul încrederii" au revenit actorilor din vechea gardă: Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei şi Florin Piersic.

Politicienii şi oamenii de afaceri şi-au adjudecat şi în acest an ultimele locuri. Primarul Sibiului Klaus Johannis este singurul care a reuşit să se detaşeze de acest pluton şi să câştige încrederea românilor, acesta clasându-se în prima jumătate a listei, pe locul 47.

În ceea ce priveşte "Topul celor mai de încredere profesii", "premianţii" şi "codaşii" au rămas pompierii şi, respectiv, politicienii. Cea mai spectaculoasă creştere în acest top a aparţinut preoţilor, care au urcat 5 locuri (de pe locul 7 pe 2). Profesia care a înregistrat cea mai mare cădere a fost cea de baby-sitter: bonele au scăzut 5 poziţii faţă de anul trecut.

Reader"s Digest le-a cerut românilor să acorde note de încredere şi persoanelor apropiate. În linii mari, clasamentul a rămas la fel ca în anul precedent.

Sondajul a fost efectuat de Reader"s Digest prin intermediul companiei IMAS în luna octombrie 2008, pe un eşantion reprezentativ. Cei 1.245 de respondenţi din toată ţara, cu vârste de peste 18 ani, au fost rugaţi să dea un calificativ de la 1 la 10 încrederii pe care o acordă unei liste de 100 de personalităţi prezentate, existând şi o listă deschisă în care puteau opta pentru oricare alta persoană publică.

Faţă de anul trecut, lista dată a suportat unele modificări, renunţându-se la 34 de personalităţi şi fiind introduse numele altor 34 de persoane publice, care au fost mai prezente în viaţa socială în ultimul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb