Macro Newsletter 23 August 2024

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 23 august

Macro Newsletter 23 August 2024

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune neaşteptată în luna august 2024, pe fondul expansiunii din servicii. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 52,7 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 17 luni (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 49,1 puncte, în condiţiile în care indicele sectorului serviciilor a crescut până la 55 de puncte, de la 50,1 puncte. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut cu 1,9 puncte, până la 42,1 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 7 luni, în condiţiile unei scăderi a indicelui producţiei cu 2,8 puncte, până la 42,1 puncte. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul accentuării creşterii preţurilor produselor finite şi a temperării costurilor de producţie. (S&P Global)

Activitatea în sectorul privat din Germania şi-a accentuat neaşteptat contracţia în luna august 2024, pe fondul accentuării contracţiei din industrie. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 48,5 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 5 luni (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 49,1 puncte în luna precedentă, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a scăzut până la 51,4 puncte, de la 52,5 puncte. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut până la 42,1 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 5 luni, de la 43,2 puncte în luna anterioară, în condiţiile unei creşteri indicelui producţiei până la 42,9 puncte, de la 42,5 puncte. Contracţia activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul accentuării creşterii preţurilor produselor finite şi a temperării costurilor de producţie. (S&P Global)

Activitatea în sectorul privat din zona euro a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2024, pe fondul contracţiei din industrie. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 51,2 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 3 luni, de la 50,2 puncte, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a crescut până la 53,3 puncte, de la 51,9 puncte. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a scăzut până la 45,6 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 8 luni, de la 45,8 puncte, în condiţiile unei creşteri cu 0,1 puncte a indicelui producţiei, până la 45,7 puncte. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul accentuării creşterii preţurilor produselor finite şi a temperării costurilor de producţie. (S&P Global)

Activitatea în sectorul privat din Japonia şi-a continuat expansiunea în luna august 2024, pe fondul temperării contracţiei în sectorul industrial. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 53 de puncte (o valoare peste 50 arată expansiune), de la 52,5 puncte, în condiţiile în care indicele activităţii din servicii a crescut până la 54 de puncte, de la 53,7 puncte. Indicele activităţii din industria prelucrătoare a crescut până la 49,5 puncte, de la 49,1 puncte, în condiţiile unei creşteri a indicelui producţiei cu 1,2 puncte, până la 50,9 puncte. Expansiunea activităţii din sectorul privat a avut loc pe fondul accentuării creşterii costurilor de producţie şi a temperării creşterii preţurilor produselor finite. (S&P Global)

Preţurile producătorilor industriali din Estonia au crescut cu o rată anuală de 0,8% în luna iulie 2024, după un declin de 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au crescut cu o rată anuală de 0,9%, după o scădere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 0,9%, după o scădere de 5,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2%. (Statistics Estonia)

Preţurile producătorilor industriali din Letonia şi-au accelerat scăderea anuală în luna iulie 2024, până la 2,9%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 0,9%, de la 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 13%, după o scădere de 8,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%. (Statistics Latvia)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb