Macron a amânat pentru mâine conferinţa pe tema alegerilor anticipate

S.B.
Politică / 11 iunie

Macron a amânat pentru mâine conferinţa pe tema alegerilor anticipate

Conferinţa de presă în care Emmanuel Macron vrea să anunţe "orientarea pe care o consideră corectă pentru naţiune" în perspectiva alegerilor anticipate pe care le-a convocat în urma unei victoriei a extremei drepte în alegerile europene a fost amânată de marţi miercuri la prânz, anunţă anturajul şefului statului, potrivit news.ro.

"Clarificarea politică pe care a spus că şi-o doreşte preşedintele Republicii este actualmente în acţiune. Forţele republicane, pe de o parte, iar forţele extremiste, de cealaltă, se poziţionează", potrivit acestor surse.

Pe de altă parte, preşedintele francez este convins că această campanie în vederea alegerilor anticipate legislative, care a început, va arăta că Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta) nu este pregătit să guverneze, scrie Le Figaro.

"Merg să câştig!", a declarat el Figaro Magazine.

La bordul unui avion cu care se întorcea luni după-amiaza de la Oradour-sur-Glane, în Haute-Vienne, Emmanuel Macron şi-a afişat seninătatea şi combativitatea, la o zi după înfrângerea taberei sale în alegerile europene, şi după decizia-surpriză de a dizolva Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez.

Sigur pe el, el a prezentat principalele două motive care l-au determinat să aleagă să-i trimită pe deputaţi din nou la alegători.

În primul rând este vorba despre sentimentul de dezordine transmis de dezbaterile din Parlament, în ultimele săptămâni, în care aleşi de la Partidul La France insoumise (LFI, stânga radicală) au agitat steaguri ale Palestinei în hemiciclu, în pofida faptului că ştiau că este interzis, provocând suspendarea şedinţei, scrie ziarul francez.

În pofida încercării de a-şi lărgi majoritatea, în ultimii doi ani, o parte a aleşilor din opoziţie nu a vrut acest lucru, scrie ziarul.

Deoarece nu a găsit un acord, în timpul sesiunii, prin care să nu mai depindă de o majoritate relativ fragilă, el înceracă să-i oblige pe deputaţi la clarificări.

În al doilea rând, scorul obţinut de RN duminică l-a făcut să ia această decizie.

Macron se gândea la această decizie de mai multe săptămâni, şi a făcut pasul duminică după-amiaza, scrie ziarul francez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb