Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone din Ucraina

V.G.
Internaţional / 16 decembrie 2022

Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone din Ucraina

Preşedintele francez, Emmanuel Macron a declarat ieri că intenţionează să îi telefoneze omologului său rus, Vladimir Putin, în legătură cu bombardamentele şi atacurile ruseşti cu drone în Ucraina şi să discute despre necesitatea finalizării unui acord privind securitatea centralei nucleare Zaporojie, notează AFP, potrivit Agerpres.

"În prezent, cel mai urgent subiect este acela de a continua să lansăm un apel la armistiţiu în cazul bombardamentelor şi al atacurilor cu drone", a spus el într-o conferinţă de presă, la finalul Consiliului European de la Bruxelles.

"Intenţionez să îi telefonez preşedintelui Putin pe acest subiect, deoarece este foarte clar că o bună parte dintre aceste atacuri sunt crime de război, ele vizează infrastructuri civile, chiar civili", a spus şeful statului francez.

"Nu asta este natura operaţiunii speciale pe care a lansat-o, a războiului pe care l-a lansat la început, care a fost o cucerire teritorială", a adăugat el.

Preşedintele francez şi premierul cambodgian Hun Sen, preşedintele în exerciţiu al ASEAN, au îndemnat marţi la "încetarea imediată a loviturilor aeriene şi a atacurilor cu drone împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene".

"Aş dori ca acest apel să convingă anumite puteri, China, India şi altele să ni se alăture şi să facă presiuni asupra Rusiei", a continuat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez este implicat şi în negocieri, mediate de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), pentru a securiza cinci centrale nucleare din Ucraina, inclusiv cea din Zaporojie ocupată de armata rusă.

"Vreau să putem obţine retragerea completă a armelor grele, a armelor uşoare şi a forţelor armate. Suntem destul de aproape de a obţine acest lucru", a spus el, fără alte detalii.

"La momentul potrivit, îi voi telefona preşedintelui Putin pentru a încerca să ajut la finalizarea acestor acorduri", a adăugat şeful statului francez, citat de AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb