MAE condamnă atacul terorist din Afganistan

F.A.
Internaţional / 18 ianuarie 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) "condamnă cu fermitate sângerosul atac terorist" petrecut ieri în Kabul, capitala Afganistanului, în care au fost ucise cel puţin 21 de persoane, inclusiv angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai EUPOL (Misiunea de Poliţie a Uniunii Europene în Afganistan), potrivit unui comunicat publicat astăzi pe site-ul MAE.

"România susţine eforturile continue ale Afganistanului de a combate terorismul, în toate formele sale. Atacul de la Kabul atrage încă o dată atenţia asupra nivelului extins al acestui fenomen extremist cu care se confruntă Afganistanul şi asupra necesităţii de intensificare a acţiunilor de asigurare a securităţii cetăţenilor. MAE consideră inacceptabile atacurile împotriva civililor şi a funcţionarilor internaţionali, acestea reprezentând o gravă încălcare a dreptului internaţional. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă solidaritatea faţă de organizaţiile internaţionale care au suferit, din nou, pierderi în Afganistan precum şi faţă de întregul popor afgan, care se confruntă cu astfel de atrocităţi", se mai arată în comunicat.

Un kamikaze s-a aruncat, ieri, în aer la 16.30 (ora României), în faţa unui restaurant din Kabul. Imediat după aceea, alţi doi atacatori înarmaţi au pătruns în clădire şi au început să tragă asupra clienţilor. Cei doi au fost ucişi de forţele speciale afgane.

Printre victime se numără patru angajaţi ai ONU (dintre care unul rus), un reprezentant al FMI, un poliţist danez din EUPOL şi un cetăţean britanic.

Atacul, revendicat de talibani, a avut loc la Taverna Libanului, un restaurant din centrul capitalei afgane. Localul este frecventat de diplomaţi, consultanţi, lucrători umanitari şi reprezentanţi ai comunităţii de expatriaţi din Kabul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb