MAE: Greva personalului navigant al Lufthansa continuă şi marţi

Ioana Dogaru
Internaţional / 10 noiembrie 2015

Lufthansa va putea efectua aproape toate zborurile planificate în Germania şi în Europa, potrivit unui comunicat de presă al MAE. În afară de aceasta, va putea opera chiar şi unele zboruri pe distanţă lungă, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Federale Germania că Asociaţia însoţitorilor de zbor UFO a anunţat continuarea grevei pentru 10 noiembrie 2015, astfel:

- între orele 04:30-23:00 pentru zborurile pe distanţă lungă de pe/către aeroportul Frankfurt;

- între orele 05:00-23:59 pentru zborurile pe distanţă lungă de pe/către aeroportul München;

- între orele 04:30-2:00 toate zborurile de pe/ către aeroportul Düsseldorf.

Lufthansa încearcă să limiteze cât mai mult posibil efectele grevei şi să informeze pasagerii din timp referitor la eventuale modificări ale programului zborurilor. În comunicat, MAE recomandă ca pasagerii să se informeze cu privire la starea zborurilor pe site-ul www.lufthansa.com.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a respins luni oferta de plată îmbunătăţită a companiei aeriene germane, menită să încheie cea mai lungă acţiune de protest cu care s-a confruntat până acum Lufthansa şi ale cărei costuri sunt estimate la cel puţin 10 milioane de euro pe zi, transmite Reuters.

Sindicatul, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariaţi de la Lufthansa, a respins oferta şi a anunţat că mişcarea de protest va continua şi marţi, fiind afectate 136 de zboruri, inclusiv cele pe distanţe lungi, mai profitabile.

Luni, peste 110.000 de pasageri ai Lufthansa au fost afectaţi de greva de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen şi Duesseldorf, aproape 1.000 de zboruri fiind anulate, informează Reuters. Conducerea Lufthansa a anunţat că va reevalua din 2016 rutele mai puţin profitabile către Asia, Africa şi America de Sud, pentru reducerea costurilor.

Sindicatul UFO a avertizat anterior că greva personalului navigant ar putea dura până la data de 13 noiembrie, dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii şi condiţii de muncă, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb