MAE:  Ministrul Dan Stoenescu vizează lansarea unor sesiuni de informare pentru românii din diaspora

Adina Lateş
Internaţional / 29 noiembrie 2015

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, prezent în Spania, a anunţat că are în vedere lansarea unor sesiuni de informare şi consultanţă pentru românii din diaspora, sesiuni care vor aborda modalităţile de accesare a fondurilor europene POSDRU.

"Demnitarul a anunţat că are în vedere lansarea unor sesiuni de informare şi consultanţă pentru românii din diaspora, prin organizarea unor întâlniri cu specialişti în domeniile de interes. Sesiunile vor aborda şi modalităţile de accesare a fondurilor europene POSDRU de către românii din diaspora, având trei axe de finanţare: formare profesională continuă pentru angajaţi, români antreprenori în Europa, prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii", se arată într-un comunicat transmis, de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul delegat, care a participat, sâmbătă şi duminică, la o serie de acţiuni derulate în Spania cu prilejul aniversării Zilei Naţionale a României, a mai precizat că una dintre priorităţile sale pe termen scurt este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenţă, astfel încât toţi cetăţenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot.

Totodată, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei şi de Institutul Cultural Român, Dan Stoenescu s-a întâlnit la Madrid cu membrii comunităţii româneşti. Demnitarul şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea pe care asociaţiile româneşti o desfăşoară în scopul păstrării şi promovării identităţii româneşti în Spania şi a salutat rolul acestora în consolidarea relaţiilor româno-spaniole.

De asemenea, oficialul MAE a efectuat o vizită la Torrejon de Ardoz, unde a participat la serbările organizate de către membrii comunităţii româneşti din această zonă şi de Uniunea Muncitorilor Români. Ministrul delegat a subliniat importanţa rolului pe care diaspora îl are în dezvoltarea economică a României, precizând că susţinerea şi organizarea unor evenimente de promovare a potenţialului investiţional în România, precum şi organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora sunt măsuri necesare pentru atingerea acestui obiectiv.

Demnitarul s-a mai întâlnit cu primarul din Torrejon de Ardoz, Ignacio Vazquez Casabilla. Cei doi oficiali au discutat despre contribuţia pe care comunitatea românească o are la dezvoltarea localităţii, dar şi despre importanţa dialogului bilateral constant, astfel încât să existe premisele unei bune integrări a românilor în societatea spaniolă, mai relatează comunicatul MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb