MAE: "România, conformitate sporită cu directivele UE"

Andrei Stan
Internaţional / 13 octombrie 2015

Comisia Europeană a dat publicităţii o nouă ediţie a Tabloului de bord al Pieţei Unice (Single Market Scoreboard), din care reiese că România asigură o conformitate sporită în privinţa transpunerii directivelor UE, deficitul fiind de 0,5% , sub media Uniunii de 0,7%, informează un comunicat de presă al MAE trimis redacţiei.

Conform Tabloului, faţă de ultima raportare, întârzierea cu care sunt preluate directivele în dreptul intern s-a redus la 8,1 luni, faţă de 10,7 luni, ceea ce reflectă şi faptul că nu există directive netranspuse mai vechi de 2 ani. "Cu toate acestea, există un deficit de transpunere de 1,2%, care necesită măsuri din partea instituţiilor de linie competente, în vederea preluării directivelor restante în perioada imediat următoare", precizează comunicatul.

În ceea ce priveşte acţiunile în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor privind incorecta transpunere sau aplicare a dreptului UE, declanşate de Comisia Europeană împotriva României, rezultatele rămân în continuare "bune", potrivit MAE.

Numărul acţiunilor privind Piaţa Unică aflate în desfăşurare (24 de dosare) este în scădere cu 4 faţă de raportarea anterioară şi cu 3 sub media înregistrată la nivelul UE.

Cu o durată medie de soluţionare de 24,4 luni, ţara noastră rămâne sub durata medie la nivelul UE, care este de 29,1 luni.

De la data aderării României la UE şi până în prezent, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu a pronunţat nicio hotărâre de condamnare a statului român pentru neîndeplinirea obligaţiilor care rezultă din tratatele UE.

"Performanţele României în privinţa sistemului Solvit sunt în continuare bune, cu o rată de soluţionare a cazurilor de 99%, în condiţiile în care numărul acestora se menţine în continuare foarte ridicat", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb