MAI:  Efectivele ministerului au intervenit ca urmare a inundaţiilor în 143 de localităţi din 14 judeţe

Laura Boico
Politică / 17 octombrie 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a prezentat astăzi situaţia privind măsurile dispuse pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ca urmare a inundaţiilor produse în ultimele zile în mai multe zone ale ţării, potrivit unui comunicat de presă al MAI remis redacţiei.

"De la momentul anunţării primelor atenţionări de precipitaţii abundente, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 143 de localităţi din 14 judeţe, alături de autorităţile locale, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice. Intervenţiile au avut ca scop protejarea de vieţi omeneşti şi îndepărtarea efectelor inundaţiilor", se arată în comunicatul de presă.

Cele mai grave situaţii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în localităţile Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea şi Schela, unde au fost evacuate preventiv 1.270 de persoane. Cele mai multe, peste 600, au provenit din localitatea Slobozia Conachi.

Conform sursei citate, 1.129 de persoane s-au întors deja la casele lor. În spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale se mai aflau, în această dimineaţă, 28 de persoane: 25 în sala de sport din Pechea, două persoane în şcoala de la Cuza Vodă şi o persoană în sala de sport de la Slobozia Conachi. Celelalte 113 de persoane evacuate sunt cazate la rude.

Inundaţiile din judeţul Galaţi au afectat 809 locuinţe, dintre care grav 36, 15 drumuri judeţene, 17 drumuri comunale şi 43 de poduri şi podeţe.

În prezent, cea mai mare parte a apei acumulate în zonă s-a retras sau a fost deversată prin breşa realizată în digul râului Geru.

"Începând cu 12 octombrie, în sprijinul efectivelor din judeţul Galaţi, s-au relocat forţe suplimentare de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani şi de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din opt judeţe: Bucureşti - Ilfov, Călăraşi, Bacău, Buzău, Vaslui, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Este vorba de 98 de efective cu 11 camioane şi 41 de motopompe, cinci autospeciale, trei instalaţii de potabilizare a apei", mai precizează comunicatul de presă al MAI.

Prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, joia trecută, s-a dispus alocarea a 18.000 litri apă, 12.000 conserve carne, 15.000 conserve pateu de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale pentru persoanele afectate de inundaţii, precum şi 20 tone motorină şi o tonă de benzină pentru a sprijini intervenţiile autorităţilor.

Pompierii au transportat şi au sprijinit, de asemenea, distribuirea produselor de primă necesitate puse la dispoziţie de Crucea Roşie, respectiv 300 truse de igienă personală şi 1.150 saci de dormit.

De asemenea, potrivit oficialilor MAI, în aceast moment, prioritatea este finalizarea evaluării pagubelor, activitate pe care autorităţile locale trebuie să o finalizeze până marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb