MAI:  Peste 500.000 de articole pirotehnice confiscate în Cluj, Ilfov şi Suceava

Andrei Stan
Miscellanea / 12 decembrie 2015

Peste 500.000 de articole pirotehnice au fost confiscate în judeţele Cluj, Ilfov şi Suceava, în urma unei acţiuni în domeniul utilizării şi deţinerii de materiale pirotehnice şi privind legalitatea desfăşurării actelor de comerţ cu astfel de produse, acţiunile de acest fel urmând să continue, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit unor surse din presă.

Aceasta a adăugat că, în ceea ce priveşte încălcarea regimului silvic, în săptămâna 6 - 12 decembrie au fost constatate 127 de infracţiuni şi s-au aplicat 545 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 588.000 de lei, iar acţiunile de acest fel se vor intensifica în zilele următoare, odată cu apropierea Crăciunului.

"În ceea ce priveşte siguranţa în trafic, Poliţia a intensificat misiunile preventive şi de fluidizare a circulaţiei. Au fost reţinute 2.563 de permise de conducere, dintre care 388 pentru depăşirea regimului de viteză şi 431 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 1.159 de certificate de înmatriculare", a menţionat Monica Dajbog.

Jandarmeria Română a fost prezentă pentru menţinerea ordinii publice la 650 de evenimente cu un număr mare de persoane, inclusiv în târguri speciale de Crăciun, nefiind înregistrate incidente deosebite.

În perioada 6 - 12 decembrie, structurile pentru situaţii de urgenţă au intervenit în 12.293 de cazuri şi anume: au fost efectuate 5.636 de intervenţii SMURD, 341 pentru stingerea incendiilor şi 29 pentru descarcerare. În total, 5.554 de persoane au fost asistate şi 81 salvate din situaţii de pericol.

În sprijinul intervenţiilor pentru salvarea de vieţi omeneşti, Inspectoratul General de Aviaţie a asigurat în ultimele şapte zile transportul aerian de urgenţă pentru 21 de pacienţi către unităţi spitaliceşti.

"Săptămâna aceasta, pompierii au efectuat 1.179 de controale, aproape de două ori mai multe faţă de săptămâna trecută, fiind depistate 188 de obiective economice care nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate peste 2.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4.500.000 de lei, iar în cazul a şase obiective economice s-a luat decizia suspendării funcţionării", a mai spus Dajbog.

În săptămâna 6 - 12 decembrie, aproape 850.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

"Având în vedere că Planul de măsuri 'Sărbători de iarnă în siguranţă', aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, vizează şi asigurarea securităţii la frontierele României, prin intensificarea controalelor, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 20 de persoane care erau semnalate ca fiind urmărite general pentru săvârşirea unor infracţiuni în ţară sau în străinătate", a mai declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb