Mâine are loc un protest al angajaţilor INS la sediile PNL şi PSD

G.D.
Politică / 4 octombrie 2022

Mâine are loc un protest al angajaţilor INS la sediile PNL şi PSD

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti - SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie afiliată la Confederaţia Natională Cartel Alfa, ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o perioadă lungă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici şi ca urmare a nepăsării totale faţă de numeroasele notificări şi acţiuni de protest de către factorii decidenţi, solicită de urgenţă, conform unui comunicat remis redacţiei.:

Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema "Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică";

Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică;

Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central si din direcţiile teritoriale de statistică.

Conform calendarului de proteste stabilit, salariaţii din INS vor picheta în data de 05.10.2022 sediul Partidului Naţional Liberal începând cu ora 10:00 şi sediul Partidului Social Democrat începând cu ora 12:00.

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a căutat întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS, considerând că declanşarea conflictului de muncă ar duce la un blocaj economic si social.

Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat), având în vedere că nicio decizie de politică economică şi socială nu se poate lua în absenţa datelor statistice, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Credeam ca tema protestului angajatilor INS este sa se elibereze de jugul politic care ii face sa scoata niste statistici absolut aberante de "cresteri" economice din pix.....

    NU MAI FALSIFICATI DEFLATORUL, mai angajati INS. Inflatia este de minim 15%, poate si 20%. Scoateti adevarul in statisticile voastre si apoi poate veti fi tratati ca oameni si functionari de stat. Altfel..... mergeti la birourile minciunii de partid si stat. 

    Pai acum cer bani mai multi, cit inciuna e mai mare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb