Maine, grevă generală, de o zi, în sectorul bugetar

A.G.
Politică / 4 octombrie 2009

Maine, grevă generală, de o zi, în sectorul bugetar

Peste 750.000 de salariaţi din învăţământ, sănătate şi administraţie publică şi-au dat adeziunea pentru participarea la greva generală din data de 5 octombrie 2009, a declarat, ieri, Marius Nistor, preşedinte executiv al FSLI Spiru Haret.

Nistor precizeaza, citat de Agerpres: "Mesajul pe care vrem să-l transmitem clasei politice este că nu ne mai poate lua de proşti, nu ne mai poate manipula. În spatele Alianţei Bugetarilor nu stă nici o formaţiune politică, aşa cum se încearcă să se sugereze. Este o formă de solidarizare a sindicatelor din diferite confederaţii sindicale pentru salvarea locurilor de muncă, pentru o salarizare demnă, direct proporţională cu calitatea, cantitatea şi importanţa muncii depuse. A sosit momentul ca toţi cei 400.000 de salariaţi din îvăţământ să riposteze faţă de nişte politicieni care i-au minţit, înşelat, au făcut promisiuni electorale. Colegii mei nu-şi mai pun speranţă în actualii politicieni. Este vorba de 1,4 milioane de bugetari, votanţi care îi pot sancţiona la vot. Există salariaţi din domeniul privat care sunt duri la adresa bugetarilor. Le cerem acestora să vadă că vin din familii mixte şi le cerem solidaritate şi unitate, pentru a le arăta politicienilor că, indiferent de încercările lor de dezbinare între cele două categorii de salariaţi nu vor reuşi".

Sindicaliştii fac vinovat Guvernu de scăderea veniturilor majorităţii angajaţilor bugetari, prin Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; trimiterea în concediu neplătit, timp de zece zile, a salariaţilor din domeniul public, în perioada octombrie- decembrie 2009; concedierea, în perioada următoare, a unui număr mare de salariaţi din domeniul bugetarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb