Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oil Terminal Constanţa, a respins propunerea de majorare a capitalului social al companiei cu aportul în natură din partea statului, arată un comunicat remis Bursei de Valori (BVB).
Ioan Silviu Wagner, directorul general al Oil Terminal, a declarat pentru ziarul "BURSA": "Acţionarii companiei vor analiza, din nou, în iunie, majorarea de capital. Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oil Terminal, a respins majorarea pentru că materialele nu au fost bine întocmite. O să remediem documentaţia şi vom trece majorarea la următoarea AGA".
Acţionarii Oil Terminal vor analiza, din nou, majorarea capitalului cu 151,7 milioane lei, la 210 milioane lei. Cea mai mare parte, de 90,5 milioane lei, va fi reprezentată de aportul în natură din partea Ministerului Economiei, constituit din două terenuri, de 254.000 mp şi, respectiv, 129.000 mp, ambele situate în judeţul Constanţa.
În Adunarea Generală a Acţionarior (AGA) de joi, a fost aprobată şi repartizarea profitului net pentru 2010. Acţionarii vor primi dividende în valoare totală de 1,77 milioane de lei (0,0029581 lei dividend brut pe acţiune - valoare de cinci ori mai mare faţă de anul precedent - de 0,0006 lei/unitate).
Acţionarii au mai avizat şi indicatorii financiari ai Oil Terminal pentru anul 2010 (cifră de afaceri netă de 132,2 milioane lei şi profit net de 2 milioane de lei), dar au respins solicitarea acţionarului Dan Bărbulescu privind declanşarea acţiunii de atragere a răspunderii împotriva administratorilor care au avizat situaţiile financiare.
Ministerul Economiei deţine 59,62% din capitalul Oil Terminal. Fondul Proprietatea are o participaţie de 10% din titluri, iar diferenţa de 30,37% aparţine altor acţionari.