Majorarea capitalului Oil Terminal, amânată pentru AGA din iunie

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 mai 2011

Majorarea capitalului Oil Terminal, amânată pentru AGA din iunie

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oil Terminal Constanţa, a res­pins propunerea de majorare a capitalului social al companiei cu aportul în natură din partea statului, arată un comunicat remis Bursei de Valori (BVB).

Ioan Silviu Wagner, directorul general al Oil Terminal, a declarat pentru ziarul "BURSA": "Acţionarii companiei vor analiza, din nou, în iunie, majorarea de capital. Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oil Terminal, a respins majorarea pentru că materialele nu au fost bine întocmite. O să remediem documentaţia şi vom trece majorarea la următoarea AGA".

Acţionarii Oil Terminal vor analiza, din nou, majorarea capitalului cu 151,7 milioane lei, la 210 milioane lei. Cea mai mare parte, de 90,5 milioane lei, va fi reprezentată de aportul în natură din partea Ministerului Economiei, constituit din două terenuri, de 254.000 mp şi, respectiv, 129.000 mp, ambele situate în judeţul Constanţa.

În Adunarea Generală a Acţionarior (AGA) de joi, a fost aprobată şi repartizarea profitului net pentru 2010. Acţionarii vor primi dividende în valoare totală de 1,77 milioane de lei (0,0029581 lei dividend brut pe acţiune - valoare de cinci ori mai mare faţă de anul precedent - de 0,0006 lei/unitate).

Acţionarii au mai avizat şi indicatorii financiari ai Oil Terminal pentru anul 2010 (cifră de afaceri netă de 132,2 milioane lei şi profit net de 2 milioane de lei), dar au respins solicitarea acţionarului Dan Bărbulescu privind declanşarea acţiunii de atragere a răspunderii împotriva adminis­tratorilor care au avizat situaţiile financiare.

Ministerul Economiei deţine 59,62% din capitalul Oil Terminal. Fondul Proprietatea are o participaţie de 10% din titluri, iar diferenţa de 30,37% aparţine altor acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb