Managerii din ţara noastră se aşteaptă la o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul

D.I.
Macroeconomie / 28 februarie 2018

Managerii din ţara noastră se aşteaptă la o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul

Directorii firmelor din ţara noastră se aşteaptă la un avans al preţurilor în comerţul cu amănuntul, până în aprilie, şi la o creştere moderată a numărului de salariaţi în sectorul serviciilor, potrivit statisticilor date publicităţii astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În sectorul "comerţ cu amănuntul", managerii estimează, pentru intervalul februarie-aprilie, o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%).

Potrivit reprezentanţilor INS: "Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +9%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%)".

În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Conform sursei citate: "Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cel mai ridicat nivel al soldului conjunctural, respectiv +36%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare".

În acelaşi timp, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%).

În comunicat se mai arată că "Managerii estimează stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +21%)".

În plus, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

În cele din urmă, comunicatul INS menţionează că "În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +10%)".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb