Manevrele ASF stârnesc interes în Parlamentul European

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 octombrie 2023

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

English Version

Un europarlamentar german cere o anchetă asupra pieţei asigurărilor din ţara noastră The European Conservative: "Comisia a refuzat accesul membrilor Parlamentului European la un raport legat de anumite nereguli privind reglementatorul pieţei asigurărilor din România" Lars Peter Berg: "Mă întreb dacă nu cumva este timpul pentru o investigaţie independentă, pentru a stabili exact ce se întâmplă în România" Assen Christov, Preşedintele Eurohold, a spus, recent, într-un interviu acordat ziarului BURSA, că "nu va fi surprins" dacă noua companie de asigurări licenţiată să funcţioneze în ţara noastră şi administrată de fratele Ursulei Von der Leyen va încerca să obţină pe nimic portofoliul de poliţe al Euroins România Libertatea: "Liviu Voinea, favorit să-i ia locul lui Nicu Marcu la şefia ASF"

Actualizare - Sacha Dragic, care se găseşte în spatele conexiunii dintre compania de pariuri Superbet cu compania Easy Asigurări, este personajul despre care se spune că s-ar afla la originea scandalului în desfasurare de la ziarul Libertatea şi Ziarul Gazeta Sporturilor, unde redactorul şef a fost îndepartat din cauză că nu a acceptat să prezinte conducerii înainte de publicare articolul despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi de publicitate... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Superbet precizează că Easy Asigurări nu este subsidiara sa, cele două companii aparţinând omului de afaceri Sacha Dragic: "Descrierea Easy Asigurări drept o subsidiară a Superbet este total falsă. Nu există nici un fel de legătură între conducerea Superbet sau brandul nostru şi Easy Asigurări. În consecinţă, referirile conform cărora preşedintele Board-ului companiei noastre a intrat pe piaţa de asigurări sunt, de asemenea, false.

Licenţa de asigurări şi brokeraj a fost obţinută de Eazy Asigurări, care este o companie complet distinctă, aflată în portofoliul antreprenorului Sacha Dragic, fondator al Superbet Group. Dragic deţine în prezent un portofoliu diversificat de investiţii în mai multe sectoare - servicii financiare, logistică, consum, healthtech, precum şi în companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)".

---

Un europarlamentar german cere o anchetă pentru a stabili ce se întâmplă în piaţa asigurărilor din ţara noastră, în condiţiile în care Comisia Europeană a refuzat accesul membrilor Parlamentului European la un raport legat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi o presupusă campanie de hărţuire a Euroins, conform unui articol de săptămâna trecută apărut în publicaţia The European Conservative.

În materialul intitulat "Exclusiv: Fratele lui Von der Leyen, un gigant de pariuri din Statele Unite şi scandalul asigurărilor din România", se arată că ASF a acordat licenţa pentru vânzarea asigurărilor auto în ţara noastră unei companii administrate de fratele Preşedintelui Comisiei Europene, la scurt timp după ce retrăsese licenţa de funcţionare a companiei Euroins România. Astfel, Eazy Asigurări - o subsidiară a Superbet, entitate al cărei preşedinte este, din februarie acest an, fratele Ursulei Von der Leyen, ar obţine beneficii dintr-un gol semnificativ lăsat în piaţa asigurărilor din ţara noastă în urma plecării Euroins, conform The European Conservative.

Assen Christov, Preşedintele Eurohold: "Persoane din ASF au încercat să ne fure afacerea"

Tot săptămâna trecută, cu o zi înaintea apariţiei articolului menţionat, într-un interviu publicat de ziarul BURSA, Assen Christov, preşedintele Еurohold, grup ce a deţinut Euroins România, a acuzat persoane din ASF că au încercat să fure afacerea din ţara noastră a Euroins. De asemenea, Christov a menţionat că "nu va fi surprins" dacă noua companie de asigurări licenţiată să funcţioneze în ţara noastră va încerca să obţină portofoliul de poliţe al Euroins România pe nimic.

Assen Christov a declarat: "Acum câteva zile, în România a fost licenţiată o nouă companie de asigurări (n.r. Eazy Asigurări). Este foarte ciudat că ASF a făcut asta într-un timp foarte scurt. Am încercat să aflu mai multe despre această companie, i-am căutat site-ul web. Nimic. Cred că este un caz foarte interesant de investigaţie pentru jurnalişti.

Pe de altă parte, în acelaşi timp au prelungit valabilitatea poliţelor noastre. Aşa că nu voi fi surprins dacă această nouă companie de asigurări va încearca să obţină portofoliul (n.r. ce a aparţinut Euroins Romania) de la Fondul de Garantare, care conţine în jur de 1,3-1,4 milioane de poliţe. Valabilitatea lor medie va fi de o lună jumătate - două luni, după care vor expira. Spun medie deoarece, după un an, toate poliţele expiră. Nu suntem departe de 17 martie, dar unele poliţe vor expira în octombrie, noiembrie. Aşa că nu aş fi surprins dacă această companie de asigurări va merge la ASF şi va încerca să obţină portofoliul pentru un euro, iar după asta să reînnoiască toate poliţele şi să preia 10% sau 15% din piaţă pentru nimic. Dacă acest lucru se va întâmpla, se va confirma cu adevărat că au încercat să fure afacerea de la compania care a lucrat în piaţa voastră mai mult de 17 ani, adică Euroins Romania".

The European Conservative: "Fratele lui Von der Leyen, un gigant de pariuri din Statele Unite şi scandalul asigurărilor din România"

Acordarea licenţei pentru vânzarea de asigurări auto în ţara noastră unei companii administrate de fratele Preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stârneşte semne de întrebare la Bruxelles, se menţionează în articolul apărut în data de 27 septembrie de The European Conservative.

Conform publicaţiei citate, acest lucru apare la doar câteva săptămâni după ce Comisia a refuzat accesul membrilor Parlamentului European la un raport oficial legat de anumite nereguli privind reglementatorul pieţei asigurărilor din România şi o presupusă campanie de hărţuire a unei firme.

Europarlamentarul german Lars Peter Berg, unul dintre cei care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la gestionarea problemei de către Comisie, a declarat într-un comentariu pentru The European Conservative: "Având în vedere răspunsurile evazive la întrebările parlamentare, mă întreb dacă nu cumva este timpul pentru o investigaţie independentă, pentru a stabili exact ce se întâmplă în România şi cât de capabilă este Comisia de a supraveghea industria".

Conform publicaţiei menţionate, primirea licenţei de a vinde asigurări auto de către Eazy Asigurări - o subsidiară a gigantului de jocuri de noroc Superbet - din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a şocat experţii din industrie. Superbet, unul dintre cele mai mari consorţii de jocuri de noroc online din Europa, specializat în pariuri, are o cifră de afaceri anuală de 1,1 miliarde de dolari. În luna februarie a acestui an, compania a anunţat numirea lui Hans-Holger Albrecht, fratele Ursulei von der Leyen, în funcţia de preşedinte al consorţiului, împreună cu un plan de expansiune globală.

Superbet este susţinută financiar de firma americană de administrare a activelor Blackstone, iar intrarea sa în piaţa asigurărilor din România vine după ani de scandaluri financiare şi politice, ce au culminat cu ieşirea forţată din ţară a Euroins, una dintre dintre cele mai mari companii de asigurări, care pretinde că a fost supusă unei campanii de hărţuire din partea ASF, scrie The European Conservative.

"O companie condusă de fratele lui von der Leyen poate obţine beneficii dintr-un gol semnificativ lăsat în piaţă în urma plecării Euroins", scrie The European Conservative

Potrivit sursei menţionate, în luna martie a acestui an, Autoritatea a retras licenţa de funcţionare a Euroins pe motivul unui deficit de capital de 400 milioane de euro, fapt contestat nu doar de companie ci şi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), de autorităţile de reglementare bulgare şi de un auditor independent, toţi susţinând că societatea era solvabilă.

În ultimii ani, piaţa românească a asigurărilor auto a trecut prin turbulenţe intense, marcate de falimentul a patru mari companii şi legături endemice cu crima organizată şi corupţia poltică, conform The European Conservative.

Euroins susţine că, în ciuda presiunilor politice, în 2019 a refuzat să cumpere compania de asigurări City Insurance (care între timp a intrat în faliment), ceea ce a declanşat o campanie de hărţuire la adresa sa ce a durat patru ani şi care a culminat cu suspendarea licenţei de funcţionare, în februarie 2023. Cu toate că un raport al reglementatorului pieţei asigurărilor din Uniunea Europeană, EIOPA, a susţinut poziţia ASF referitoare la faptul că Euroins era insolvabilă, problema a fost complicată de refuzul Comisiei de a le permite europarlamentarilor să examineze un raport necenzurat cu privire la acest caz, ceea ce a generat o serie de întrebări parlamentare, potrivit sursei menţionate.

The European Conservative scrie că europarlamentarul AfD Gunnar Beck consideră atitudinea UE suficient de opacă pentru a trimite problema către Avocatul Poporului European, invocând direct relaţia fratelui lui von der Leyen cu sectorul asigurărilor din România. Într-o declaraţie, Beck condamnă potenţialele repercusiuni asupra şoferilor români care pot rămâne fără asigurare atât în ţară, cât şi în străinătate, susţinând că acest caz reprezintă o dovadă suplimentară a incompetenţei Ursulei von der Leyen pentru funcţia avută în Comisie, potrivit The European Conservative.

Conform sursei citate, judecând după situaţia prezentă, o companie condusă de fratele lui von der Leyen ar obţine beneficii dintr-un gol semnificativ lăsat în piaţă în urma plecării Euroins. De altfel, în mod repetat au fost ridicate întrebări cu privire la faptul că Bruxelles-ul închide ochii în faţa corupţiei din România pe motiv că guvernul român ar avea o "relativă eurofilie", scrie The European Conservative.

În corespondenţa cu publicaţia, Lars Patrick Berg a descris dezvăluirile ca fiind "alarmante", adăugând: "Înlocuitorul pentru Euroins, o companie europeană de asigurări, pare a fi o companie sprijinită de americani cu un registru etic discutabil".

Libertatea: "PSD va nominaliza noul preşedinte al ASF, conform unor surse din coaliţia de guvernare"

Potrivit unui articol apărut în data de 27 septembrie în Libertatea, Liviu Voinea este favorit să-i preia locul lui Nicu Marcu la şefia ASF.

Publicaţia citată a scris că PSD va nominaliza noul preşedinte al Autorităţii, conform unor surse din coaliţia de guvernare, după discuţiile purtate de premier cu preşedintele PNL. Marcel Ciolacu vrea ca postul să fie ocupat de reprezentantul României la FMI, Liviu Voinea. Acesta urmează să-i ia locul lui Nicu Marcu, în mandatul căruia au avut loc falimentele a doi lideri din piaţa asigurărilor RCA, City Insurance şi Euroins, soldate cu găuri de miliarde de lei.

Informaţia a fost confirmată pentru Libertatea chiar de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu. "Eu îl văd foarte competent pe Liviu Voinea să ocupe poziţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară", a declarat premierul Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Opţiunea lui Marcel Ciolacu trebuie discutată şi cu partenerii de coaliţie, dar PNL nu are un drept de veto asupra propunerii venite din partea PSD, ci mai mult un rol informativ, potrivit înţelegerilor dintre cele două partide, conform publicaţiei menţionate.

Mandatul lui Nicu Marcu de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară se va încheia în noiembrie.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Bulgarii de la Euroins nu mai stiu ce sa inventeze ca sa poata invoca cu naduf ca li s-a furat afacerea in Romania. Nu ei nu au avut acoperit necesarul de SCR si MCR. Nu ei au transferat activele din rezerve la un reasigurator intragrup in Bulgaria fiind anuntati de "prietenul" Armeanu. Oare cati bani din conturile acestui individ Armeanu provin din pusculita asigurarilor de la City si Euroins ca prea ii sustinea constant la ASF?

    1. A nu se uită că Dănuț este in Consiliul ASF din 2013. De la înființarea ASF. E singurul care nu a plecat niciodată. Bine mai e și Wlassopol dar e copil pe lângă el. A nu se uita treaba asta. Dănuț a fost mereu la butoane. O fi și acum încă o tură?

      4.1. ATENȚIE CIOLACULE LA Practica lui DRAGNEA in (răspuns la opinia nr. 4)

      (mesaj trimis de DE UMBRA lui Dragnea ÎN ASF, CE ZICEȚI? în data de 03.10.2023, 19:30) 

      ALOOO, CIOLACULE FI ATENT CA ESTE PENAL DNUL OVIDIU WLASOPOL. 

      CIOLACULE, CURĂȚĂ PENALII DIN ASF ȘI FI ATENT LA NOILE NUMIRI  

      UMBRA lui Dragnea existentă în ASF, prin mărețul specialist Wlasopol (a lui Olguța) care face abuz de funcție și încalcă prevederile legale din Codul Muncii.  

      A doua soție a lui Wlasopol, doamna Andreea Roxana Wlasopol ocupă ilegal, de aprox. 5 ani, un post în ASF, deși contractul de muncă al acesteia este suspendat, cu încălcarea prevederilor Codului Muncii.  

      ALOOOO, WLASOPOL, IA SPUNE TU MASS-MEDIEI ȘI INSTANȚELOR DE JUDECATĂ, UNDE SE ÎNCADREAZĂ SUSPENDAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ AL SOȚIEI TALE - ANDREEI ROXANA WLASOPOL ??  

      LA CARE DINTRE ARTICOLELE DE MAI JOS SE ÎNCADREAZĂ ??  

      CODUL MUNCII -art. 50  

      Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:  

      a) concediu de maternitate;  

      b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;  

      c) carantină;  

      d) exercitarea unei funcţii în cadrul unei autorităţi executive, legislative ori judecătoreşti, pe toată durata mandatului, dacă legea nu prevede altfel;  

      e) îndeplinirea unei funcţii de conducere salarizate în sindicat;  

      f) forţă majoră;  

      g) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală;  

      h) de la data expirării perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei. Dacă în termen de 6 luni salariatul nu şi-a reînnoit avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de muncă încetează de drept;  

      i) în alte cazuri expres prevăzute de lege.  

      Art. 51. -  

      (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:  

      a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;  

      b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;  

      c) concediu paternal;  

      d) concediu pentru formare profesională;  

      e) exercitarea unor funcţii elective în cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toată durata mandatului;  

      f) participarea la grevă.  

      ......  

      Art. 52. -  

      (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:  

      a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;  

      b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;  

      c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;  

      Puneri în aplicare (1)  

      d) pe durata detaşării;  

      e) pe durata suspendării de către autorităţile competente a avizelor, autorizaţiilor sau atestărilor necesare pentru exercitarea profesiilor.  

      Oooo nuuuu, lăsați-l pe Wlasopol în pace, că vrea sa ajungă membru executiv la ASF.

      Pe lângă că este penal cu contractul suspendat al celei de-a doua soție și ține postul ocupat ILEGAL, este un mare specialist în asigurări. Nu știați ??

      Doar l-ați văzut cu toții LA TELEVIZOR CUM A RĂSPUNS LA O ÎNTREBARE ÎN DOMENIUL ASIGURĂRILOR. 

      WLASOPOL L-A FĂCUT PE MARCU ȘI ACUM IL FACE PE ARMEANU ::))

      DE RÂSUL PLANSULUI ::)) 

      NU ȘTIE CUM SĂ MAI PRINDĂ UN LOC LA SSPP SAU SIIF. 

      LA SSPP, ÎL AJUTĂ OLGUȚA, SPECIALISTA ÎN MUNCA ȘI PENSII 

      LA ASIGURĂRI NU SE BAGĂ, CĂ ESTE MÂNCAT DE CHESTII TEHNICE, DOMNE.. NU ȘTIE D-ASTEA.  

      EL ȘTIE DOAR SĂ SCRIE PRIN ZIARELE PE UNDE A LUCRAT PĂNĂ L-A OROPSIT OLGUȚA CU UN POST LA CNVM 

       

      IONESCO, TE-ASUPĂRAT AREMEANU, CĂ NU TE-A PUS ȘEF LA PENSII ??

      Deeh, ți-a luat locul unul mai pregătit decât tine ::))

      Abuzul de funcție în ASF al lui Wlasopol, incusiv prin ocuparea unui post de către soția lui Wlasopol (ce trebuia să fie vacant conform legii), trebuie recompensat de către Ciolacu cu o nouă numire în ASF.

      Poate un Primvicepreședinte !! Dar nu are loc de Socol, din păcate. 

      HEI, JURNALIȘTILOR INVESTIGATORI !!  

      IA CERCETAȚI VOI, CUM A REUȘIT WLASOPOL SĂ ÎNCALCE CODUL MUNCII ȘI SĂ ȚINĂ UN POST BLOCAT TIMP DE 5 ANI.

      UMBRA LUI DRAGNEA PERSISTĂ ÎN ASF 

      Dar prietena de-o viață a lui Wlasopol din DJ, ce părere are ?

      Încalcă sau nu Codul Muncii ??

      Nu l-a sfătuit ? Că doar este specialistă în falsîn declarații și dosare penale. 

      Nu bă...

      Ionesco deține cheia succesului în SSPP, NU ȘTIAI ??? 

      Are o aplicație (soft nu poate fi numit), fără de care NU MERG CALCULELELELE LA SSPP.  

      DE CE O FI PLEACAT MOȚ DIN ASF ?? 

      Iar toți colegii lui din SSPP sunt niște proști. 

      Fără Ionescu, SSPP nu exista. Nu știai ??

      Toți sunt niște corupți, inclusiv Parlamentul care a îndrăznit să modifice legile ::)) 

      DAR CUM I-AU PERMIS MAI MARII CONDUCĂTORI AI ASF LUI IONESCO SĂ DEȚINĂ AȘA CEVA ? NU ESTE ÎN CONFLICT DE INTERESE ??

      NU EXISTĂ RISC OPERAȚIONAL ÎN TOT SECTORUL SPP?? 

      CU CE ÎI ȘANTAJEAZĂ IONESCO ?? CUMVA CU CALULELELE PE PILONUL 2 ??? 

      ȘI DACĂ IONESCO SE SUPĂRĂ ȘI PLEACĂ, NU SE MAI FAC CALCULELELELE PE PILONUL 2 ??? 

      DEJA, MĂ UMFLĂ RÂSUL SAU PLÎNSUL !! 

      DUPĂ EUROINS, VIN CALCULELELE LUI IONESCO PE PILONUL 2 ?? 

      SĂ NE AȘTEPTĂM LA O CACIALMA A LUI IONESCO, LA MOMENTUL ”0” CÂND CIOLACU VREA SĂ SE ATINGĂ DE PILONUL 2 ??

      URAAAAA, TRĂIASCĂ CALCULELELELEL LUI IONESCO ::)) 

      Armeanu mai pune baiete mana pe o carte mai studiaza codul muncii poate ajungi la pensie. Ca sigur asa cu ce cunostinte ai sigur nu mai faci multi purici la ASF. Dar nu-mi fac griji o sa ai ocazia sa fi profesoraș de finante, singurul. O singura intrebare am: O sa mai plingi?

      Rușine să vă fie că vorbiți de mine.

      De o viata am fost Armeanu prietena ta. Am fost linga tine cand plangeai ca si-a batut joc de tine Cornel si acum nu iti e rusine sa spui de mine asa ceva. Iti spuneam cum sa votezi cand erai neexecutiv, iti dadeam toaye avizele date de juridic cu observatii si ti le explicam sa nu te faci de ras, cu ajutorul meu te-ai ridicat si acum asa imi multumesti. Imi pare rau ca te-am ajutat, vezi ce profitor esti....

      Nu era vorba de tine.

      Ce? Tu îl cunoști de-o viață pe penalul de Wlasopol ? 

      Sau poate te simți cu musca pe căciuă și ai girat contractul suspendat al soției lui Wlasopol. 

      Se încadrează în Codul Muncii ?? sau NU ?? 

      ESTE SAU NU WLASOPOL UMBRA UI DRAGNEA?? 

      Nu era vorba de tine. 

      Trebuia să-l sfătuiască pe Wlasopol, specialista din DJ în dosare penale.  

      Că deeeeh, marea speciaistă din DJ știe cum este cum este cu falsul în acte. 

      Că de la Wlasopol, nu se așteaptă nimeni să-și dea seama ce prevederi legale a încălcat. 

      POATE INVESTIGHEZĂ JURNALIȘTII CARE RESPECTĂ ADEVĂRUL ȘI LEGISAȚIA 

      Profesore nu te supara dar nu ai mirosit cum Andreescu a subtilizat din banii BRD pensii 25 milioane de lei. Armeanu desi ai trimis controale te-ai uitat in alte parti numai in contabilitate nu. Si cand te-ai trezit cu descoperirea fraudei de catre noul auditor extern al societatii ai tinut imformatia doar pentru tine cat ai putut sa nu auda altii in ASF cat de competent esti. Ce supraveghere ai facut. Parca jucai baba oarba cu fondurile de pensii, asa a fost tot mandatul tau.

      Nu Armeanu trebuie să cuoască Codul Muncii.

      Wlasopol este cel care este UMBRA LUI DRAGNEA. 

      WLASOPOL ESTE CEL CARE FALSIFICĂ ACTELE, PENTRU A-I BLOCA POSTUL LA ASF PTR ANDREEA WLASOPOL.

      FIECARE CU CE-L DOARE ::)) 

      Vezi ca nu aveti date corecte!

      Lasă măi, că scoate Wlasopol din buzunar imediat un certificat de handicap ptr odrasla lui.

      Că în altă parte nu se încadrează în codul muncii. 

      Atenție la investigații zariștilor, că Wlasopol se pricepe la falsificarea actelor 

      'Profesoreee" uite alte cateva articole din Codul Muncii: .

      49 . [felurile si efectele suspendarii] 

      (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti 

      si 

      [ 0 adnotări ]  

      Art. 54 . [suspendarea prin acordul părţilor] 

      Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale. 

      Asa ca mai pune mana pe carte ca esti penibil. O sa ai nevoie in viata! 

    Nu se poate asa ceva.Nu suntem o tara bananiera. Noi suntem .....Ha .de rasul lumii ,sau de plansul ei.

    ...

    ...

    1. Ai idee de lipsa de transparenta a Comisiei? Ai idee cate motive poate invoca Comisia pentru a secretiza documente ?

    cand esti colonie, te comporti ca o colonie!

    nu stiu daca s-a vazut un om mai bine pregatit profesional ca Dl Nicu Marcu . ma refer aici in Romania .

    1. Ha,ha,ha!

      Asta e masura la care se ridica sfruntarea in ASF! 

      La silvicultura nu ma pricep, te referi la silvicultura, ca el, profesional, este pregatit ca inginer silvic.

      Tu ce esti? 

    Adevarat este ca Superbet e companie americaneasca. Iar Sasha Dragic e texan!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb