Noi proteste au avut loc ieri, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de Guvernul Grindeanu, în urma emiterii în noaptea de 31 ianuarie a celebrei OUG 13. De această dată, protestatarii au ieşit în stradă pentru apărarea democraţiei şi pentru a cere depolitizarea unor instituţii.
Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu intonarea imnului naţional "Deşteaptă-te române" de cele aproximativ 200 de persoane care se mai aflau în faţa Guvernului în jurul orei 23.00, conform Digi24.ro.
Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei au revenit în faţa Guvernului, după ce au trecut prin Piaţa Universităţii, prin faţa Parlamentului şi a DNA.
În Piaţa Victoriei au fost peste o mie de persoane care strigau: "Vrem să muncim, nu să vă păzim" şi "Demisia". De asemenea, ei au cântat imnul naţional.
Numărul protestatarilor din Capitală a fost de 7.000. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, au trecut pe la Palatul Parlamentului şi a ajuns la DNA.
Aceştia s-au oprit şi au ţinut un minut de reculegere pentru victimele Revoluţiei.
O nouă duminică de proteste a avut loc şi la Cluj-Napoca. Aproximativ 250 de oameni au ieşit din nou în stradă. Toţi cer depolitizarea instituţiilor publice.
Un mic protest a fost organizat şi la Râmnicu Vâlcea.
Câteva zeci de persoane au protestat în faţa sediului Prefecturii Galaţi, unde au adus baloane de diverse culori, iar pe cele roşii au scris "PSD" şi nume ale unor lideri ai formaţiunii, pe care apoi le-au spart, manifestanţii spunând că "roşul este culoarea corupţiei".
Noi proteste faţă de Guvernul Grindeanu au avut loc şi la Braşov. Manifestanţii s-au mobilizat din nou pe reţelele de socializate. S-au adunat în faţa Prefecturii.
Sunt câteva zeci de persoane care s-au adunat la protest în jurul orei 19.30, iar apoi au plecat în marş.
Şi la Sibiu, aproximativ 300 de protestatari au cântat imnul în Piaţa Mare şi au plecat în marş prin centrul oraşului.
Proteste au avut loc şi în străinătate. Românii din Milano, Paris, Bologna sau Viena.
Românii din toată ţara au fost aşteptaţi să ia parte la un marş ce va avea ca traseu Piaţa Victoriei - Piaţa Constituţiei, de la Guvern la Parlament. Protestul de săptămâna aceasta va avea ca temă şi susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi depolitizarea Curţii Constituţionale a României, se arată pe pagina evenimentului.
Organizatorii evenimentului de pe pagina de Facebook spuneau că marşul este unul pentru instituţii independente politic. Aproape 3.000 de persoane au confirmat participarea numai pe pagina acestui eveniment şi alte câteva mii şi-au exprimat interesul.
Pe pagina evenimentului se mai arăta: "Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care şedinţa a fost amânată până la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv. Am aflat că DNA a trecut peste limite în anchetarea acestui dosar. Dar dacă nu era de competenţa acestei instituţii, cine ar trebui să scoată la iveală aceste nereguli şi de ce nu a făcut-o?".
În ceea ce priveşte faptele pentru care DNA a trimis dosarul la Parchetul instanţei supreme, acestea sunt cinci la număr: Favorizare a făptuitorului, prezentare cu rea-credinţă, de date inexacte, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută şi sancţionată de Legea 115/1999 - a răspunderii ministeriale), sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri şi fals intelectual.
CCR a admis luni sesizarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind existenţa unui conflict între puterile statului, apărut în urma declanşării de către procurorii DNA a anchetei privind modul în care a fost elaborată ordonanţa de urgenţă 13. CCR a stabilit astfel că investigaţia DNA a perturbat activitatea Guvernului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2017, 09:20)
mai protesteaza doar boschetarii .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2017, 12:13)
....boschetarii contra PENALILOR....si SANTAJISTILOR...din Parlament,Guvern si CCR....
1.2. NU STRADA FACE LEGEA (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2017, 12:40)
ANAF este ineficienta. Evaziunea fiscala este la tot pasul, in Piata Rahova, in Piata de flori George Cosbuc, chiar la medicul de familie, practic in toate domeniile. Dar sa le dam sansa sa lucreze. Daca o sa tot manifestam pe strazi si apoi sa solicitam Guvernului explicatii de ce nu se realizezeaza programul de venituri Nu se va realiza nimic. Nu se poate lucra sub presiunea strazii. Sunt impotriva coruptiei dar avem institutii ale statului care trebuie sa-si faca datoria in acest sens. Nu strada face si aplica legea.