Marcel Ciolacu: "Cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL"

D.T.
Miscellanea / 16 martie 2023

Marcel Ciolacu: "Cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL"

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL, potrivit News.ro. El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare dacă vor face o alianţă politică.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, astăzi, dacă Gabriela Firea va fi susţinută şi de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

"Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament", a afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024.

"E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară", a explicat liderul PSD, conform sursei citate.

Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: "Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului".

Ciolacu a mai fost întrebat ce părere are despre Nicolae Ciucă.

"Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România".

Liderul PSD a mai fost întrebat şi ce crede despre scenariul în care ar candida în tandem cu Nicolae Ciucă, el pentru preşedinţie, iar preşedintele PNL pentru funcţia de premier.

"Nu e un scenariu exclus, dar nu este unul simplu. Sunt cele două mari partide: Partidul Social Democrat, cel mai mare partid din România foarte puţin probabil să accepte să nu aibe candidat. În schimb, eu, ca şi preşedinte al PSD-ului, am schimbat regulile de desemnare a candidatului. Şi cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o colegilor mei, pe care colegii mei au acceptat-o. Restul nu am avut discuţii", a mai afirmat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. hoti si mincinosi de 33 de ani.

    1. Domnule CIOLACU,sunteti sigur ca actualul PNL,mai respecta vreo doctrina liberala.? Eu cred ca nu,deoarece actuala componenta din PNL,este compusa din mai multe GASTI. Dominanti,sunt fosti PDListi scoliti la scoala de HOTI a lui BASESCU. Apoi,sunt ARIVISTII din jurul lui IOHANNIS pe care el,i-a numit in functii cheie care nu mai au nici o legatura cu doctrina liberala,ma refer la AURESCU,POPESCU,DECA ,care prin actiunile lor,fac din PNL,un partid aproape PREZIDENTIAL. Apoi,in PNL dupa indepartarea lui ANTONESCU,au mai ramas cativa liberali adevarati,garnisiti cu arivisti ca rares bogdan,guran si altii care numai liberali autentici nu sunt. Chiar si dumneavoastra domnule CIOLACU nu sunteti un AUTENTIC politician de stanga,intrucat fraiele POLITICII romanesti au fost luate de STRAINI,si stiti dumneavoastra cine sunt acesia. Romania,nu mai este a romanilor,ci,a strainilor care fac ce vor in aceasta tara sub dictatura noului BASESCU,IOHANNIS (mult mai slab pregatit chiar si decat BASESCU),dezinteresat de Romania si ROMANI,cel care a condus TARA numai in INTERESUL lui PERSONAL si al noilor STAPANI. Sunt UCISI cu sange rece cetateni romani in PUSCARIILE noastre,da. LUMEA da vina pe cei care sunt la coducerea PENITENCIARELOR,insa cei care conduc tot ce misca in ROMANIA,sunt POLITICIENII. Atunci cand la conducerea unor ministere sunt numiti POLITRUCI de PARTID fara nici o pregatire in domeniul functiei,iar acestia la randul lor numesc si ei,la carma institutiilor alti nepriceputi,TARA este o mare CATASTROFA.Daca vreti,am sa va dezvalui de la sursa modul cum la COMANDA POLITIEI,SRI,PENITENCIARE SEFII acestor INSTITUTII,si credetima,cunosc aceste lucruri direct de la SURSA. Asa ca,daca nu vreti sa fiti si dumneavoastra o VICTIMA,spuneti romanilor ADEVARUL despre cine nu va lasa sa CONDUCETI ROMANIA,si care este condusa de actuala CLASA POLITICA din afara ROMANIEI. Daca aceasta postare o sa fie STEARSA de CENZORII de la BURSA,nu ma mira stiind ca PRESA ,aproape in TOTALITATEA ei,se ADAPA din BANII celor de la PUTERE. SA AUZIM ,daca aveti CURAJUL sa le spuneti ADEVARUL ROMANILOR,altfer,ramaneti un nou ION CREANGA care le spuneti ROMANILOR POVESTI.!

    Cea mai buna varianta pt ei, sa poata fura in continuare ca si Bombonel si Dracnea.

    imi vine un potop de injurii la gura , la asa bine sa ai parte tu si cu ai tai care ati adus Romania la coada cozilor .....

    ne descurcam si fara voi si garantez ca mult mai bine.

    cea mai buna varianta pentru romani e ca voi (psd-pnl-udmr) sa plecati legati de mana de pe scena politica.

    ajunge dupa 33 de ani de meschinism si minciuna pe care tot o rostogoliti la fiecare alegeri. 

    PSD=PNȚCD=PNL=USR=UDMR

    doctr inele nu mai există 

    Propun sa se unească și sa facă partidul unic. Sa nu mai avem opoziție. Ciolacu ne trece înapoi la comunism. O sa vedeți ca asa va fi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb