Marcel Ciolacu reafirmă ideea majorării diferenţiate a pensiilor

F.D.
Politică / 14 noiembrie 2022

Marcel Ciolacu reafirmă ideea majorării diferenţiate a pensiilor

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, reafirmă că susţine majorarea diferenţiată a pensiilor, în cadrul unui buget al pensiilor mai mare cu 15% comparativ cu cel actual, potrivit News.ro.

Liderul social-democrat a explicat că miniştrii Muncii şi Finanţelor Publice vor formula o propunere conform căreia toate pensiile să fie majorate cu un anumit procent, pentru pensiile de serviciu urmând ca acest procent să se aplice doar pentru acea parte a pensiei pentru care a existat contribuţie, nu şi pentru partea considerată "specială".

"Am încercat o să ieşim din această logică, din punctul meu de vedere e şi jignitoare faţă de pensionari, şi nesustenabilă, negândită. Un pic mult prea uşor de exprimat la televizor, ne dăm toţi cu părerea că e 10, că e 15... Am stabilit că în momentul acesta se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%. Asta înseamnă un efort bugetar între 15 şi 16 miliarde de lei. Eu, personal - şi am început discuţiile cu domnul prim ministru şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor - nu mie se pare, pentru situaţia actuală, fiindcă totuşi noi ne raportăm la ceea ce se întâmplă în acest moment, cu aceste crize suprapuse (...) Eu nu sunt de acord că se împartă cunun procent egal punctul de pensie la toată lumea", a spus Ciolacu.

El a precizat că este "ferm convins că o să fie un procent fix pentru toată lumea, pentru că, până la urmă, chiar şi pensiile speciale au o componentă de contribuţie, şi prin lege se măreşte numai contribuţia, nu şi partea specială".

"Este foarte clar, aşa o să vină propunerea din partea ministrului Muncii şi a ministrului de Finanţe. E şi corect aşa, nu pot să-ţi dau mărire la partea specială", a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, în cadrul unei emisiuni TV.

În ceea ce priveşte pensiile mici, Ciolacu susţine că este nevoie pentru acestea de "o mărire procentuală mai mare".

Liderul PSD a precizat că propunerea de act normativ va fi formulată înainte de 31 decembrie. Marcel Ciolacu a ţinut să sublinieze că aceasta ar urma să fie "o reglementare pe perioadă determinată".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pregateste terenul pentru contestarea legii la CCR.Asa se va ajunge ca cei ce in timpul activitatii au cotizat mai putin sa primeasca pensii majorate intr-un procent mai mare si sa depaseqasca pensia celor ce au cotizat normal.Sa mai cotizezi la fondul national de pensii sau sa te sustragi?

    PSD are o tactica perversa , marca inregistrata ciolacu . sustin ce da bine la oameni dar stiu précis ca nu se poate rezolva .ex : critica pnrr dar nu s-au interesat deloc cand s-a facut acest pnrr .critica liberalizarea energiei si pe virgil popescu dar au votat cu doua maini si nu au facut nimic concret , ba s-au opus demiterii lui .

    E mai bine o diferentiere crescatoare a salariilor deoarece ar scadea apetitul celor cu salarii speciale (specializati pentru o munca mai putina si o varbarie mai multa) sa fie mincinosi si escroci.Idem si la pensii.

    Singura solutie dreapta, este majorarea tuturor pensiilor contributive cu o suma fixa. Acesta masura va avea efect nu numai in acest an, ci si in viitor, cu conditia ca aceasta majorare sa nu fie inteleasa(tradusa) de cei de la pensii, asa cum au inteles-o analfabetii si raufacatorii, protejati si incurajati de Ciuca, de la la Casa de Pensii Sectoriala a Armatei, care au decis ca majorarea acordata militarilor pensionari in 2016 de 5 % se aplica numai in acel an si prin urmatre cu concursul justitiei corupte din Romania au jefuit pensionarii militari de aceste majorari si le-au indreptat spre interesele americanilor, jefuitori ai poporului roman.

    Ca, asa cum se stie, una dintre cele mai defavorizate categorii de cetățeni din SUA, sunt veteranii de război. Militarii care și-au riscat viața pentru independența SUA, se întorc adesea de pe front cu sechele grave atât fizice, cât și psihice și cu sănătatea extrem de afectată, astfel că le este imposibil să se mai integreze în societate. Sistemul din SUA nu oferă niciun fel de ajutor veteranilor de război astfel că aceștia devin adeseori oameni fără adăpost.  

    Ciuca, ca exponent al intereselor americanilor in Romania, este orientat inspre aceste nelegiuiri si urmareste atingerea acestor performante. El nu este interesat de bunastarea si bunul trai al romanilor si respectului fata de fostii militari ci dimpotriva, actioneaza impotriva intereselor lor si a poporului roman.

    Romanii, daca vor dreptate si egalitate in domeniul pensiilor, trebuie sa-l arunce la gunoiul istoriei pe acest general cu un milion de aaaaaaaaaa , semne de analfabetism.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb