MARCEL CIOLACU: "Suntem obligaţi ca această alianţă PSD-PNL să funcţioneze cel puţin până în 2024"

G.B
Politică / 9 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că alianţa dintre PSD şi PNL pentru guvernare ar trebui să dureze cel puţin până în 2024 şi că premierii nu mai trebuie schimbaţi de câteva ori pe an. Ciolacu mai spune că este nevoie de un plan de ţară, care să redea românilor încrederea în partidele politice, potrivit Digi24.

"Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR şi minorităţi, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare. Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuţiile în interiorul partidului. Este pentru prima dată când nu am fost sunat de preşedintele unei organizaţii pentru o funcţie", a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Şeful PSD a vorbit şi despre modul în care ar trebui să fie împărţite ministerele într-un eventual guvern PNL-PSD-UDMR şi a explicat că liberalii şi social democraţii trebuie să-şi împartă ministerele Justiţiei şi Finanţelor, pentru că sunt ministere avizatoare şi altfel s-ar crea un dezechilibru.

"Dacă vrei să ai o construcţie în care să nu păcăleşti nici una dintre părţi, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid", a spus el.

Ciolacu a spus că nu a fost luată o decizie dacă premierul va fi dat de PNL sau de PSD, dar că social-democraţii vor merge cu "prima linie" a partidului în Guvern.

"S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptăţit să preia acum ministerul Sănătăţii, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiţi", a spus Ciolacu.

El i-a menţionat de asemenea pe foştii premieri Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, pe fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea şi pe fostul ministru Vasile Dâncu.

"Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil", a spus Ciolacu.

"Avem datoria ca din martie până la jumătatea anului viitor să venim cu un plan de ţară, să îl prezentăm în Parlament şi românii sa aibă din nou încredere în partidele politice", a spus Ciolacu.

Trebuie sa stopeze odată acest fenomen, al schimbării premierului de mai multe ori pe an, a mai spus şeful PSD.

El adaugă că depinde de politicieni ca alianţa PSD-PNL să funcţioneze.

"Dacă se va lua această decizie, suntem obligaţi ca această alianţă să funcţioneze cel puţin până în 2024", a spus Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da da.Pana atunci sifonati toti banii din penenere.Dupa aia va retrageti la Monaco.

    1. Sunt prea invatati sa fure, nu se vor retrage niciodata. Astfel de politicieni, indiferent de partidul din care fac parte trebuie respinsi prin vot atat ei cat si partidul care ii sustine. Altfel chiar daca dispar din prima linie ii regasim in posturi bugetare platite cu mii de euro ca doar oamenii au facut servicii si merita o rasplata. De vazut cat de rau o duc oamenii care l-au ajutat pe Dragnea sa dea o tara peste cap doar ca sa incerce sa il faca scapat de furaciunile facute.

    Ba esti nebun, pana acum ziceai ca voi vreti anticipate. Cum v-au primit astea la ciolan, gata anticpatele. Pana in 2024 la furat toata gasca PSD, PNL, UDMR si minoritati. Exact ce au facut de 31 de ani. Mirific, la furat ma pana in 2024.

    Asta va fi Guvernul Ciucalacu, adica Guvernul Securitatii, al saracirii, tradarii, crimei si segregarii nationale!

    Pun pariu ca,in cel mai scurt timp, bestiile astea vor scoate armata cu tancurile si kalașnikoavele pe strazi, gata pregatita sa traga in orice misca contra regimului!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb