MARCEL CIOLACU: "Ţara noastră are un parteneriat strategic cu SUA"

G.B
Politică / 2 februarie 2022

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Ţara noastră are un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, iar abordarea ţării noastre în contextul tensiunilor de la graniţa Ucrainei este una corectă, a declarat, astăzi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat la Parlament cum comentează declaraţia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, conform căreia trupele NATO ar trebui să părăsească România şi Bulgaria, Marcel Ciolacu a răspuns: "Eu ştiu că România are un parteneriat strategic cu SUA. Deci cred că am spus foarte clar. Nu-mi aduc aminte să avem cu Rusia sau să fim subordonaţi Rusiei, cineva să ne ceară ce să facem pe teritoriul României".

În opinia sa, abordarea ţării noastre este una corectă, ţara noastră fiind membru NATO.

"Cred că e abordarea corectă ceea ce se întâmplă, acum, pe cale diplomatică. Am văzut şi ieşirea ministrului de Externe, am văzut şi ieşirea preşedintelui, am văzut şi ministrul Apărării. Este o abordare corectă, nu cred că România trebuie să iasă cu nişte declaraţii, să escaladeze în acest moment acest conflict. Dar, noi suntem membri NATO, avem un parteneriat strategic cu Statele Unite şi lucrurile acestea nu se discută", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat cum comentează poziţia preşedintelui Iohannis în acest context, Ciolacu a afirmat că "nu este un specialist în relaţiile externe ca să-i dea o notă preşedintelui României".

"Eu am văzut nişte decizii foarte clare din partea preşedintelui SUA, a preşedintelui Franţei, cu care iarăşi avem un parteneriat strategic, de a trimite trupe în România şi nu numai cu aceste două forţe", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ciolacule tata, parteneriatul ala de care vorbesti este de fapt, transformarea "strategica" a romanilor in carne de tun, in razboiul altora!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb