Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Poliţiei Române, pentru a verifica un caz prezentat pe internet, în care o persoană susţinea că a fost agresată pentru că a prezentat cazuri de furt de lemne, potrivit Agerpres.
"Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis astăzi.
Potrivit sursei citate, Marcel Vela condamnă ferm astfel de fapte şi reiterează că prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos, ca şi a despăduririlor abuzive, constituie priorităţi ale mandatului său.
În situaţia în care, urmare a controlului efectuat de structurile Poliţiei Române, vor fi identificate disfuncţionalităţi în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovaţii vor fi prompt sancţionaţi, transmite Agerpres.
"Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul", transmite ministrul Marcel Vela.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2020, 12:28)
Aia care fura pentru ikea?
Pe rute comerciale ocolitoare?
Un test rapit cu izotopi demonstreaza clar origine lemnului sau aorcarui organism (os, piatra, adn, biodegradabil, etc).
Exista in lume teste doar ca nu se dresc a fi facute!
Mobila din ikea este din padurile Romanesti taiate ilegal si prelucrata in alte parti europene; asta este lantul comercial al lemnului.
In Romania nu avea cum sa creasca deschiderea de magazine bricolaj si mobila fara sa creasca defrisarea masiva de baduri; doar ne se astepta nimeni sa defrisam de la nemti, polonezi sau mai stiu eu ce zone!
Aceste defrisari in masa au mai fost repetate in perioada 1900-1950... 1970-1987... au avut stagnare in 1999 (chiar daca se mai faceau ilegalitati eu ma refer la ponderea de impactare) pana in 2005... iar din acel an a inceput iar veselia ascendenta ca intensitate odata cu nevoiile crescute a populatiei.
In perioada 1989-2005 populatia romaniei era dominata de tineri neproductivit (minori si adolescenti), rata somajului statea la cote exagerate, aceasta populatie a intrat in randul lantului economic si deci nevoiile viitoare au fost corect anticipate in locuinte, mobila, etc...
Acesta populatie iar atinge un maxim si implicit urmeaza iar o stagnare scadere in cunsum resurse accelerate!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 09:25)
Varianta Dvs prezinta o aberatie. Lemnul folosit direct in productia de mobile reprezinta cca 20% din volumul masei lemnoase. Consumul intern de mobile era mai mare inainte de 1990 decat in present. pe piata europeana oferta de lemn depaseste cererea.