MAREA BRITANIE Ministrul de Finanţe: "Vânzarea participaţiei statului la RBS va începe în următoarele luni"

Alexandru Costea
Internaţional / 11 iunie 2015

Ministrul de finanţe britanic, George Osborne, a declarat că va începe procesul de privatizare a Grupului Royal Bank of Scotland (RBS) în "următoarele luni", chiar dacă ar putea cauza o pierdere pentru contribuabilii britanici, transmite Bloomberg.

Acţiunile RBS vor fi vândute către investitorii instituţionali, a anunţat ministrul în cadrul unui discurs de ieri de la dineul anual Mansion House din districtul financiar al Londrei. Vânzarea integrală a RBS "va dura câţiva ani", a adăugat Osborne, deşi "nu există un motiv" pentru care o ofertă de retail nu poate avea loc la o dată ulterioară. Trezoreria a publicat un raport Rothschild care sfătuia guvernul să înceapă vânzarea titlurilor pentru a obţine valoarea maximă.

În timp ce guvernul va tranzacţiona o parte din acţiuni cu o pierdere, Executivul a fost capabil să recupereze bani prin renunţarea la unele părţi din acţiunile deţinute la Lloyds Banking Group Plc. Decizia de a înainta cu planul de vânzare a RBS a fost sprijinită de către Guvernatorul Băncii Angliei.

"Este măsura care trebuie luată pentru afacerile britanice şi pentru contribuabilii britanici", a spus Osborne, potrivit declaraţiilor publicate de Trezorerie. "Da, este posibil să obţinem un preţ mai scăzut faţă de cât au plătit laburiştii pentru aceasta", a spus ministrul de Finanţe, referindu-se la bailout-ul de 70 de miliarde de dolari pentru RBS acordat de Guvernul Gordon Brown în 2008 şi 2009. "Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai mare va fi preţul pe care întreaga economie îl va plăti", a spus Osborne.

Raportul Rothschild a arătat că dacă Executivul de la Londra va transfera contra cost toate acţiunile din băncile pe care le-a ajutat cu bailout - inclusiv Lloyds şi RBS - la preţul acţiunilor de pe 5 iunie, contribuabilii ar recupera cu 14 miliarde de lire mai mult faţă de cât a costat bailout-ul. Aceasta include taxe şi venituri plătite de bănci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb