MAREA RESETARE Tâmpenie? Posibil. Ticăloşie? Probabil. Pericol? Cu siguranţă!

Radu Sârbu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 aprilie 2021

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

Radu Sârbu

Istoria acoperă doar ceva mai mult de 5000 de ani din evoluţia omenirii. Lentă la început, aceasta a accelerat până la o viteză ameţitoare, iar schimbările majore nu se mai petrec într-o viaţă de om, ci în câteva, tot mai puţine, decenii. Standardul de viaţă al oamenilor creşte cu aceeaşi repeziciune. Firesc, câtă vreme nu intervin apostolii scurtăturilor, cum au fost Marx, Engels şi Lenin sau cum pare a fi astăzi Klaus Schwab, fondatorul şi directorul executiv al ONG-ului World Economic Forum (WEF).

Acesta s-a dovedit a fi în stare să se facă ascultat de elitele politice şi financiare ale lumii, iar prin intermediul lor să înceapă să-şi implementeze proiectul său utopic: capitalismul părţilor interesate. Nu este vorba doar de o revoluţie industrială, ci de un nou tip de contract social: un individ lipsit de libertate, deci o societate lipsită de democraţie, o lume în care tehnologia şi roboţii înlocuiesc oamenii, o lume a banilor digitali şi a supravegherii prin tehnologie, sub controlul unor guverne autoritare, instalate de elitele globaliste.

Este ultimul pas pe drumul început sub denumirea de corectitudine politică şi continuat cu isteria Black Lives Matter.

Noi, cei care am trăit în "societatea socialistă multilateral dezvoltată" şi pe care ne-a ferit bunul Dumnezeu de stadiul său final, societatea comunistă, ne crucim când aflăm că:

- Într-un film promoţional, Forumul Economic Mondial prezice că oamenii nu vor poseda nimic, iar mărfurile vor fi fie gratuite, fie va trebui să fie împrumutate de la Stat.

- Parlamentul European impune politicienilor şi oficialilor un vocabular nou, care interzice cuvinte precum "tată şi mamă", "gay", "trans" sau "lesbiană". Este interzis să se mai vorbească de "căsătorie homosexuală"; noua denumire este "căsătorie egalitară"; este incorect să vorbeşti despre "drepturile homosexualilor", acum trebuie să spunem "tratamentul echitabil şi egal"; nu mai putem vorbi de "sex biologic", ci de "sex atribuit la naştere"; în loc de "schimbare de sex", trebuie să spunem "tranziţie de gen"; cuvintele "tată" şi "mamă" trebuie înlocuite cu "părinţi". Cartea "1984" a lui George Orwell devine realitate. Nu într-o dictatură de felul celei din Coreea de Nord, ci în Uniunea Europeană.

- Încercările de a "deconstrui" matematica, de a-i nega obiectivitatea, de a o acuza de prejudecăţi rasiale şi de a o infuza cu ideologie politică au devenit tot mai comune. Acest fenomen face parte din ceea ce a fost numit "The Great Awakening" ("Marea deşteptare").

Programul educaţional "o cale către instruirea matematică echitabilă", susţinut financiar de Fundaţia Bill and Melinda Gates, urmăreşte să "demanteleze rasismul prezent în instruirea matematică".

Departamentul de Educaţie din statul american Oregon combate supremaţia albă prin "etnomatematică", promovând cursul "Calea către Echitate în Matematică", care instruieşte profesorii de gimnaziu cu privire la folosirea unei truse de instrumente menite să "demanteleze rasismul din matematică". Unul dintre obiectele din trusă este o listă despre modurile în care "cultura supremaţiei albe" ar fi "infiltrat orele de matematică", printre acestea numărându-se "accentul pe obţinerea răspunsului corect" sau "cererea ca elevii să arate ce au muncit". Un manual, intitulat "Demantelarea rasismului", din trusa de instrumente a cursului, descrie "obiectivitatea" ca fiind "credinţa că există o obiectivitate neutră, ceea ce ar fi o caracteristică a supremaţiei occidentale".

- Angajaţii companiei Coca-Cola sunt instruiţi despre cum să fie "mai puţin albi, mai puţin aroganţi, mai puţin siguri, mai puţin defensivi, mai puţin ignoranţi şi mai umili". Programele de instruire antirasism au devenit un subiect controversat în Statele Unite după uciderea lui George Floyd.

- Lupta împotriva rasismului ia forme rasiste. America, care a fost apărătoarea democraţiei şi a libertăţilor, este astăzi scena unei purificări culturale de tipul spălării creierelor. Cultura europeană este contestată, ca fiind o cultură "albă", Shakespeare şi Beethoven sunt puşi la index. Noua generaţie de profesori din lumea anglo-saxonă îl consideră pe Shakespeare nu ca o culme a literaturii universale, ci drept un instrument al oprimării imperialiste, un autor care ar trebui disecat în clasă sau scos din programă cu totul. "Este despre supremaţie albă şi colonizare", afirmă profesorii care au fondat #DisruptTexts, un grup care doreşte scoaterea unora dintre stâlpii literaturii occidentale din programa şcolară sau supunerea lor unor critici nimicitoare.

- Conservatorul de la Oxford interzice "muzica colonială şi alb suprematistă a lui Beethoven şi Mozart.

În "Aida" de Verdi, jucată recent la Paris, pe o mare scenă europeană, chipurile sclavilor etiopieni n-au mai fost înnegrite: e socotit un afront rasist. În urmă cu 150 de ani, avea loc la Teatrul de Operă din Cairo prima reprezentare a operei "Aida" de Giuseppe Verdi. Ea a fost prezentată în cadrul festivităţilor legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Astăzi, prin prisma "corectitudinii politice", "Aida" a fost pusă la zid şi lapidată: e o operă care preamăreşte colonialismul şi "sexismul".

- În anul 2022, direcţia Operei din Viena va fi preluată de Lotte de Beer, adeptă fanatică a corectitudinii politice. Ea a afirmat deja că "Aida" e pe lista neagră, pentru că "anulează cultura, în sensul ei corect politic", dar nu o va şterge din repertoriu. Probabil că va fi într-atât de răstălmăcită, încât Radames va deveni George Floyd, iar faraonul şi marele preot, care-l osândesc, vor purta costume de poliţişti americani.

- Noul director al Operei din Paris, Alexander Neef, a anunţat înfiinţarea unui "birou al diversităţii", condus de un senegalez, care va filtra repertoriul după criteriile corectitudinii politice.

Nici măcar comuniştii nu au cenzurat matematica şi opera!

- Disney a retras trei filme de desene animate, Peter Pan, Dumbo şi Pisicile aristocrate, pentru că "nu corespund" noilor criterii. E ultima găselniţă a importului de neomarxism de peste Ocean. Se pare că acum pericolul nu mai vine de la Răsărit: revoluţia bolşevică se numeşte Black Live Matter şi pe Lenin îl cheamă George Floyd.

Şi exemplele ar putea continua...

Tot mai vizibilul Bill Gates ne propune să renunţăm la consumul de carne din cauză că băşinile vacilor sunt responsabile pentru jumătate din deteriorarea stratului de ozon.

Minorităţile, rasismul, sexismul, încălzirea globală, pandemia sunt subiecte diversioniste, obsesiv tratate de mediile principale. Probabil pentru a ne abate atenţia de la ceea ce se urmăreşte cu adevărat: marea resetare. Adevăraţii protagonişti, Klaus Schwab şi Marea Resetare devin tot mai vizibili.

Cenzurarea preşedintelui antiglobalist al SUA de către Amazon, YouTube, Google, Facebook, Twiter şi înlocuirea sa, printr-un scrutin contestat, cu cineva care a preluat în programul său electoral utopiile lui Klaus Schwab sunt fapte de natură a stârni nelinişti. Neliniştile ar trebui să se transforme în panică la vestea că preşedintele Joe Biden a creat deja o comisie de experţi pentru "a reforma" / subordona puterii executive Curtea Supremă a SUA, una dintre instituţiile cele mai puternice din ţară, cu rol cheie în echilibrul puterilor din statul american.

Dacă aşa îşi va îndeplini şi restul promisiunilor electorale, Marea Resetare va începe în Statele Unite, iar de acolo va trece oceanul, într-o Europă vulnerabilă şi nu numai, dar mai ales pentru că este lipsită de oameni se stat de calibru.

Occidentul a fost ce a fost datorită rădăcinilor sale iudeo-creştine şi standardelor morale consecutive. Cu toate acestea, în constituţia Uniunii Europene nu apare cuvântul creştin. Îndepărtarea de credinţă a dus la prăbuşirea morală. TOT ce se întâmplă astăzi în lume este împotriva Occidentului şi, de fapt, împotriva Creştinătăţii. Civilizaţia occidentală este sub asediu, iar atacatorii nu sunt Rusia, China sau Islamul, ci sunt din interior.

*

Cred că este cazul să ne amintim CINE suntem şi cum am ajuns aici. Ca să nu ne mai culpabilizăm!

Vă propun câteva extrase din două cărţi relevante în privinţa devenirii Occidentului:

Profesor de istorie la Harvard University şi Senior Research Fellow la Oxford University, Niall Ferguson a publicat în anul 2011 o carte, intitulată Civilizaţia. Vestul şi Restul, în care enunţă şi argumentează şase circumstanţe care "au permis unei minorităţi umane, de la capătul vestic al Eurasiei, să domine lumea timp de 500 de ani: competiţia, ştiinţa, dreptul la proprietate, medicina, societatea de consum şi etica muncii" şi le defineşte astfel:

"1. Competiţie - o descentralizare a vieţii politice şi economice, care a creat terenul de lansare atât pentru statele-naţiuni, cât şi pentru capitalism.

2. Ştiinţă - un mod de a studia, înţelege şi, în cele din urmă, schimba lumea naturală, care a acordat Vestului (printre altele) un mare avantaj militar asupra Restului.

3. Dreptul la proprietate - domnia legii ca mijloc de a proteja proprietarii privaţi şi de a rezolva paşnic disputele dintre ei, care a format baza celei mai stabile forme de guvernare reprezentativă.

4. Medicină - ramură a ştiinţei care a permis o mare îmbunătăţire a sănătăţii şi a speranţei de viaţă, mai întâi în ţările vestice, dar şi în coloniile acestora.

5. Societate de consum - un mod de existenţă materială în care producerea şi cumpărarea de îmbrăcăminte şi alte bunuri de consum joacă un rol economic central şi fără de care revoluţia industrială nu s-ar fi menţinut.

6. Etica muncii - un cadru moral şi un mod de a acţiona, derivat din creştinism, prin care este adusă laolaltă societatea dinamică şi potenţial instabilă, creată de aplicaţiile 1,2,3,4 şi 5."

În virtutea lor, Vestul s-a dezvoltat şi a propăşit mai mult decât oricine, ajungând să domine lumea întreagă.

Despre Etica protestantă şi spiritul capitalismului, publicată de Max Weber în anul 1904, se spune că nu este o carte; este o legendă. Deşi au trecut peste 80 de ani de la moartea sa, Max Weber este considerat unul dintre marii gânditori contemporani, iar unii exegeţi îl consideră drept cel mai mare sociolog al tuturor timpurilor. Iată premizele de la care pleacă Max Weber în eseul său:

"Cunoaşterea şi observaţia de mare rafinament au existat şi în alte părţi, mai presus de toate în India, China, Babilonia şi Egipt. Dar în Babilonia şi în alte locuri astronomiei îi lipsea temelia matematică, pe care a primit-o prima dată de la greci, ceea ce face ca dezvoltarea ei să fie încă şi mai uimitoare. (...) Ştiinţele indiene ale naturii nu cunoşteau metoda experimentală, care a fost în mod esenţial un produs al Renaşterii. Din acest motiv, mai ales în India, medicina, deşi extrem de dezvoltată ca tehnică empirică, nu a avut un fundament biologic şi în special biochimic. (...) În China, cunoaşterea istorică, deosebit de evoluată, nu avea metoda lui Tucidide. (...) O structură a dreptului canonic nu e cunoscută decât Occidentului.

O afirmaţie similară este valabilă în privinţa artei. Probabil că urechea muzicală a altor popoare a fost încă şi mai sensibilă decât a noastră, cu siguranţă nu mai puţin. Muzica polifonică de diferite genuri a fost larg răspândită în lume. Dar muzica raţională, armonică, atât contrapunctul, cât şi armonia, cromatismele şi enarmonicele, interpretate armonic începând cu Renaşterea, orchestra, având drept nucleu cvartetul de coarde şi organizarea formaţiilor de instrumente de suflat, acompaniamentul basului, sistemul de notaţie, care a făcut posibile compunerea şi interpretarea lucrărilor muzicale moderne, sonatele, simfoniile, operele şi, în sfârşit, ca mijloace pentru redarea tuturor acestora, instrumentele fundamentale, orga, pianul, vioara etc, toate aceste lucruri sunt cunoscute doar în Occident.

În arhitectură, arcurile ogivale au fost folosite şi în alte părţi ca mijloace decorative, dar utilizarea raţională a bolţii gotice, ca modalitate de redistribuire a presiunii, ca principiu constructiv al marilor clădiri monumentale şi ca fundament al unui stil extins la sculptură şi pictură, aşa cum s-a făcut la noi în Evul mediu, nu a existat nicăieri în altă parte. Baza tehnică a arhitecturii noastre a venit din Orient, dar Orientul nu a găsit soluţia problemei domului şi nici acel tip de raţionalizare clasică a tuturor artelor - în pictură, prin utilizarea raţională a liniilor şi prin perspectiva spaţială - pe care a creat-o pentru noi Renaşterea.

Tiparul a existat în China, dar o literatură tipărită, concepută doar pentru tipar şi posibilă doar prin intermediul acestuia şi, mai presus de toate, presa şi periodicele, au apărut doar în Occident.

În China şi în lumea islamică au existat instituţii de educaţie superioară de toate tipurile posibile, unele chiar asemănătoare la suprafaţă cu universităţile sau, cel puţin, academiile noastre. Dar o cercetare ştiinţifică raţională, sistematică şi specializată, cu un personal instruit şi specializat, a existat doar în Apus.

Acest lucru este cu atât mai adevărat în privinţa funcţionarului oficial instruit, stâlpul statului modern în Vest. Desigur, funcţionarul oficial, chiar şi cel specializat, a intrat încă din vechime în componenţa celor mai multe societăţi. Dar nici o ţară, în nici o epocă, nu a trăit, în acelaşi sens cu Occidentul modern, experienţa dependenţei totale de existenţa acestui corp."

Quod erat demonstrandum!

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Se vor prabusi, foarte bine, deoarece este necesar conform teoriei sel ectiei naturale ca organismele bolnave sa dispara.

    Ne-a ajuns sistemul bolnav de stanga experimentat in est cateva zeci de ani.

    Singura noastra grija trebuie sa fie cum sa evitam sa ne traga dupa ei. Atat. 

    1. ...

      "Da Doamne"! Zicea mama!

    Paradoxul este că noul model de societate are fundamente net superioare celei capitaliste cu o condiție - sa fie implementat cu bună credință și nu pervertit de un grup de dereglați psihic, cum pare sa fie in momentul de față.

    Așa cum se prezintă el acum, pare mai degrabă o distopie dereglată pentru a servi acaparării de resurse planetare pentru o oligarhie mondială.

    Adică, dacă socialismul in fostele țări comuniste a fost pervertit și a derapat in final catre totalitarism și tiranie, noul sistem propus în prezent se naște totalitar, hitlerist și ductatorial încă din start, din durerile facerii, fel mai puternic indiciu fiind pervertirea culturală spre o 'varza totală" cu caracter religios, global.. Un nou fundamentalism religios absurd nu este exclus, apar primii muguri in aceasta pandemie când oamenii sunt constrânși să se închine la o industrie și la simboluri bizare cum ar fi masca, balivernele specialiștilor recrutați politic și alte din astea. 

    1. Am vizitat când eram copil Karl-Marx-Stadt (Chemnitz) din fosta RDG și am văzut live acea statuie masiva și m-am simțit "strivit" de acel cap enorm, inchipuindu-mi pentru o clipă că s-ar putea rostogoli de pe postament sa strivească totul în cale. N-am înțeles atunci de ce germanii îl venerează pe Marx, care e faza, de ce vând insigne cu el, etc

      După Revoluție n-am crezut (cu naivitate, se pare) că marxismul va mai fi vreodată posibil pe planetă dar se pare că acel cap enorm s-a dat cumva jos de pe postament și a început să se rostogolească. 

      Acum vad lucrurile în cu totul alta lumină...despre tot. Socialismul în fostele țări comuniste a fost o aiureală, un experiment colectivist pervertit, aplicat pe cobai umani (cum e și cel din prezent) abandonat prematur de stăpânii planetei, din motive..tehnice.

      Acum, că tehnica o permite, vechiul proiect comunist a fost scos de la naftalină și "îmbrăcat" într-un nou concept, într-o nouă ideologie. Țintele însă sunt aceleași - o oligarhie la vârf, o mulțime de puletzi săraci, uniformizați, la bază, controlati biometric și reglați la nivel ADN, după dorințele clasei conducătoare, prin vaccinuri ARNm. 

      Este o sculptura extraordinara!

      Stanga - de la socialisti la extrema stanga incusiv "progresismul" - este o ideologie defecta din conceptie. Dar constat ca se continua cu aceste experimente sociale bolnave, la scara planetara dupa dezastrul din estul Europei. Sa le stea in gat.

    Cand vor incepe Hunger games ?

    ca orice prostie impusa , silita , va esua . prosteala asta cu egalitarismul este dusa la extrem , iar dincolo de extrem este political correct .discriminarea pozitiva este la fel de nociva , ca si cea negativa . oamenii nu sint egali ,oricat am incerca sa dispara diferentele , unii sint mai inteligenti altii mai prosti , unii grasi altii slabi , frumosi , urati , inalti scunzi etc . e adevarat ca prostul vrea sa fie tratat ca cel destept dar este incorect . nu trebuie sa i se scoata ochii ca-i prost , dar nici sa i se dea iluzia ca este altfel . parerea mea de prost !

    1. La fel ca in comunism, neomarxistii folosesc false pretexte egalitariste pentru a-si promova propriile interese, adica un model de societate care le convine si care "sindicalizeaza" saracia privatizand bogatia si resursele.

      De accea e recomandabil ca oamenii sa nu puna botul la niciun fel de propaganda ideologica egalitarista pentru ca aceasta este o iluzie, face apel la cele mai profunde sentimente umane, oamenii se simt atrasi, dar e o minciuna. Neomarxistii sunt ceea ce numea Isus, lupi camuflati in blana de oaie... care incearca sa-si faca loc prin viclenie. Exact asta se intampla. De aceea trebuie boicotat tot ce tine de acest sistem ticalos.. Fiecare poate boicota acest sistem ticalos, neomarxist, dupa puterile lui..  

    Sunt multi distrusi care critica poporul roman pentru multe lucruri. Nu apar critici ai poporului american care din ce se vede, este incalecat tot mai mult. Merge si lozinca - fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

    Trist este faptul ca USR-ul nostru si o serie de profesori progresisti de la catedrele de stiinte politice si sociologie de pe la noi sustin aceste teorii.

    Pe de alta parte un recent sondaj efectuat in Romania, cu privire la incredere in figuri politice, circa 40% au incredere in Joe Biden, un om fara caracter, fara minte si cam prostut, care promoveaza, idei de genul terorismului domestic, a masculinitatii toxice, de acordare de beneficii pe criterii etnice, mai exact culoarea pielii, de desfiintarea politiei, de granite larg deschise si de cenzurare a adevarului si promovarea minciunii.  

    In SUA de astazi Justitia nu mai este legata la ochi ci umbla cu liste democrate si liste republicane.

    Este trist dar in acelasi timp si extrem de interesant sa fi contemporan cu caderea imperiului sovietic si a celui american si aparitia suprematiei galbene, prezente in mai toate profetiile vechi. 

    1. Acei profesori sunt pe statele de plata ale ONG-urilor progresiste care sunt agentii (sau agenturi) sectare sub acoperire, promoveaza ideologii care nu ar fi permise de Constitutiile statelor, in afara cadrului democratic.

      Lucratura e subtila, la nivel de decizie..acesti agenti acoperiti sunt raspanditi si promovati peste tot de secta conducatoare.  

      Multi oameni nu inteleg ca o mare parte din serviciile secrete au devenit un stat paralel si au ajung sa aiba un caracter sectar, ocult, context in care promoveaza interese ascunse straine de interesul national.

      De aceea se tot vorbeste de Oculta Mondiala, care e o secta nenorocita care unelteste la adresa democratiei si libertatilor oamenilor, chiar daca nu e o entitate recunoscuta oficial. E cea mai mare plaga de pe planeta, de 10x mai periculoasa decat incalzirea globala, virusul vietii sau alte false amenintari.  

      Aia de-i gasesti la catedre propovaduind "progresismul" sunt pusi acolo sa manipuleze, sa creeze omul nou. Spalarea pe creier a noilor generatii.

    In istorie au existat tot felul de idei traznite, nici una nu a prins la popoare - nici macar comunismul sau nazismul!

    Omul e nascut liber si individualist, lucru consacrat expres de Constitutia SUA si pe care nici macar idioti ca Trump ori Biden nu le-au putut schimba.  

    1. Sunt unii in SUA mai smecheri si mai tari decat Biden si Trump.

      Pece te bazezi? Pe parerea ta chioara?

      Nu testeaza nimeni daca aceste idei prind sau nu la popoare.. ca nu face nimeni vreun referendum sa intrebe poporul daca este sau nu de acord cu ticalosii (formal corecte politic) precum neomarxismul sau LGBT.

      Aceste sisteme, asa ticaloase cum sunt, cu ideologie legata de coada se implementeaza prin vointa si puterea financiara a unor elite.. ca daca ar fi dupa popor, pe omul simplu il interseaza stomacul, ziua de maine si un concediu platit in august.. cam atat.

      De aceea intervin elitele turbate ale planetei si trag sforile in ce directie le convine lor, potrivit intereselor pe care le ai.. Asa se face ca te uiti la TV cu ideile tale si pleci de la TV cu ideile si ideologia acestei elite mizerabile care face jocul pe planeta si care se numeste - masoneria oculta a FIAREI.  

      Spui Cristica si tragi apa. Scorneli si prosteli. Nimic. Ne invata el: "se numeste - masoneria oculta a FIAREI." Nume scornit pentru o fantezie de sluga. Nu poate fi oprit.

    ...

    1. Articolul e foarte bun. Era imposibil sa nu apara propaganda neomarxista dupa colt...

      Lumea in prezent nu e in niciun caz libera, e o iluzie intretinuta de media si factorul politic interesat. Lumea traeieste intr-o atmosfera de tip Orwell si intr-un hitlerism perpetuu.. oamenii fiind zilnic pusi in dependenta si umiliti de catre banci, guverne, corporatii, ONGuri fasciste, etc.

      Drepturile omului sunt calcate in picioare mai ceva ca in Rusia, China, Coreea de Nord, etc.. fapt care ridica mari semne de intrebare daca mai e sau nu democratie.  

      carpa neomarxista, taci!

      Aici in ziarul Bursa se poate comenta liber, deocamdata. Cu restul si tehnologia ta ne-am lamurit, cenzura integrala. Dereglatii au ajuns sa umple locurile cenzurate, oamenii liberi vorbesc in privat si in putinele locuri ramase libere pe internet.

      Cand se va introduce cenzura internetului, atunci fiecare va trebui sa se autentifice biometric inainte de a intra pe internet.. atunci se va duce drkului totul.. vom avea programul de seara ca in Coreea de Nord, placut pe auzul guvernului unic mondial si cam atat... Restul nu vor mai conta. Nu va mai iesi nimeni in strada ca nu va mai avea motiv... Fara informatie traiesti intr-o lume frumoasa pe care ti-o construiesti singur, mental...

      Moshule spune cinstit - pfizer, moderna sau astra/zevzeca? La tine au aparut reactii adverse la neuroni. Daca spui cinstit, unii ar fi prevazatori si s-ar feri ca sa nu ajunga ca tine.

    Foarte bine documentat articolul, felicitari Radu Sarbu! Elitele globale si iluminatii vor sa creeze o idiocratie mai intai in SUA, apoi in toata lumea, pentru a-si impune dominatia totala a lumii. Pe fondul crizei morale si intelectuale, a mai aparut (?) si aceasta pandemie care induce o frica paralizanta in bietii oameni, care nu se mai intalnesc, nu se mai imbratisheaza, nu se mai pupa, nu mai traiesc...Sa fie o coincidenta ca propunerea de Marea Resetare a aparut chiar acum?

    1. ... vezi batalia vaccinurilor ... vezi scandalul din norvegia de acu cateva luni ... vezi pe unde are domnul gates parti sociale (actiuni) ...

      ... a inceput canibalizarea interstatala si intercorporatisa ... in final va ramane unul sa le stapaneasca pe toate ... boris johnson nu cred ca reprezinta fidel anglia ... jj-ul american tocmai a fost interzis ... chinezariile si rusofiliile incep a fi disputate ... intre timp colateralele pfizer sunt naturale ... cooperativa tocmai se lanseaza prin ignoranta/frustarea publicului (despre politicieni nu are rost sa vorbim) ... sunt tintiti batranii si woke-istii, clasa de sus si patura de jos ... pentru o clasa "de mijloc egala si" libera de alternativa ...

    In anumite institutii, cine nu facea vaccinarea lucra de acasa... isterizati in sedinte neonaziste, cu strigate de ura amplificate, de oameni ai grotelor, ”Heil Impfung!”, fosti informatori ai Securitatii lui Ceasca stabileau ordine: ”Grupe de cetateni revoltati cer vaccinarea Nevaccinatilor!”... Omul ce luase numai 6 ca student era stapanul viitorului unui natii. Sa nu uitam ca neonazistii nu adusesera sanatatea in ultimii 35 de ani (vezi vindecarea de boli de inima, de cancer etc), transformarea salariului minim/pensiei minime la $2, 000/month! Erau o povara pentru un viitor bun al tarii! Aveau sa fie judecati! Mii de oameni ajunsesera dupa inoculare in rotile din cauza inconstientei unor naimiti cu banii Big Pharma! Razboiul civil incepea! De altfel, SeCu era peste tot!

    Și șleahta lui de nemernici! Oamenii vor fugari pe străzi pe nenorociții de la putere care impun vaccinarea forțată! Și vor scădea salariile cu 20 la suta!

    1. Pe acești țărani neocomuniștii! In loc sa pornească peste ei! Ce meritau sa înfunde pușcăriile! Și urmau sa facă acest lucru, indiferent de carantinate și vaccinurile unor penibili!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb