ZIARUL BURSA

13 aprilie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

MAREA RESETARE Tâmpenie? Posibil. Ticăloşie? Probabil. Pericol? Cu siguranţă!

Radu SârbuMiscellanea / 13 aprilie 2021

Radu Sârbu

Istoria acoperă doar ceva mai mult de 5000 de ani din evoluţia omenirii. Lentă la început, aceasta a accelerat până la o viteză ameţitoare, iar schimbările majore nu se mai petrec într-o viaţă de om, ci în câteva, tot mai puţine, decenii. Standardul de viaţă al oamenilor creşte cu aceeaşi repeziciune. Firesc, câtă vreme nu intervin apostolii scurtăturilor, cum au fost Marx, Engels şi Lenin sau cum pare a fi astăzi Klaus Schwab, fondatorul şi directorul executiv al ONG-ului World Economic Forum (WEF).

Vlad Voiculescu

Voiculescu rămâne în fruntea Sănătăţii, în ciuda intervenţiei haotice de la Foişor

George MarinescuPolitică / 13 aprilie 2021

PSD depune încă o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii  

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: "Am văzut mulţi lideri PNL care au cerut demisia lui Vlad Voiculescu; aşteptăm să vedem dacă sunt ipocriţi la votul privitor la moţiune"

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "E nevoie de o analiză amplă şi exigentă cu privire la modul în care a funcţionat Ministerul Sănătăţii şi, dacă nu se ajunge la o îmbunătăţire a activităţii, se poate ajunge la schimbarea ministrului"

Scandalul iscat în cadrul coaliţiei de guvernare după intervenţia de la finalul săptămânii trecute de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor", când 105 pacienţi au fost externaţi sau transferaţi în toiul nopţii pentru a face loc bolnavilor de Covid-19, nu a lăsat urme în fruntea Ministerului Sănătăţii. Deşi premierul Florin Cîţu vorbea despre demisii de onoare, deşi lideri liberali importanţi - precum prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan şi parlamentarii Ben-Oni Ardelean şi Florin Roman - şi-au încordat muşchii şi au cerut demisia ministrului, Vlad Voiculescu a scăpat neatins în urma şedinţei de ieri a liderilor coaliţiei de guvernare.

Cel mai bun trimestru din ultimii 14 ani pentru Bursa din Londra, în privinţa listărilor

RAPORT EY PENTRU PERIOADA IANUARIE-MARTIE 2021 Cel mai bun trimestru din ultimii 14 ani pentru Bursa din Londra, în privinţa listărilor

A.V.Internaţional / 13 aprilie 2021

Piaţa londoneză a atras peste cinci miliarde de lire sterline prin IPO-uri, în primele trei luni din anul curent  

În acelaşi interval din 2020, companiile listate la Londra au strâns doar 615 milioane de lire

Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) a înregistrat, în intervalul ianuarie-martie 2021, cel mai bun prim trimestru dintr-un an de după 2007 în privinţa ofertelor publice iniţiale (IPO) care au avut loc pe această piaţă, conform unui raport EY.

Mario Draghi l-a uitat pe Mario Draghi?

Călin RecheaInternaţional / 13 aprilie 2021

Călin Rechea

În perioada mandatului lui Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene au fost extrem de rare cazurile în care acesta nu a subliniat, în declaraţiile sale publice, necesitatea reformelor structurale.

Lunile de primăvară vor aduce cele mai mari cifre de inflaţie din ultimele decenii, în pieţele dezvoltate

ZEROHEDGE: Lunile de primăvară vor aduce cele mai mari cifre de inflaţie din ultimele decenii, în pieţele dezvoltate

Mihai GongoroiMacroeconomie / 13 aprilie 2021

Lunile de primăvară vor aduce cele mai mari rate ale inflaţiei din ultimele decenii în pieţele dezvoltate, cifre care ar putea conduce la rândul lor la noi episoade de vânzare masivă de titluri de stat şi majorare a dobânzilor suverane, evoluţii ce sunt asociate în general cu turbulenţe pe pieţele bursiere şi pieţele emergente, notează zerohedge.com.

Sfântă neruşinare!

Cătălin AvramescuEditorial / 13 aprilie 2021

Cătălin Avramescu

Nici până acum nu m-am obişnuit. În fiecare zi descopăr noi exemple de maximă neruşinare. Încep cu un exemplu din Orientul Mijlociu, o zonă pe care de la o vreme am trecut-o cu vederea. Un interviu, pe CNN, cu Rania Al-Abdullah, regina Iordaniei. În treacăt fie spus, nu înţeleg de ce jurnaliştii aleargă după opinii de la personaje care nu au nici în clin şi nici în mânecă cu subiectul discuţiei. Starlete de televiziune, jucători de tenis, sau "influenceri". Vorbesc despre orice sunt întrebaţi. Alegeri politice, încălzire globală sau diete pentru Crăciun.

Elevii vor să înceapă mai devreme anul şcolar viitor

Elevii vor să înceapă mai devreme anul şcolar viitor

O.D.Politică / 13 aprilie 2021

Elevii nu îşi mai doresc vacanţe lungi. După un an de pandemie, aceştia cer să revină mai repede la şcoală în toamna acestui an. Multiplele sincope cauzate de criza sanitară şi de educaţia online au creat probleme de acoperire a materiei obligatorii.

Cazul Bodog, în atenţia Comisiei Juridice a Senatului

I.Ghe.Anticorupţie / 13 aprilie 2021

Senatorul social-democrat Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat, pe 19 aprilie, în Comisia juridică, în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul acestui parlamentar, a afirmat, ieri, preşedintele comisiei, Iulia Scântei.

Circa jumătate din afacerile Isopan de anul trecut au venit din exporturi

Circa jumătate din afacerile Isopan de anul trecut au venit din exporturi

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 13 aprilie 2021

(Interviu cu Toni Pera, Director General Isopan)  

256 milioane lei - cifra de afaceri a companiei, în 2020

Reporter: Cum a decurs activitatea ISOPAN în 2020, an marcat de pandemia de Covid-19?

Toni Pera: Din fericire, în domeniul nostru de activitate - piaţa de panouri pentru construcţii - pandemia de Covid-19 nu a avut un impact major asupra businessului. Efectele pandemiei s-au resimţit strict la nivel operaţional, neafectând partea de vânzări.

Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului

ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI: Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului

A.T.Companii / 13 aprilie 2021

Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate şi asigurarea finanţării vitale pentru întreprinderile din turism care se luptă pentru a supravieţui crizei istorice actuale au fost dezbătute de către Comitetul Global pentru Criza Turistică a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Cea de-a noua şedinţă a Comitetului de criză a avansat soluţii la cele mai mari provocări care stau în calea revenirii călătoriilor internaţionale.

Zbor "extraterestru", amânat

Zbor "extraterestru", amânat

O.D.Internaţional / 13 aprilie 2021

Activitatea legată de zborururi, proiecte, recrutare de personal, în domeniul aerospaţial, este la cote ridicate, în ciuda problemelor de pe Pământ.

Ionuţ Dumitru

ERSTE RESEARCH: "Ne aşteptăm ca ratingul suveran al României să fie păstrat neschimbat săptămâna aceasta"

M.G.Macroeconomie / 13 aprilie 2021

România va da săptămâna aceasta, din nou, testul agenţiilor internaţionale de rating, iar analiştii Erste Group Research se aşteaptă ca ratingul ţării noastre să fie menţinut după decizii similare în luna decembrie. Atât Moody's, cât şi Standard & Poors' au vineri programate deciziile periodice de rating pentru România. Acestea vor fi urmate săptămâna viitoare de Fitch, una din agenţiile mai mici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Subvenţia la motorină, achitată după şase luni

G.M.Politică / 13 aprilie 2021

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat, ieri, că Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a început să efectueze plata ajutorului de stat pentru motorină aferentă trimestrelor III şi IV, ale anului trecut.

MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2021

Macroeconomie / 13 aprilie 2021

Producţia industrială din Germania a scăzut neaşteptat şi în februarie 2021, cu o rată lunară de 1,6%, după o scădere de 2% în luna precedentă, iar scăderea s-a accelerat până la 6,4%, de la 4% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo