Elevii vor să înceapă mai devreme anul şcolar viitor

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2021

Elevii vor să înceapă mai devreme anul şcolar viitor

Elevii nu îşi mai doresc vacanţe lungi. După un an de pandemie, aceştia cer să revină mai repede la şcoală în toamna acestui an. Multiplele sincope cauzate de criza sanitară şi de educaţia online au creat probleme de acoperire a materiei obligatorii.

Consiliului Naţional al Elevilor a reacţionat cu privire la posibilitatea modificării structurii anului şcolar şi şi-au prezentat poziţia: "Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ia în calcul mai multe măsuri, printre care se numără şi modificarea structurii anului şcolar 2021- 2022, dar şi prelungirea duratei cursurilor pentru anul şcolar 2022-2023.

Consiliul Naţional al Elevilor a atras atenţia, încă din luna februarie a acestui an, cu privire la faptul că structura anului şcolar 2021-2022 este dezechilibrată şi nejustificată, fiind aprobată fără un proces de consultare reală a partenerilor de dialog social. Ne bucurăm să vedem că Ministerul Educaţiei a decis să revină asupra acestei măsuri, fiind dispus să asculte viziunea tuturor actorilor implicaţi în actul educaţional". Consiliul Naţional al Elevilor îşi menţine poziţia cu privire la structura anului şcolar 2021-2022: cursurile să înceapă pe data de 6 septembrie 2021 şi să se încheie pe data de 4 iunie 2022: " Această structură este mai echilibrată, atât în ceea ce priveşte numărul de săptămâni (16/18, în loc de 14/20), cât şi în ceea ce priveşte numărul mai redus de zile pe care elevii sunt nevoiţi să le petreacă la şcoală în timpul verii, atunci când temperaturile din sălile de clasă creează un disconfort termic puternic, în contextul în care majoritatea unităţilor de învăţământ preuniversitar nu dispun de infrastructură de climatizare. În ceea ce priveşte prelungirea duratei cursurilor începând cu anul şcolar 2022-2023, considerăm că Ministerul Educaţiei are datoria de a trata cu prioritate, înaintea oricărui alt aspect, planurile-cadru pentru liceu, care vor redefini arhitectura curriculară a întregului sistem.

Cercetările din domeniul ştiinţelor educaţiei arată că nu există o legătură consistentă şi bine definită între creşterea numărului de zile pe care elevii le petrec la şcoală şi rezultatele pe care aceştia le obţin la testările internaţionale de tip PISA.

În Model of School Learning, elaborat de John Carroll, sunt prezenţi mai mulţi factori care pot conduce la reuşita academică: calitatea actului educaţional, abilitatea de înţelegere a elevilor, perseverenţa (timpul pe care elevii sunt dispuşi să îl aloce învăţării) şi oportunităţile de învăţare (timpul pe care elevii îl au la dispoziţie pentru a învăţa). Aşadar, numărul de zile de cursuri nu reprezintă o variabilă decisivă atunci când vine vorba de performanţa academică a elevilor.

Este imperios ca, atunci când Ministerul Educaţiei elaborează politici educaţionale, să aibă în vedere cu precădere calitatea actului educaţional (formarea resursei umane, modificarea arhitecturii curriculare etc.), măsurile privind numărul de zile de şcoală fiind subsecvente celor de mai sus". Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a declarat pe marginea acestui subiect: "În ceea ce priveşte structura anului şcolar viitor, Consiliul Naţional al Elevilor a susţinut încă de la bun început derularea cursurilor începând cu data de 6 septembrie, pentru a nu îi supune pe elevi unor condiţii de învăţare improprii.

Ştim cu toţii că începând cu mijlocul lunii iunie, căldura din sălile de clasă devine insuportabilă, atât pentru elevii care participă la cursuri, cât şi pentru cei care susţine examenele naţionale. Consider că este prematur să discutăm acum despre măsurile aferente anului şcolar 2022-2023, în contextul în care, la acest moment, există multe semne de întrebare cu privire la anul şcolar ce va începe în toamna acestui an". Ministerul a primit un prim semnal legat de modificarea structurii anului şcolar, cu siguranţă vor mai urma şi altele.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nimeni nu face un sondaj printre elevi ca la noi nu se pot face sondaje, nu se pot face testare in masa, nu se poate face nimic sa vezi mai bine situatia. Bine ca exista niste reprezentanti care vorbesc in numele altora ca sa se creeze iluzia ca se respecta vointa grupului.

    Si eu am auzit ca vor sa renunte complet la vacante. Le-a ajuns un an si jumatate de "dolce far niente"...Vor numai scoala 365/year, vor examen de admitere si de treapta la liceu si examen de admitere la facultate...mai mult, vor sa revenim la saptamana de scoala de 6 zile pe saptamana, au spus ca se concentreza mai bine si nu uita materia din cauza weekend-urilor prelungite :-)

    1. ????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb