ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI: Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 13 aprilie 2021

Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului

Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate şi asigurarea finanţării vitale pentru întreprinderile din turism care se luptă pentru a supravieţui crizei istorice actuale au fost dezbătute de către Comitetul Global pentru Criza Turistică a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Cea de-a noua şedinţă a Comitetului de criză a avansat soluţii la cele mai mari provocări care stau în calea revenirii călătoriilor internaţionale.

Membrii comitetului, proveniţi din conducerea politică, organizaţii internaţionale, inclusiv agenţiile ONU surori ale OMT, finanţele şi sectorul privat, au discutat Recomandările Comitetului de Criză, care se concentrează pe patru domenii esenţiale: reluarea călătoriilor transfrontaliere în condiţii de siguranţă; promovarea călătoriilor în siguranţă în toate punctele călătoriei turistice; asigurarea lichidităţii întreprinderilor din turism şi protejarea locurilor de muncă şi restabilirea încrederii în călătorii.

Întâlnirea virtuală a fost co-găzduită de Regatul Arabiei Saudite. Deschiderea procedurii, ministrul turismului, Excelenţa Sa Ahmad bin Aqil Al Kateeb, a declarat: "Arabia Saudită a colaborat cu parteneri din sectoarele public şi privat atât la nivel regional, cât şi la nivel global pentru a accelera reluarea călătoriilor internaţionale. Călătoria fără probleme este singura modalitate de a restabili încrederea în rândul călătorilor şi al întreprinderilor din turism, care vor fi în cele din urmă motorii redresării sectorului".

Armonizarea protocoalelor şi consolidarea încrederii

Comitetul a sprijinit Trecerea verde digitală propusă de UE, ca exemplu de protocoale comune pentru alte regiuni de urmat. Adresându-se întâlnirii, vicepreşedintele UE, Margaritis Schinas, a spus că "putem face din vara anului 2021 începutul erei post-pandemice, una mai sigură, mai durabilă, mai rezistentă şi mai prosperă". El a subliniat că "sectorul turistic poate - şi ar trebui - să fie în fruntea acestui efort, conducând redresarea economiei europene şi globale".

Domnul Schinas a subliniat, de asemenea, munca depusă pentru creşterea încrederii consumatorilor în turism, deja devastată de problemele legate de anularea şi rambursarea serviciilor de călătorie şi a menţionat: "Eforturile UNWTO de a dezvolta un Cod internaţional pentru protecţia turiştilor sunt binevenite". Codul legal de referinţă este una dintre mai multe iniţiative cheie ale OMT care vizează restabilirea încrederii în călătoriile internaţionale.

Tot în cadrul Comitetului, OMT şi IATA (Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian) au anunţat lansarea viitoare a unui nou Tracker de destinaţie. Acest instrument va fi disponibil pe site-urile web ale ambelor organizaţii şi va oferi informaţii cuprinzătoare şi actualizate cu privire la restricţiile şi cerinţele companiilor aeriene şi ale destinaţiilor, permiţând turiştilor să facă alegeri în cunoştinţă de cauză.

Recomandări pentru recuperare

Recomandările Comitetului Global al Crizelor Turismului al OMT subliniază importanţa bazării politicilor pe reglementările internaţionale actuale în domeniul sănătăţii şi aviaţiei, inclusiv, dar fără a se limita la dispoziţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi a celor de la Autoritatea Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI). Recomandările solicită, de asemenea, crearea de coridoare de sănătate publică, implementarea soluţiilor digitale de sănătate şi dezvoltarea unui sistem comun "semafor" drept cadru de gestionare a riscurilor recunoscut. În prezentarea recomandărilor, ministrul turismului din Grecia şi preşedintele grupului tehnic al Comitetului de Criză al OMT, Harry Theoharis, a declarat că "anul acesta avem mai multe instrumente în arsenalul nostru, inclusiv vaccinări, pentru a răspunde tuturor preocupărilor călătorilor şi persoanelor angajate în sectorul turismului".

Finanţarea supravieţuirii turismului

Prin intermediul Comitetului pentru criza turistică globală, OMT a avansat, de asemenea, în activitatea sa, abordând una dintre celelalte provocări cheie cu care se confruntă turismul global, şi anume oprirea bruscă a fluxului de numerar din turism şi necesitatea de a sprijini întreprinderile şi a proteja locurile de muncă. Împreună cu OACI şi OMS, OMT este una dintre singurele agenţii ONU care lucrează cu OCDE la iniţiativa sa de mobilitate internaţională. OMT colaborează, de asemenea, îndeaproape cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

OECD şi BERD au avansat eforturi coordonate atât pentru a sprijini întreprinderile din turism prin criza actuală, cât şi pentru a construi rezistenţa viitoare şi a realiza o durabilitate mai mare, inclusiv prin promovarea investiţiilor ecologice în sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb