Zbor "extraterestru", amânat

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2021

Zbor "extraterestru", amânat

Activitatea legată de zborururi, proiecte, recrutare de personal, în domeniul aerospaţial, este la cote ridicate, în ciuda problemelor de pe Pământ. Nu toate planurile ies. Decolarea elicopterului Ingenuity Mars din craterul Jezero de pe Marte, care ar urma să fie prima încercare de zbor propulsat pe altă planetă, a fost reprogramat+ "pentru nu mai devreme de 14 aprilie", a anunţat Laboratorul de Propulsie al NASA (JPL).

Deşi decolarea era prevăzută iniţial pentru duminică, 11 aprilie, agenţia spaţială americană a anunţat amânarea sa, într-un comunicat. "Pe baza datelor provenite de la elicopterul Ingenuity Mars care au sosit vineri noaptea, NASA a decis să reprogrameze primul zbor experimental al elicopterului Ingenuity Mars Helicopter până nu mai devreme de 14 aprilie", a anunţat JPL, cu sediul în California şi care se ocupă de acest proiect care a fost comparat cu reuşita fraţilor Wright, inventatorii şi pionierii aviaţiei.

Potrivit comunicatului, în timpul unui test la viteză mare al rotoarelor, efectuat săptămâna trecută, s-a produs o defecţiune. "Elicopterul este în siguranţă şi în stare bună şi a comunicat către Pământ datele complete de telemetrie", potrivit comunicatului citat. "Echipa elicopterului analizează telemetria pentru a diagnostica şi înţelege problema.

După aceasta, vor reprograma testul cât mai repede", a mai menţionat JPL. Ingenuity, care cântăreşte 1,8 kilograme şi este de dimensiunile unei mingii de fotbal, are instalate camere şi microfon încorporat pentru a înregistra zborul.

Pe de altă parte, dar în acelaşi domeniu, Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat includerea a doi noi astronauţi în ambiţiosul program spaţial al ţării, printre aceştia figurând "'prima femeie astronaut de origine arabă''.

Vicepreşedintele EAU şi emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid, a anunţat că femeia astronaut este Noura al-Matrooshi, deţinătoare a unei licenţe în inginerie mecanică. "'Anunţăm prima femeie astronaut de origine arabă printre cei doi noi astronauţi selectaţi din peste 4.000 de candidaţi pentru a fi instruiţi la NASA pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială'', a scris Mohammed bin Rashid pe Twitter.

Al doilea astronaut este Mohammed al-Mulla. Cei doi vor urma un program de instruire la Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, Statele Unite. În 2019, Hazzaa al-Mansoori a devenit primul astronaut al EAU. El a petrecut o săptămână la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). EAU a dezvăluit deja un ambiţios program spaţial, care include construcţia unei baze pentru o colonie umană pe Marte până în anul 2117. În februarie, sonda spaţială Hope a EAU a intrat pe orbita "'Planetei Roşii'', reuşită care a făcut din ţara din Golf primul stat arab care a lansat cu succes o misiune interplanetară. Sonda spaţială Hope - sau Al-Amal, în arabă -, fără echipaj uman, a fost lansată din Japonia în iulie 2020.

Potrivit misiunii, sonda va rămâne pe orbita planetei Marte pe durata unui an marţian - 687 de zile terestre - timp în care va capta imagini şi va studia atmosfera planetei şi schimbarea anotimpurilor. Datele obţinute vor fi împărtăşite comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb