Marele miting-concert de la Moscova, unde este aşteptat şi Putin, a început într-o atmosferă militaristă

G.D.
Internaţional / 22 februarie 2023

Marele miting-concert de la Moscova, unde este aşteptat şi Putin, a început într-o atmosferă militaristă

Un mare miting-concert are loc astăzi pe stadionul Lujniki din Moscova, la care este aşteptat şi preşedintele Vladimir Putin. Potrivit unei surse citate de RIA Novosti, acesta va fi "un fel de continuare a discursului preşedintelui în faţa Adunării Federale", informează News.ro.

Spectacolul a început pe stadionul Lujniki.

"Ar trebui să fim recunoscători că totul este în regulă cu noi şi că suntem aici, iar cineva face treaba murdară", a spus prezentatorul de pe scenă.

Actorul Vladimir Maşkov a luat cuvântul şi a spus: "Fiecare secol pentru ţara noastră începe cu un război cu Occidentul", apoi a enumerat diferite războaie în care a fost implicată Rusia.

"Suntem armata celor puternici, suntem armata adevărului, victoria va fi a noastră, nu avem nevoie de nimic altceva", a spus liderul unui grupul muzical care a urcat pe scenă.

În jurul stadionului securitatea e asigurată de poliţia călare, iar presa rusă a remarcat că până şi caii au viziere.

Oficial, se sărbătoreşte Ziua Apărătorilor Patriei, dar concertul are loc cu două zile înainte de a se împlini un an de la invadarea Ucrainei. Un concert asemănător a fost organizat şi în martie anul trecut, la câteva săptămâni de la invadarea Ucrainei. Şi atunci a venit pe scenă Putin, în prima sa apariţie publică după mult timp, şi a ţinut un discurs cu puternice accente naţionaliste prin care a justificat, de fapt, agresiunea asupra ţării vecine.

Potrivit presei locale de la Moscova, deja mulţi spectatori au ajuns astăzi pe stadionul Lujniki.

Este aglomeraţie mare la metrou, oamenii îndreptându-se în număr mare în direcţia stadionului. Din cauza aglomeraţiei, accesul la două staţii de metrou a fost restricţionat, funcţionând doar pentru ieşire. Autorităţile au avertizat că programul mai multor staţii de metrou din zonă va suferi modificări în cursul zilei. De asemenea, sunt modificări şi restricţii şi la transportul în comun de suprafaţă.

La concert vor cânta unii dintre cei mai populari artişti din Rusia. Pe stadion a fost instalată deja o scenă spectaculoasă, monitoare şi garduri, iar pe fiecare scaun din tribune a fost aşezat câte un mic steag al Rusiei şi o pătură, pentru că vremea la Moscova este rece. Din loc în loc se văd pancarte pe care scrie "Glorie apărătorilor Patriei-mamă".

Se aşteaptă ca 200.000 de persoane să participe la acest eveniment. Pe reţelele sociale au apărut anunţuri pentru a recruta spectatori pentru concert. Studenţii din campusurile universitare au început să primească invitaţii cu câteva săptămâni înainte de concert, dar trebuie să promită că nu se vor răzgândi.

Printre vedetele care vor urca pe aceeaşi scenă cu Vladimir Putin se numără Oleg Gazmanov, Nikolai Rastorguev şi grupul Liube, SHAMAN şi Nikolai Baskov.

Multe dintre ele au fost pe scenă şi în martie 2022. BBC relata atunci că o parte dintre participanţi au fost aduşi cu autocare direct de la locul de muncă, fără să-şi fi dorit să asiste la miting.

Mitingul de astăzi vine după ce Vladimir Putin a ţinut, ieri, în faţa elitei politice şi militare a ţării, un discurs de o oră şi 45 de minute în care a anunţat că războiul din Ucraina va continua, că acest război a fost pornit de Occident, iar Rusia trebuie să se apere. De asemenea, el a anunţat suspendarea participării Rusiei la tratatul cu SUA New START, singurul care mai este în vigoare şi care reglementează arsenalul nuclear al celor două mari puteri nucleare ale lumii. Tot ieri, preşedintele a invalidat un decret prezidenţial din 2012 care stabilea principiile conducătoare ale politicii externe ale Rusiei, urmând să fie prezentat în următoarele zile "noul concept" de politică externă a Moscovei.

Discursul lui Putin a fost urmat, după câteva ore, de o replică în antiteză de la Varşovia din partea preşedintelui Joe Biden.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Modelul Nord Coreean se potriveste de minune Rusiei.

    Acolo va ajunge Putin. Asta isi doresc rusii. 

    1. Pe la mijlocul mitingului va fi un moment festiv de dovedire a a simtului civic al participantilor prin turnarea cel putin a unui element dusmanos din familie. Fiecare participant ii scrie numele pe un bilet care va intra la tombola excursiior gratuite spre Gulag, organizatorii promit ca vor fi multi castigatori pentru ca au nevoie de detinuti in fabricile de armament.

      La incheiere organizatorii vor inmana la punctele de iesire ordine de incorporare catre toti participantii. 

      Nu fi atât de sigur ! Deși ești plin de ... idei, ca broasca de ... râie ! Știi probabil cum se numesc indivizii care au ... imaginații și idei proaste !? Simplu . IDIOȚI ! ...

      ESTE MAI BUN MODELUL OCCIDENTULUI !

      Da , de 100 de ori mai bun. Da dc ti place mai mult modelul rusesc, caramba la mujicia. Nu te retinem

      Bine zici IDIOTI!...

      ”La „balul lui Satan”, cum a fost numit pe rețelele de socializare necontrolate de Kremlin, figuranților li se interzice să vorbească despre banii primiți și despre recomandările primite despre cum să se poarte.Cu 45 de minute înainte de începerea concertului pro-război, tribunele Lujniki nu sunt nici pe jumătate pline, sectoare întregi apărând în imagini goale.Oamenii sunt duși la miting sub amenințarea demiterii”, scrie postul TG „We Can Explain”.„Am fost forțați”, a spus un angajat al administrației districtului Nijni Novgorod din Moscova. Acest lucru a fost afirmat și de lucrătorii consiliului raional din Chertanovo.

      Alți spectatori au spus că au venit la concert pentru mâncare (oamenii sunt ademeniți cu ceai fierbinte, și se împart și cârnați în aluat), dar numărul necesar de oameni nu a putut fi ademenit nici prin bani, nici prin scutire de la muncă.Organizatorii mitingului au avertizat că după începerea concertului ușile stadionului vor fi închise și va fi imposibil să părăsești Lujniki.Din câte se pare, au decis să facă un astfel de pas după suprapunerea de anul trecut la un concert dedicat aniversării anexării Crimeei, când oamenii au început să părăsească stadionul fără să aștepte discursul dictatorului.” 

      VORBEȘTI DE UN MITING PSD DIN ROMÂNIA ! DA, AȘA ESTE ! ...

      DUPĂ CUM GÂNDEȘTI AI SIMPTOME GRAVE DUPĂ VACCINUL ANTICOVID ! SAU AȘA TE-AI NĂSCUT 1

    Aș fi mândru și înduioșat dacă Federația Rusă ar avea motive să aprecieze România ca o țară PRIETENOASĂ ! ... Trăiască Federația Rusă ! Trăiască Armata Federației Ruse ! Trăiască Vadimir Putin ! MODELE AUTENTICE DE PATRIOTISM, MORALĂ, GÂNDIRE, PUTERE, CURAJ și REALISM !

    1. Pai dute-n mujicia , ce mai stai pe aici?

      SĂ MĂ AMUZ DE NAIVITATEA ȘI ... PROSTIA VOASTRĂ ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb