Maria Zaharova confirmă că există lupte interne în cercul apropiat Kremlinului

D.T.
Internaţional / 12 martie 2023

Maria Zaharova confirmă că există lupte interne în cercul apropiat Kremlinului

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat că există lupte interne în cercul apropiat lui Vladimir Putin, după ce Kremlinul a cedat controlul centralizat asupra spaţiului informaţional rusesc, iar liderul rus se pare că nu poate repara cu uşurinţă această situaţie, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cea mai recentă analiză asupra războiului din Ucraina, potrivit News.ro.

Jurnalişti apropiaţi de Kremlin, academicieni şi susţinători ai ideii de Novorossia au participat ieri la Moscova la un forum cu tema: "Aspecte practice şi tehnologice ale războiului informaţional şi cognitiv în realităţile moderne". În timpul unei discuţii de grup, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus şi una dintre figurile centrale ale comunicărilor propagandistice oficiale, a declarat că Kremlinul nu poate repeta abordarea stalinistă de a stabili un echivalent modern al Biroului de Informaţii sovietic pentru a controla în mod centralizat spaţiul informaţional intern al Rusiei, din cauza luptelor dintre "elitele" - nespecificate - de la Kremlin, adaugă sursa.

Declaraţia Mariei Zaharova este demnă de remarcat, notează ISW, şi susţine mai multe dintre evaluările de lungă durată ale Institutului cu privire la fisurile apărute în regimul de la Kremlin şi a dinamicii de control asupra spaţiului informaţional.

Declaraţia susţine mai multe evaluări: că există lupte interne la Kremlin între membrii-cheie ai cercului intim al lui Putin, că Putin a cedat în mare măsură spaţiul informaţional rusesc de-a lungul timpului unei varietăţi de actori cvasi-independenţi şi că Putin este aparent incapabil să ia măsuri decisive pentru a recâştiga controlul asupra spaţiului informaţional rusesc, se mai precizează în sursă.

Nu este clar de ce Zaharova - un comunicator experimentat - ar fi recunoscut în mod deschis aceste probleme într-un cadru public, mai notează ISW. Este posibil ca Zaharova să fi discutat direct aceste probleme, pentru prima dată, pentru a tempera aşteptările bloggerilor naţionalişti ruşi cu privire la capacităţile actuale ale Kremlinului de a se coagula în jurul unui narativ unic sau, eventual, chiar a unei politici unificate, scrie ISW în analiza sa.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ce a spus cucoana și ce au înțeles ăia de la ISW.

    Ca să nu-și piardă sponsorii, ăștia ori fac pe tâmpiții ori chiar sunt.

    1. Ce crezi ca a spus cucoana și ce au înțeles ăia de la ISW?

      Nu stie. Asa trebuia sa scrie,asa a scris

      Stii sa citesti sau obosești repede ?

      În articol se scrie destul de citeț ce a spus madama. E între ghilimele. 

      Restul e o deducție de doi lei a Isw cum că madama ar fi confirmat prin cele spuse că există lupte interne la Kremlin.

      Panimaiu? E propagandă pentru stupid people ai lui Brucan. Se pare că sunt mulți:) cu creierul odihnit sau de la școala ajutătoare. 

    Poporul rus trebuie înlăturate de la Kremlin toată administrația care e putred de coruptă . O revoluție se prefigurează in Rusia . O conducere democratică este necesară la Kremlin. Cu o conducere democratică Rusia va avea că obiectiv intrarea în NATO și UE . Acest lucru se va întâmpla într-un viitor apropiat. De ce spun acest lucru? Pentru că și în Rusia sunt oameni raționali care înțeleg că nu NATO este cel mai mare pericol pentru Rusia ci China. In aceste condiții așteptăm revoluția care să-l dea jos pe handicapatul Putin și pe toți criminalii corupți care îl susțin .

    1. Răspunsul ISW a venit imediat.

      Sa vina hotii din SUA si UE sa le ia toate resursele si poporul sa le plateasca la pretul de la bursa din Viena. Ca la noi. Nu ai sa vezi asa ceva.

      Mai bine le i-au pe gratis mogulii rusi

    CA DE OBICEI, O MARE MINCIUNĂ !

    De acord cu poziția Nr 2

    1. Ar fi interesant un desen explicativ al poziției 2 :)

    ISW ca de obicei dezinformeaza. Pentru ca traduce "dispute" in "lupte interne" si dupa aia trage tot fel de concluzii psihotice.

    Intr-o societate condusa democratic, exista mereu dispute cu privire la actiunile necesare.

    Presa natoista chiar titra "Putin nu are controlul asupra spatiului informational rusesc".... Daaah, ce tampiti mai sunteti astia din NATO... "Putin has no control over Russian information, cannot reproduce Stalinist approach". Asta este o veste buna, nu-i asa, Rusia nu este o dictatura. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb