MARIAN FIRCZAK: "Decembrie '89 ne-a învăţat ce înseamnă altruismul pur, sacrificiul pentru cei mulţi"

G.B
Politică / 23 decembrie 2021

Marian Firczak (sursa foto: Facebook)

Marian Firczak (sursa foto: Facebook)

Deputatul minorităţilor naţionale Iulius Marian Firczak a declarat astăzi că "Decembrie '89" ne-a învăţat ce înseamnă "altruismul pur şi sacrificiul pentru cei mulţi", potrivit Agerpres.

"Astăzi îi comemorăm cu pioşenie pe eroii martiri ai Revoluţiei. Nicolae şi Elena Ceauşescu au părăsit, sub presiunea demonstranţilor, sediul central al PCR. (...) Revoluţia din decembrie 1989 se înscrie într-un context general al transformărilor din Europa central-răsăriteană pe care le-au cunoscut Germania, Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria şi Albania. (...) Popoarele Europei central-răsăritene, inclusiv românii, alături de minorităţile naţionale, nu au mai acceptat regimul comunist, iar nomenclatura de stat şi de partid nu au mai reuşit să îşi exercite puterea. Anul 1989 este un an revoluţionar pentru întreaga Europă central-răsăriteană. Lecţia lui '89 este la fel de actuală şi astăzi aşa cum a fost şi atunci, acum 32 de ani. Când legea devine nedreaptă, când cei puţini se cred stăpânii celor mulţi, iar statul este incapabil să protejeze societatea, oamenii sunt dispuşi să facă sacrificiul suprem pentru a avea o societate dreaptă şi corectă. Decembrie '89 ne-a învăţat ce înseamnă altruismul pur, sacrificiul pentru cei mulţi ale căror nume nici măcar nu le cunoşti, dar pentru care eşti dispus să îţi dai viaţa", a spus Firczak, în şedinţa solemnă a Parlamentului.

El a adăugat că ţara noastră fără comunism a fost posibilă pentru că românii au înţeles că schimbarea nu se poate fără sacrificiu.

"Aşa cum spune un vechi proverb grecesc, o societate va deveni prosperă atunci când oamenii bătrâni vor planta copaci, deşi ştiu că nu vor sta niciodată în umbra lor. Cei aproape 1.300 de români au murit pentru idealuri cum nu există mai înalte, s-au sacrificat pentru milioane de români şi au înţeles că ei sunt stăpânii statului şi nu statul stăpânul lor. Şi-au dorit pentru copiii lor o societate de cetăţeni şi nu una de supuşi. Din păcate, constatăm că nobilele idealuri ale acelor zile sunt prea puţin împlinite. Schimbarea nu a determinat o profundă afirmare a profesioniştilor, a meritocraţiei în societate, deoarece o parte a nomenclaturii post- comuniste a preluat în mare parte controlul economiei şi s-a insinuat în viaţa politică ciuntind triumful democraţiei", a menţionat Iulius Marian Firczak.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lasati vrajeala!

    cicluri sociale... tehnologice-economice-ideologi ce.. au dus la reset... 

    teritoriul romaniei a prins destule "naratiuni" de crestere economica si destule "reseturi" 

    s e m n a t co me n tu ri cre ti ne  

    Asa va veti sacrifica si voi, veti introduce certificatul verde mai intai pentru alesii neamului(primari, parlamentari) si dupa o luna, vedeti cum merge si il impuneti si la restul romanilor.

    Primiti certificatul verde, cu pieptul dezgolit, eroi ai neamului din parlament!

    :))))))))))))))))) )) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb