Marile oţelării americane cer, din nou, taxarea importurilor siderurgice

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2015

Marile oţelării americane cer, din nou, taxarea importurilor siderurgice

Producătorii americani de oţel au lansat, marţi, o nouă petiţie prin care cer taxarea importurilor de profil, avertizând că deprecierea yuanului chinezesc ar putea avea repercusiuni severe asupra acestei industrii.

Şase dintre cele mai mari companii siderurgice americane - "U.S. Steel" Corp., "Nucor" Corp., "AK Steel Holdings" Corp., "ArcelorMittal USA" LLC, "SSAB Enterprises" LLC şi "Steel Dynamics" Inc. - au depus o plângere comercială, încercând să oprească ceea ce directorul executiv al "Nucor", John Ferriola, numeşte "un tsunami de importuri străine".

Solicitarea acestora are ca ţintă importurile de rulouri laminate la cald - utilizate la fabricarea autoturismelor -, care provin din Australia, Brazilia, Japonia, Coreea de Sud, Olanda, Turcia şi Marea Britanie. China nu apare în petiţie, întrucât SUA au impus taxe vamale pentru importurile produselor în cauză achiziţionate din ţara asiatică.

Petiţia a fost înaintată la Departamentul de Comerţ şi la Comisia pentru Comerţ International din SUA.

Importurile totale de oţel ale Statelor Unite au crescut cu 7% în trimestrul întâi din 2015, însă în primele şase luni ale anului curent acestea s-au redus cu 4,6%, în ritm anual, la 20,9 milioane de tone, potrivit Serviciului Global de Informaţii Comerciale.

Siderurgiştii americani se confruntă cu scăderea preţurilor de pe piaţa de profil, acestea fiind menţinute la un nivel scăzut din cauza importurilor ieftine. Indicele care măsoară preţul rulourilor laminate la cald a scăzut cu peste 20% anul acesta, la 468 dolari tona.

Importurile americane de rulouri laminate la cald din ţările mai sus menţionate au sporit cu 73% din 2012 până în 2014, ajungând la 3,3 milioane de tone, de la 1,9 milioane de tone, conform "AK Steel".

În condiţiile date, producătorii americani de oţel se confruntă cu o perioadă dificilă. Spre exemplu, "U.S. Steel" a avut pierderi de 261 milioane de dolari în trimestrul al doilea, iar alte companii din domeniu au consemnat rezultate slabe, în pofida cererii solide din partea companiilor auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb