Marius Budăi - audiat în Parlamentul European

T.T.
Internaţional / 23 ianuarie 2019

Marius Budăi

Marius Budăi

Actualizare Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene se va axa pe cetăţenii europeni, cu aspiraţiile şi preocupările lor

Asumarea de către ţara noastră a poziţiei de Preşedinte al Consiliului Uniunii Europene presupune o extraordinară oportunitate de a-şi demonstra aderarea la valorile europene, iar acest mandat se va axa pe cetăţenii europeni, "cu aspiraţiile şi preocupările lor", a declarat, astăzi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, în Comisia pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen (FEMM) din Parlamentul European.

"Suntem conştienţi cu toţii că avem un timp scurt, aşa că ne bazăm pe eforturile dumneavoastră şi vă asigurăm de toată colaborarea noastră. La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România a preluat, începând de la 1 ianuarie 2019, pentru şase luni, responsabilitatea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Pregătirea şi derularea acestui mandat reprezintă o prioritate naţională pentru noi. Pentru România, asumarea poziţiei de preşedinte al Consiliului UE presupune o extraordinară oportunitate de a-şi demonstra aderarea la valorile europene, de a-şi afirma susţinerea cu privire la proiectul european şi de contribui în mod direct la procesul de consolidare a acestuia. Păstrarea unităţii proiectului european şi a integrităţii politicilor europene în beneficiul cetăţenilor europeni reprezintă obiectivul strategic în jurul căruia gravitează întregul proces de derulare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", a susţinut Budăi.

Potrivit demnitarului român, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se va axa pe cetăţenii europeni, "cu aspiraţiile şi preocupările lor".

"Ca linie fundamentală de lucru, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se va axa pe cetăţenii europeni, cu aspiraţiile şi preocupările lor. În abordarea noastră, suntem în egală măsură realişti şi ambiţioşi. Realişti pentru că înţelegem că suntem o Preşedinţie aflată într-o perioadă atipică, cu un proces Brexit în derulare, alegeri ale Parlamentului European, discuţii privind viitorul UE, la Sibiu, şi dosare complexe precum ar fi cadrul financiar multianual, aflate în negociere. În acest context, este esenţial să beneficiem de un efort colectiv şi de voinţă politică, atât din partea statelor membre UE şi Consiliului, cât şi din partea Parlamentului European. Totodată, suntem ambiţioşi pentru că ne vom strădui să fim eficienţi încercând să asigurăm un progres real pentru cât mai multe dosare prioritare furnizând, astfel, rezultate tangibile pentru cetăţenii Uniunii Europene", a spus ministrul de resort.

Acesta a precizat, totodată, că priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene pot fi grupate în cadrul a patru piloni de acţiune.

"Unul dintre subiectele abordate orizontal pe care le-am dori să le accentuăm se referă la viitorul Europei. În acest context, sperăm că Summit-ul de la Sibiu din 9 mai 2019 se va dovedi a fi un pas important în consolidarea proiectului european. Priorităţile Preşedinţiei noastre pot fi grupate în cadrul a patru piloni de acţiune: Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa - actor global şi Europa valorilor comune. Inclusă sub umbrela Europei valorilor comune, egalitatea de gen constituie un obiectiv orizontal al Preşedinţiei, care se regăseşte în majoritatea politicilor acoperite, de la digitalizare şi comerţ, până la securitate şi transport. Prioritatea noastră este reprezentată de asigurarea de oportunităţi egale pentru femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, reducerea diferenţelor de remunerare dintre femei şi bărbaţi şi implementarea unor măsuri de asigurare a echilibrului dintre viaţa de familie şi cea profesională a părinţilor şi îngrijitorilor", a subliniat Marius Budăi.

Ministrul român al Muncii a apreciat că o creştere economică echitabilă este în strânsă legătură cu egalitatea de şanse la locul de muncă, dar şi cu promovarea femeilor în funcţii de conducere.

"Egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o resursă esenţială pentru promovarea unei creşteri economice echitabile şi incluzive, fiind importante şi măsurile pentru încurajarea femeilor în funcţii de conducere şi promovarea egalităţii de gen, ca factor esenţial al combaterii sărăciei. De asemenea, nediscriminarea constituie o condiţie pentru asigurarea egalităţii de şanse între diverse categorii de persoane pe criterii, precum religia sau credinţa, existenţa unui grad sau tip de dizabilitate, vârstă, gen sau orientare sexuală. Aplicarea acestor principii în toate sectoarele economice ale pieţei forţei de muncă, precum şi la nivel social, contribuie la creşterea economică şi coeziunea socială, ca fundamente ale unui stat stabil şi prosper", a declarat oficialul.

Budăi a precizat, de asemenea, că se va urmări finalizarea negocierilor cu Parlamentul European pe Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie a părinţilor şi îngrijitorilor.

"În vederea asigurării oportunităţilor egale pe piaţa muncii, pe segmentul legislativ vom urmări finalizarea negocierilor cu Parlamentul European pe Directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie a părinţilor şi îngrijitorilor. Apreciem că discuţiile sunt suficient de mature, astfel avem încredere că trialogul din data de 24 ianuarie va constitui o oportunitate să definitivăm un dosar atât de important pentru cetăţenii europeni. Totodată, vom căuta soluţii pentru deblocarea negocierilor pe marginea propunerii de Directivă privind îmbunătăţirea echilibrului de gen în cazul administratorilor ne-executivi ai companiilor listate la bursă. Suntem conştienţi că dosarul este blocat, dar considerăm că ne aflăm sub auspicii favorabile şi putem explora o soluţie de a merge mai departe şi pe acest segment", a arătat acesta.

Potrivit şefului de la Muncă, vor fi organizate discuţii pe Directiva privind punerea în aplicare a principiului tratamentului egal al persoanelor indiferent de religie sau convingeri, dizabilitate, vârstă sau orientare sexuală, cu scopul prezentării unui raport de progrese în cadrul Consiliului Expo din luna iunie.

"Pe segmentul nelegislativ vom promova concluzii ale Consiliului cu privire la eliminarea diferenţelor de remunerare între femei şi bărbaţi. În contextul acestei priorităţi, vom organiza o conferinţă la nivel înalt privind egalitatea de gen, în perioada 30 - 31 mai 2019, precum şi o conferinţă cu titlul 'Perspective ale Convenţiei de la Istanbul. Un nou orizont: schimbarea paradigmei pentru toţi factorii de decizie', în perioada 4-6 iunie, anul curent", a mai afirmat ministrul.

Marius Budăi a punctat că ţara noastră va mai sprijini punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale, prin promovarea de şanse şi acces egal la piaţa muncii.

"Domeniul ocupării forţei de muncă şi afacerilor sociale cuprinde o paletă largă de provocări la nivelul Uniunii Europene, fiind un domeniu care influenţează în mod concret şi direct cetăţeanul european. În acest scop, vom sprijini punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale, prin promovarea de şanse şi acces egal la piaţa muncii. Promovarea mobilităţii forţei de muncă rămâne un element-cheie pentru eficienţa pieţei interne, dar şi un răspuns la evoluţiile demografice din statele membre. Astfel, Preşedinţia română va promova principiul mobilităţii forţei de muncă ca factor generator de creştere şi competitivitate pe piaţa internă, dar şi prevenirea riscurilor şi promovarea unor condiţii mai sigure şi mai sănătoase la locul de muncă, cadrul normativ privind condiţiile de muncă transparente şi predictibile, revizuirea Directivei privind expunerea la agenţi cancerigeni la locul de muncă", a menţionat oficialul român.

În acest context, ministrul român a amintit de Reuniunea informală a miniştrilor Muncii şi Afacerilor Sociale, ce va avea loc în perioada 10 - 11 aprilie 2019, la Bucureşti, eveniment care va acoperi predominant subiectele privind egalitatea de gen, relatează Agerpres.

------

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, va fi audiat, astăzi, la Bruxelles, de membrii Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) şi cei ai Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European cu privire la politicile sociale europene pe perioada în care ţara noastră va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Voi răspunde în faţa membrilor celor două comisii la întrebări legate de aspecte sociale la nivel european şi legate de dosarele legislative şi non-legislative din acest domeniu. Toate priorităţile României în domeniul social se leagă de cetăţean, în special de libera circulaţie a forţei de muncă şi de egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi", a declarat Marius Budăi pentru Agerpres.

Înaintea audierilor din Parlamentul European, ministrul Muncii s-a întâlnit, ieri, cu negociatorii din Reprezentanţa României pe lângă Uniunea Europeană şi cu oficiali ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, împreună cu care a discutat pe tema politicilor sociale care trebuie implementate la nivelul Uniunii în următoarele şase luni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lumea se află în pragul unui colaps economic, social şi politic care generează haos şi violenţă. Este o lume pe care noi am creat-o şi care acum se prăbuşeste. Pentru a înţelege motivele prabuşirii, trebuie să privim lucrurile sistemic. Ca în medicina holistică, în care pacientul e văzut ca un tot, nu doar ca un trup. Ne îndreptăm rapid către pragul critic datorită modul în care omul distruge natura, apa, pământul şi aerul, iar distrugerea devine ireversibilă, iar mediul impropriu susţinerii civilizaţiei omeneşti. Acest prag este estimat a fi atins în câţiva ani. Același lucru se poate spune despre exploatarea resurselor planetei, care au atins limita susţinerii populaţiei. Colapsul lumii financiare este deja vizibil, iar cel social este previzibil: populaţia ţărilor sărace, muritorii de foame, va fi în 2050 de aproape doua miliarde de suflete. Criza generalizată nu mai poate fi disimulată în nici un fel. Intrebarea este: cît timp mai avem pentru a ne salva?

    Lumea pe care am construit-o, ca reflexie a felului în care vedem noi universul şi pe noi înşine, nu se mai poate susţine în nici un fel. Una dintre transformările fundamentale prin care trecem este una de viziune. Ştiinţa tindea să se opună spiritualităţii, considerată ca fiind de nedovedit, pentru că se bazează pe percepţia subiectivă. Or, subiectivitatea nu era luată în considerare, neputând fi măsurată. Aşa s-a întâmplat că experienţa spirituală, mistică, veche de când umanitatea, a fost exclusă din ecuaţie. Dar, între timp, stiinţa începe să descopere că subiectivitatea creează universul, la propriu. Numai că pare târziu. Lumea pe care am creat-o are atributele ştiinţei clasice, mecanice. Este o lume rece, calculată, dură, guvernată de “legi” înguste, în care oamenii sunt consideraţi corpuri într-un univers de corpuri şi drept urmare se simt singuri şi izolaţi. Am creat o lume din care orice principiu mai înalt – îl poţi numi Dumnezeu, de pildă – a fost exclus. Suntem deci singuri, iar consecinţa e frica. Compensăm frica în faţa unui Univers uriaş şi gol, prin consumul compulsiv, prin a avea, a face, şi creăm o lume care răspunde acestui mod de a privi lucrurile. Tratăm planeta aşa cum ne tratăm pe noi înşine şi pe ceilalţi: ca pe ceva care trebuie supus, învins, exploatat, controlat şi chiar ucis dacă e nevoie, pentru satisfacerea “nevoilor”. 

    2.Reformă totală 

    Trebuie reformat totul, lumea business-ului bazată pe exploatarea nebunească a resurselor şi pe supra-producţie, politicile industriale care conduc la dezastru ecologic, la încălzirea globală şi la creşterea periculoasă a nivelului oceanului planetar. Politicile economice internaţionale care au fragmentat lumea în prea săraci şi prea bogaţi, care au condus la mase imense de emigranţi care fug de foame şi de epidemii. Politicile militare care consumă resurse inimaginabile în folosul unor structuri financiare. 

    Înseamnă că ne îndreptăm către cea mai mare transformare din istoria omenirii. Şi dacă vrem să nu dispărem, să continuăm să existăm pe această planetă şi să ne dezvoltăm, trebuie să reanalizăm noţiunile de univers, fiinţă umană, progres şi dezvoltare. E târziu, dar trebuie să aflăm cine suntem. 

    Hipercomunicarea în acest moment înseamnă ceva cu totul diferit: cercetătorii spun că dacă oamenii (care dispun de o conştiinţă individuală) îşi vor regăsi accesul la conştiinta de grup, vor avea atunci puteri de creaţie supraumane cu care vor putea să modeleze întreaga viaţă de pe planetă. Cert este că omenirea se îndreaptă evident spre o astfel de conştiinţă de grup superioară.

    Se estimeaza ca 50 % din copiii care se nasc acum vor avea mari probleme la şcoală. Ei sunt cunoscuţi sub numele de "copii indigo" datorită aurei lor de această culoare, care indică o înaltă conştiinţă şi o puritate exemplară.  

    In acelaşi timp, se nasc din ce în ce mai multi copii cu puteri de clarviziune (conform cărţii "Copii indigo din China" de Paul Dong). Aceşti copii ne învaţă pe noi, adulţii, ce înseamnă conştiinţa de grup superioară, prin exemplul personal. De exemplu, clima nu poate fi influenţată de un singur om, de regulă. Insă poate fi iunfluenţată de o conştiinţă de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influenţată de frecvenţele proprii de rezonanţă ale Pamântului, aşa-numitele frecvenţe Schumann. Dar acestea sunt exact aceleaşi frecvenţe care sunt produse în creierul nostru, iar atunci când mai mulţi oameni acţionează în sincronicitate, la unison, se formează un efect similar luminii laser - acela de manifestare "în aceeaşi fază".  

    Cercetatorii conştiinţei de grup au formulat teoria "Civilizaţiei de tip I". O omenire care a trecut la stadiul conştiinţei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu şi nici lipsă de energie. Pentru că ar avea un control natural şi firesc asupra tuturor energiilor şi proceselor de pe întreaga planetă. Aceasta include şi un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o "Civilizație de tipul II" ar putea avea control asupra energiilor din întreaga ei galaxie. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb