MAROC: Kushner îşi începe promovarea planului israeliano-palestinian

A.L.
Internaţional / 29 mai 2019

Jared Kushner (Sursă foto: Twitter)

Jared Kushner (Sursă foto: Twitter)

Ginerele şi consilierul lui Donald Trump, Jared Kushner, a fost primit de regele Marocului la Rabat, înainte să efectueze săptămâna aceasta o vizită în Iordania, în căutare de sprijin faţă de planul său de pace israeliano-palestinian, a cărui parte economică urmează să fie dezvăluită în iunie la Manama, relatează AFP.

De la instalarea sa la Casa Albă, Donald Trump îşi afişează voinţa de a ajunge la "acordul ultim" între israelieni şi palestinieni, sperând să reuşească acolo unde predecesorii săi - republicani şi democraţi - au eşuat.

Însă ecuaţia se anunţă deosebit de delicată, în contextul în care palestinienii boicotează administraţia americană, după ce Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului în decembrie 2017.

Kushner, care nu-şi ascunde intenţia de a ademeni o parte a palestinienilor cu promisiunea unei veritabile dezvoltări economice, ştie că va avea nevoie de susţinerea ţărilor arabe aliate Statelor Unite, mai scrie AFP.

După vizita în Maroc de ieri, el urmează să efectueze vizite în Iordania, iar apoi în Israel, până la 31 mai, a anunţat un reprezentant al Executivului american sub protecţia anonimatului, potrivit agenţiei.

Jared Kushner a fost primit ieri, de regele Marocului, Mohammed al VI-lea, la o întrevedere organizată la reşedinţa regală, la Rabat.

Ei au discutat despre "evoluţiile şi dezvoltările pe care le-ar putea cunoaşte regiunea Africa de Nord şi Orientul Mijlociu" şi despre parteneriatul strategic între Statele Unite şi Maroc, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului regal.

Discuţiile de la Rabat, înaintea unei cine cu ocazia unei dezlegări a postului Ramadanului au avut loc în prezenţa altui consilier al lui Donald Trump, Jason Greenblatt, iar de partea marocană a consilierului regelui Fouad Ali El Himma şi ministrului marocan de Externe Nasser Bourita.

Greenblatt s-a declarat ieri seara, pe Twitter, "onorat" că a participat la această cină "împreună cu maiestatea sa regele Mohammed al VI-lea", căruia i-a lăudat "înţelepciunea". "Marocul este un prieten important şi un aliat al Statelor Unite", a declarat el.

La finalul turneului său în Maroc, Iordania şi Israel, Kushner urmează să se ducă, la sfârşitul săptămânii, la Montreux, în Elveţia, iar apoi la Londra, unde va participa la vizita de stat în Regatul Unit a socrului său Donald Trump, mai relatează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb