MASTERCARD: "Până în 2020, 38% din totalul plăţilor realizate la nivel european, vor fi digitale"

Amalia Pană
Bănci-Asigurări / 6 aprilie 2016

Un procent de 38% din totalul plăţilor realizate la nivel european vor fi digitale până în 2020, se arată într-un comunicat de presă MasterCard remis redacţiei.

"Adoptarea plăţilor digitale continuă să crească la nivel global, MasterCard prognozând că, până în 2020, 38% din totalul plăţilor realizate la nivel european vor fi digitale. Schimbarea în comportamentul de consum va fi susţinută prin MasterCard Digital Enablement Service (MDES), care transformă orice device în instrument de plată prin tehnologia de tokenizare sigură şi standardizată", se precizează în comunicat.

Lansată iniţial în SUA, în 2014, cu Apple Pay, platforma MDES este în prezent utilizată în 18 ţări europene de emitenţi de card şi operatori de portofele digitale. În Marea Britanie, MDES conectează bănci care cumulează peste 70% din conturile bancare britanice cu Apple Pay. Google, un alt operator de portofel digital care utilizează MDES, şi-a anunţat recent intenţia de a lansa Android Pay în Marea Britanie.

"MDES for Merchants oferă comercianţilor online care utilizează servicii card-on-file securitate EMV printr-o soluţie de tokenizare combinată cu o criptogramă unică per tranzacţie. Acest serviciu ajută comercianţii să minimizeze tranzacţiile frauduloase şi costurile asociate, să reducă riscurile şi costurile induse de stocarea informaţiilor cardurilor, în acelaşi timp îmbunătăţind rata de conversie. Platforma este de asemenea utilizată pentru a furniza funcţionalităţi de plată unei game ample de produse de consum din industriile auto, de modă, tehnologie şi accesorii wearables, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-şi plăti cumpărăturile prin dispozitivul lor preferat", menţionează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb