Conducerea Teatrului Nottara a hotărât ca, din această săptămână, fumatul să fie interzis în toate spaţiile din interiorul instituţiei, iar în piesele de teatru ţigările clasice vor fi înlocuite cu unele electronice.
Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea măsurilor de siguranţă, pe lângă cele aflate în vigoare, în urma incendiului de la club Colectiv.
Printre măsurile care au fost impuse începând din această săptămână se numără interzicerea fumatului în toate spaţiile din interiorul instituţiei, inclusiv pe scenă, iar pentru situaţiile în care actorii vor avea în scenariu să fumeze "ţigările vor fi înlocuite cu unele electronice sau confecţionate din materiale incombustibile". De asemenea, reprezentanţii instituţiei au anunţat că se va renunţa atât la lumânări cât şi la orice altă sursă de foc deschis, apelându-se, când va fi nevoie, tot la variante electronice.
"Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcţionării, inclusiv avizul ISU privind apărarea împotriva incendiilor, planul de intervenţie în caz de incendiu fiind întocmit şi avizat de ISU Dealu Spirii al Municipiului Bucureşti", se prezintă în comunicatul citat.
Conducerea instituţiei menţionează că imobilul în care funcţionează Teatrul Nottara dispune de patru ieşiri, dintre care una (cea principală) pe bulevardul Magheru şi trei pe strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uşi largi, care se deschid spre exterior.
"Pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 de ore din 24) şi un post de cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum şi 65 de extinctoare", se mai arată în comunicat.
Printre măsurile de securitate pe care instituţia le-a luat până în prezent se numără: respectarea numărului maxim de spectatori admis pentru fiecare sală; existenţa planurilor de evacuare pe fiecare etaj; marcarea prin semne luminoase a ieşirilor; menţinerea liberă a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesităţii de evacuare rapidă; revizia tehnică lunară a echipamentelor care deservesc sălile de spectacole.
"În ceea ce priveşte încadrarea clădirii în care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, managerul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent", se mai arată în comunicat.