Maternitatea din Mariupol, evacuată cu forţa către Rusia

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 30 martie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Primăria oraşului Mariupol a denunţat astăzi evacuarea forţată spre Rusia a unei maternităţi din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei, unde o altă maternitate a fost bombardată de ruşi pe 9 martie, informează AFP, conform Agerpres.

"Peste 70 de persoane, femei şi personal medical, au fost scoase cu forţa de ocupanţi din maternitatea nr.2 din districtul de pe malul stâng", a afirmat primăria pe Telegram.

În total, peste 20.000 de locuitori din Mariupol au fost evacuaţi "împotriva voinţei lor", potrivit municipalităţii, care afirmă că ruşii le-au confiscat actele de identitate şi i-au redirecţionat "spre oraşe ruse îndepărtate".

Aceste informaţii nu pot fi verificate din sursă independentă, Mariupol aflându-se sub asediu de la sfârşitul lui februarie.

O altă maternitate şi un spital de pediatrie din Mariupol au fost lovite de un bombardament pe 9 martie, suscitând indignarea comunităţii internaţionale. Cel puţin trei persoane, printre care un copil, au murit în acest bombardament.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a justificat atunci bombardamentul, susţinând că acea clădire a maternităţii servea, potrivit lui, drept bază pentru un batalion naţionalist ucrainean. "Această maternitate a fost preluată de multă vreme de batalionul Azov şi de alte forţe radicale, şi toate femeile care veniseră să nască, toate infirmierele şi tot personalul de susţinere au fost scoşi afară", a declarat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la rândul său, ieri, că atacurile ruse împotriva oraşului Mariupol constituie "o crimă împotriva umanităţii".

Condiţiile pentru lansarea în următoarele zile a unei operaţiuni umanitare pentru salvarea locuitorilor din Mariupol "nu sunt întrunite în acest stadiu", a anunţat ieri seara preşedinţia franceză, după o convorbire la telefon între preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin.

Şeful statului francez a prezentat această operaţiune de evacuare - propusă la sfârşitul săptămânii trecute de Franţa, Turcia şi Grecia - omologului său rus, care a spus că "se va gândi la aceasta" înainte de a da un răspuns, a adăugat preşedinţia franceză.

Circa 160.000 de civili rămân în continuare blocaţi la Mariupol, bombardat şi pradă unor lupte înverşunate, şi se confruntă cu "o catastrofă umanitară", trăind în adăposturi fără electricitate şi ducând lipsă de hrană şi apă, potrivit unor mărturii ale unor persoane care au reuşit să fugă din acest oraş.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce bataie de joc la adresa oamenilor necajiti din Mariupol.Cata cruzime si cinism din partea Rusilor.Iar politicienii ,lideri ai Europei se poarta cu manusi,cu Putin.Rusine sa va fie.

    1. Rusine sa iti fie si tie. Omule, criminalii ucrainieni tineau mame, femei si copii pe linia frontului ca scuturi umane. Evacuarea lor in maternitati aflate mai departe de linia frontului este un act umanitar pe care si Crucea Rosie il suporta.

      Regimul fascist ultra-nationalist de la Kiev trebuie sa fie amutit. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb