Mayumi Kanagawa din SUA a câştigat Concursul Internaţional George Enescu 2024, Secţiunea Vioară

F.D.
Cultură / 17 septembrie 2024

Mayumi Kanagawa din SUA a câştigat Concursul Internaţional George Enescu 2024, Secţiunea Vioară

Mayumi Kanagawa din Statele Unite ale Americii a câştigat Concursul Internaţional George Enescu 2024, Secţiunea Vioară, după o Finală în care a interpretat Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră op. 61 de Camille Saint-Saëns. Pe locul al doilea s-a situat Hyeonjeong Lee din Coreea de Sud iar pe locul al treilea Wakana Kimura din Japonia, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Mayumi Kanagawa (30 de ani, Statele Unite ale Americii) este câştigătoarea celei de a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional George Enescu, Secţiunea Vioară, la sfârşitul unei Finale în care a interpretat Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară şi orchestră op. 61 de Camille Saint-Saëns, acompaniată de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Alan Buribayev.

Câştigătoarea Premiului al II-lea, Hyeonjeong Lee (13 ani, Coreea de Sud) a interpretat Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 77 de Johannes Brahms în timp ce câştigătoarea Premiului al III-lea, Wakana Kimura (21 de ani, Japonia), a interpretat Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră Sz. 112 de Bela Bartok.

Concursul Internaţional George Enescu se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, fiind un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi organizat de către ARTEXIM.

Juriul Secţiunii de Vioară pentru cea de a XIX-a ediţie a Concursului Internaţional George Enescu a fost format din violoniştii Dmitry Sitkovetsky (Preşedinte al Juriului), Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Silvia Marcovici, Shlomo Mintz, Boris Garlitsky, David Halen şi managerii Doug Sheldon şi Benjamin Schwartz.

În primul rând, felicit şi mulţumesc orchestrei şi dirijorului acestei finale: în această seară am ascultat trei concerte diferite, foarte dificile, în special Bartok. Toţi muzicienii din orchestră au dat tot ce au avut mai bun. Le mulţumesc colegilor mei de juriu, alături de care am ascultat foarte multe interpretări la vioară, multe dintre ele spectaculoase.

Mihaela Martin, Boris Garlitsky şi cu mine, am ascultat 187 de concurenţi cu talente remarcabile din întreaga lume. Dintre aceştia, au fost selectaţi 50, din care 37 au ajuns la concurs, 12 au cântat în runda a doua, 6 în semifinală şi 3 în finală. A fost o călătorie minunată, susţinută de dumneavoastră, publicul concursului, cei care aţi oferit şi premiul publicului.

Dmitry Sitkovetsky, Preşedintele Juriului Secţiunii de Vioară

Premiul I al ediţiei a XIX-a a Concursului Internaţional George Enescu este în valoare de 15.000 de euro net, premiul al doilea de 10.000 de euro net, iar premiul al treilea de 5.000 de euro net. De asemenea, laureaţilor Concursului Internaţional George Enescu 2024 li se va oferi şansa de a concerta în cadrul ediţiilor 2025 şi 2026 ale Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, precum şi în concerte organizate în cadrul stagiunilor filarmonicilor din ţară.

Trofeele Concursului Enescu 2024, oferite celor trei tinere violoniste, sunt realizate de către artistul Mihai Băncilă.

În cadrul Galei de premiere s-au oferit şi trei premii speciale:

Premiul Ştefan şi Valentin Gheorghiu pentru cea mai bună interpretare a unei Sonate de George Enescu, în valoare de 3.000 de euro net, a fost câştigat de Mayumi Kanagawa.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse - B.A.C.H., Passacaglia pentru vioară solo de Vlad Maistorovici în valoare de 2.000 de euro net, a fost câştigat de Hyeonjeong Lee.

Premiul Publicului, în valoare de 1.000 de euro net, a fost câştigat de Hyeonjeong Lee.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb