Meciul echipei naţionale, suspendat din cauza politicii externe a peluzei

Octavian Dan
Sport / 12 septembrie 2023

Meciul echipei naţionale, suspendat din cauza politicii externe a peluzei

Fotbalul autohton are parte de un nou moment jenant, provocat de huliganii peluzei. Mai nou, aşa-zişii suporteri grupaţi sub sloganul "Uniţi sub tricolor" se consideră specialişti în politică externă şi au diverse mesaje pentru Ungaria, Israel, Kosovo, Albania şi alte ţări care nu se ridică la standardele lor geopolitice şi istorice.

Meciul România - Kosovo, din grupa I de calificare la Euro-2024, a fost întrerupt în minutul 17, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor şi a unui banner pe care scria "Kosovo e Serbia".

După ce jucătorii au stat câteva minute pe teren, arbitrul a decis ca aceştia să meargă la vestiare. Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi au făcut apel la calm şi au cerut fanilor să nu mai afişeze bannerul care i-a deranjat pe kosovari. După 30 de minute de întrerupere, la staţia de amplificare a Arenei Naţionale a fost transmis un ultimatum prin care se anunţa că dacă vor mai fi afişate mesaje controversate sau vor mai exista scandări împotriva celor din Kosovo, meciul va fi oprit definitiv. Profitând de situaţie, delegaţia din Kosovo a încercat să forţeze întreruperea definitivă a meciului şi automat câştigarea lui la masa verde.

Acest episod este o consecinţă a jenantei lipse de atitudine a federaţiei şi a autorităţilor vizavi de această grupare de suporteri, conectată foarte bine la o anumită zonă din politica autohtonă. Partida a fost reluată după 45 de minute.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Jenanti sunt aia cu blm, green deal si respect, ca acolo nu se mai considera politica daca sunt esg compliant, nu?

    1. Nu-i asa ca esti din aia care respecta doar regulile care ii convin? Sunteti multi si se vede.

      Are dreptate. Mâine ne trezim ca apar unii alogeni cu pretenții de autonomie prin Romania, că așa considera ei că li se cuvine.

      Si va apara galeria de alogeni. :))

    Eu cred ca suporterii citau din rezolutia 1244 a ONU care consacra Kosovo ca provincie din Yugoslavia/Serbia:

    "10. Authorizes the Secretary-General, with the assistance of relevant international organizations, to establish an international civil presence in Kosovo in order to provide an interim administration for Kosovo under which the people of Kosovo can enjoy

    substantial autonomy within the Federal Republic of Yugoslavia, and which will provide transitional administration while establishing and overseeing the development of provisional democratic self-governing institutions to ensure conditions for a peaceful and normal life for all inhabitants of Kosovo;" 

    Noi suntem prosti ca nu actionam la fel: de fiecare data cand la meciurile in deplasare tribuna ne apeleaza" tiganii,tiganii"ar trebui sa iesim de pe teren.Asa ca Kosovo...Noi suportam ca prostii in loc sa ne aparam integriratea morala si ajungem sa fim dispretuti de toti...Deja e ceva obisnui sa ni se strige "tiganii,tiganii" peste tot.Destul!

    1. Exact,dreptatea este numai pentru unii.La meciurile astea arbitrii nu intrerup jocul ca in cazul nostru.Si asa si este:Kosovo e Serbia.Daca cu celelalte tari care au facut parte din fosta Iugoslavie lucrurile stau altfel,Kosovo este chiar pamant sarbesc.Acum daca nu le convine americanilor fiindca au interese....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb