Media: OPEC+ prelungeşte reducerile mari ale producţiei de petrol până în 2025

A.F.
Internaţional / 2 iunie

Media: OPEC+ prelungeşte reducerile mari ale producţiei de petrol până în 2025

OPEC+ a convenit duminică să extindă majoritatea reducerilor mari ale producţiei de petrol pentru 2024, dar să înceapă să le elimine treptat în 2025, deoarece grupul încearcă să susţină piaţa pe fondul creşterii lente a cererii globale, dobânzilor ridicate şi creşterii producţiei rivale din SUA, transmite Reuters.

Preţurile petrolului se tranzacţionează aproape de 80 de dolari pe baril, sub ceea ce au nevoie mulţi membri OPEC+ pentru a-şi echilibra bugetul.

Îngrijorările legate de creşterea lentă a cererii în China, principalul importator de petrol, au afectat preţurile, alături de creşterea stocurilor de petrol din economiile dezvoltate.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii conduşi de Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, au făcut o serie de reduceri mari de producţie de la sfârşitul anului 2022.

Membrii OPEC+ reduc în prezent producţia cu un total de 5,86 milioane de barili pe zi (bpd), sau aproximativ 5,7% din cererea globală.

Reducerile includ 2 milioane bpd de către toţi membrii OPEC+, prima rundă de reduceri voluntare de către nouă membri, de 1,66 milioane bpd, şi a doua rundă de reduceri voluntare de către opt membri, de 2,2 milioane bpd.

OPEC+ a prelungit prima rundă de reduceri până la sfârşitul anului 2025, de la sfârşitul lui 2024, a spus grupul într-un comunicat.

De asemenea, a fost de acord să extindă cea de-a treia rundă de reduceri voluntare în trimestrul al treilea din 2024, au declarat surse OPEC+, adăugând că mai multe detalii sunt în curs de elaborare.

Ţările care au făcut reduceri voluntare în turul doi sunt Algeria, Irak, Kazahstan, Kuweit, Oman, Rusia, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite şi Gabon. Aceleaşi ţări, cu excepţia Gabonului, au participat la a treia rundă.

De asemenea, grupul a fost de acord să aloce Emiratelor Arabe Unite o cotă de producţie mai mare, de 3,5 milioane bpd, în 2025, în creştere faţă de nivelul actual de 2,9 milioane.

OPEC+ a amânat, de asemenea, termenul limită pentru o evaluare independentă a capacităţilor de producţie ale membrilor săi până la sfârşitul lunii noiembrie 2025 din iunie 2024.

Cifrele vor fi folosite ca îndrumări pentru nivelurile de producţie de referinţă din 2026.

OPEC+ va organiza următoarea sa întâlnire pe 1 decembrie 2024.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Astia saracii se iluzioneaza ca cererea de petrol/hidrocarburi isi va reveni…NEVER, ever, transportul si consumul casnic trece pe electric si regenerabile iar industrialul a trait din subventiile de stat mascate ca subventii pentru consumul casnic. Probabil ultimii “mamuti” cu motoare ICE vor mai fi vazute in “tinutul uitat de timp, mujicia”:-)

    1. Sigur, de aia Buffett a cumparat actiuni OXY de 18 miliarde dolari de la inceputul anului...are 0 dolari investiti in regenerabile si EV.

      Fa ca el atunci…el are de unde sa piarda…Tu:-)?

      Industrialul a trait din subventii...pai moristile de vant si panourile alea chinezesti sunt 90-95% subventie de la fabricare pana la client pe casa! Toate taxele de carbon CO2 eco verzaturi sunt luate de la oameni si apoi merg in subventii pentru producatorisi in final prostimea plateste integral.

      Accizele la combustibil ce sunt…subventie pentru poluare.Pana in 89, aveai transport in comun electric cu tramvaie si trolebuze. S-au scos pentru ca nu poluau si nu le faceau vanzare la producatorii si importatorii de hidrocarburi:-)

    reducerile de productie inseamna real ca unele economii pe glob stagneaza… ori / sau ca alti competitori au deschis capacitati productie in concurenta…

    s c c r e t 

    1. Ori ca nu mai este cerere:-)

      adica ca “stagneaza/sau scadere economica”…

      tu daca iti faci plinul in debara… vine o perioada de stagnare… perioada in care tre sa iti consumi din debara… si deci ai stagnare de alta cerere pentru pus in debara… cum ai spus si tu “nu e cerere”… chiar daca consumul isi vede, la o viteza relativ constanta, de treaba…. 

      Oricum specula pe petrol tre sa inceteze… ca ucide economia… 

      s c c r e t 

      Mass-media: Iranul intenţionează să crească producţia de petrol la 4 milioane de barili pe zi

      T.B. 

      Internaţional / 27 mai 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb