MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română

Comunicate de presă / 23 septembrie 2021

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română

În scurta perioadă în care şi-a exercitat atribuţiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit că nu are capacităţile profesionale şi manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituţie de presă din România, Televiziunea Naţională, se arată într-un comunicat remis de MediaSind.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR a luat act de demiterea directorului - coordonator al staţiei TVR Craiova, Anca Elena Dindirică şi a coordonatorului Redacţiei Ştiri-Sport, Tiberius Muşuroi, de către directorul interimar al Societăţii Române de Televiziune, Ramona Săseanu, la scurt timp de la unificarea Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind cu Sindicatul TVR Craiova.

MediaSind TVR consideră aceste decizii ca fiind nelegale întrucât încalcă flagrant prevederile art. 30 alin. 2 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV, care stabilesc strict limitele de competenţă ale directorului general interimar în perioada mandatului său. Cu alte cuvinte, directorul TVR Craiova nu putea să fie demis de actualul Director general interimar deoarece mandatul pe care îl deţinea în fruntea studioului teritorial era peste limita de 6 luni prevăzută pentru mandatul directorului general interimar. Prin decizia luată, Ramona Săseanu blochează întreaga activitate a postului TVR Craiova, întrucât nu poate numi o nouă conducere deoarece mandatul îi expiră peste câteva zile, iar un alt director, dacă ar fi numit, ar avea nevoie de validarea Consiliului de Administraţie, aşa cum prevede art.35 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV.

"Constatăm că abuzurile asupra echipelor manageriale de la studiourile teritoriale devin o practică a celor care ocupă vremelnic funcţia de şef al televiziunii publice. Încălcările legii în numirea CD-ului de la TVR Cluj, a destituirii nelegale a directorului TVR Craiova, ascund în realitate trocuri de culise şi duc la politizarea inadmisibilă a studiourilor teritoriale.

Din nefericire, acesta nu este singurul abuz pe care îl comite directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituţiei pentru a hărţui, prin diverse controale denumite ad hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Precizăm că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă!

Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al instituţiei în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR şi cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizaţii! Comunicatul de presă transmis tuturor angajaţilor TVR de către acest compartiment plătit din bani publici, conţine informaţii false şi denigratoare la adresa organizaţiilor sindicale care au fuzionat. Prin această atitudine, Ramona Săseanu aplică acelaşi mod de management dictatorial şi iresponsabil practicat şi de administraţia Gradea împotriva organizaţiilor sindicale nesubordonate.

În scurta perioadă în care şi-a exercitat atribuţiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit că nu are capacităţile profesionale şi manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituţie de presă din România, Televiziunea Naţională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaţilor instituţiei prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, şi-a protejat colegii din sindicatul de casă al administraţiei Gradea unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte, şi-a angajat avocatul personal de la Craiova, deşi prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru. În acest timp, politica editorială şi grilele de programe TVR au fost făcute praf, dotarea tehnică este la pământ iar situaţia salariaţilor este pusă în pericol prin tot felul de tentative de a se impune o nouă organigramă, deşi acesta este atributul exclusiv al Consiliului de Administraţie şi nu al directorului general.

Având în vedere că rezultatul mandatului interimarei Săseanu este dezastruos atât pentru cetăţeni, dar şi pentru angajaţi şi instituţia publică de presă, presărat cu mai multe fapte care încalcă prevederile penale cum ar fi abuzul în serviciu, folosirea influenţei funcţiei în favoarea unei persoane şi constituire de grup infracţional organizat, MediaSind TVR solicită public Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ancheteze cu celeritate aceste fapte. În acelaşi timp, MediaSind TVR solicită partidelor politice să nu mai facă tot felul de experimente eşuate cu instituţiile publice de media şi să demareze de urgenţă procedura pentru desemnarea membrilor în Consiliul de Administraţie al SRR şi SRTV. Televiziunea Română şi Radioul Public au nevoie de o conducere profesionistă care să se afle în slujba cetăţenilor şi nu a diverselor grupuri de interese politice", arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb