Medicii din mai multe spitale din Ungaria susţin că au ajuns să aleagă ce pacienţi cu COVID-19 internează la terapie intensivă, din lipsă de locuri

J.P.
Internaţional / 11 martie 2021

Medicii din mai multe spitale din Ungaria susţin că au ajuns să aleagă ce pacienţi cu COVID-19 internează la terapie intensivă, din lipsă de locuri

Spitalele din Ungaria sunt supuse unei presiuni fără precedent, din cauza numărului mare de pacienţi cu Covid-19, care a depăşit orice alt vârf al pandemiei, iar medicii sunt puşi în situaţia de a alege pe cine internează în secţiile de terapie intensivă, scrie InsightHungary, citat de G4media.

Numărul infectărilor a crescut mult din cauza variantei britanice a coronavirusului, mult mai contagioasă.

Astfel, joi erau înregistrate 8.329 de persoane internate cu Covid-19 în spitale, faţă de vârful anterior, de 8.045, la începutul lunii decembrie. Totodată, numărul pacienţilor care au nevoie de ventilatoare continuă să crească dramatic, notează InsightHungary.

Rectorul Universităţii de Medicină Semmelweis, Bela Merkely, a precizat că 80-90% din cazurile Covid-19 din Budapesta înregistrate în această săptămâna provin din varianta britanică.

Spitale din întreaga ţară raportează că au secţiile COVID supraîncărcate şi duc lipsă de personal.

Un spital din oraşul Hatvan, care nu mai are paturi libere, a transmis că tratează în primul rând pacienţii de 40 şi 50 de ani.

Medicii din mai multe spitale au spus că trebuie să aleagă ce pacienţi sunt mutaţi în secţiile de terapie intensivă, deoarece spaţiul este limitat.

"Pierdem oameni cărora le-au rămas 20, 30 sau 40 de ani de viaţă înainte", a spus un medic de la un spital rural.

Doi medici din spitalele din Budapesta au precizat că vârsta medie a pacienţilor aflaţi la terapie intensivă a scăzut semnificativ.

Primăvara trecută, cele mai critice cazuri au fost de obicei în rândul pacienţilor cu vârsta cuprinsă între 80 şi 90 de ani, în vreme ce acum persoanele de 30, 40 şi 50 de ani sunt cele mai prezente în secţiile ATI.

Într-un interviu la un post radio, de săptămâna trecută, prim-ministrul Viktor Orban a spus că numărul pacienţilor Covid-19 din spitale ar putea ajunge la 20.000.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am înțeles. Se repeta scenariul la indigo. Nu va mai putem respecta d-lor (anumiți) medici care faceți parte din figurația criminala a comediei. Ocupați funcții pe care ar trebui sa le onorați, nu sa le abuzați. Am înțeles, e aceeași mizerie peste tot, trebuie iar număr de morți, în spitale se moare-nu se salvează vieți. Dar chiar nu va puteți sustrage scenariului scelerat și "subtire", sărăcuț in exprimare și fantezie, punind un pic de culoare locala? La Budapesta se spune chiar la fel ca la București? La fel ca la Roma, Berlin, etc? Unde e spiritul ceardasului focos, căci ce ne serviți acum e iz de zoaie lesioasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb