Meghan Markle a acuzat familia regală britanică de rasism

G.U.
Internaţional / 8 martie 2021

Meghan Markle a acuzat familia regală britanică de rasism

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, şi că a împins-o la un pas de sinucidere, într-un interviu acordat duminică seară jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey, care ar putea provoca un şoc monarhiei din Marea Britanie, relatează Reuters.

Meghan, în vârstă de 39 de ani, a cărei mamă este afro-americană, iar tatăl este caucazian, a precizat că a fost naivă înainte de a deveni un membru al familiei regale britanice în urma căsătoriei sale cu prinţul Harry şi că, după nunta lor din 2018, a sfârşit prin a avea gânduri de suicidare şi de automutilare. Aceasta a menţionat că a solicitat ajutor din partea membrilor casei regale, însă nu a primit.

Meghan Markle a dezvălui că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, prinţul Harry, îngrijorări cu privire la culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie, informează revista Variety.

Meghan a mărturisit că fiului lor Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale, notează sursa citată.

"Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte", a declarat Meghan Markle în interviul difuzat duminică seară de CBS

Meghan a refuzat să precizeze numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, la fel şi prinţul Harry, care a dezvăluit că familia lui i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, prinţul Charles, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon, informează Reuters.

Palatul Buckingham nu a făcut deocamdată niciun comentariu public legat de acest interviu.

Meghan a descris membrii familiei regale nepăsători, mincinoşi şi a acuzat-o pe Kate, soţia prinţului William, că a făcut-o să plângă înainte de nunta ei.

Deşi familia regală, inclusiv prinţul Charles, a fost criticată în mod deschis în acest interviu, Meghan şi Harry nu au atacat-o în mod direct pe regina Elisabeta a II-a.

Totuşi, Meghan spune că a fost redusă la tăcere de către "The Firm" şi că solicitările ei de a primi ajutor atunci când era afectată de acele comentarii rasiste şi atunci când se afla în situaţii dificile nu au fost ascultate.

"Nu mai voiam să trăiesc. Şi acesta a fost un gând foarte clar, real şi constant înspăimântător. Şi îmi amintesc cât de mult m-a alinat Harry", a afirmat Meghan Markle.

Anunţul prin care Harry şi Meghan au dezvăluit în ianuarie 2020 că intenţionau să renunţe la titlurile lor regale a scufundat familia regală britanică într-o criză. Luna trecută, Palatul Buckingham a confirmat că despărţirea va fi permanentă.

Prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, a spus că s-a îndepărtat de îndatoririle lui regale din caza lipsei de înţelegere în rândul familiei regale şi pentru că se temea că istoria urma să se repete - o referire directă la moartea mamei lui, prinţesa Diana, în 1997.

Întrebat ce ar spune mama sa despre eveniment, prinţul Harry a mărturisit: "Cred că s-ar simţi foarte supărată pe modul în care s-a desfăşurat foarte tristă".

"M-am simţit cu adevărat dezamăgit", a spus prinţul Harry, vorbind despre tatăl lui. "Familia mea literalmente mi-a tăiat sursele de finanţare."

Harry a negat informaţiile potrivit cărora i-ar fi ascuns reginei Elisabeta a II-a, intenţiile sale de a se îndepărta de monarhia britanică, dar a dezvăluit că, la un moment dat, tatăl lui a încetat să îi mai răspundă la telefon.

"Am avut trei conversaţii cu bunica mea şi două conversaţii cu tatăl meu, înainte ca el să nu-mi mai răspundă la telefon. Apoi, el m-a întrebat: 'Poţi să relatezi toate lucrurile acestea în scris?'", a declarat prinţul Harry.

Susţinătorii cuplului arată cum o instituţie britanică învechită, care a criticat o femeie modernă şi metisă, pe alocuri cu aluzii rasiste, relatează Reuters.

Minciuni şi lacrimi

Au existat acuzaţii de intimidare formulate împotriva lui Meghan, apărute mai întâi în cotidianul The Times, cu câteva zile înainte de difuzarea acestui interviu.

Palatul Buckingnam a anunţat că va investiga aceste acuzaţii şi s-a declarat "foarte îngrijorat".

Meghan Markle i-a dezvăluit jurnalistei Oprah Winfrey că anumite persoane din instituţia monarhică britanică nu doar că au eşuat în a o apăra împotriva acuzaţiilor, dar mai mult decât atât au şi minţit pentru a proteja alte persoane.

"Abia după ce ne-am căsătorit şi totul a început să se înrăutăţească am început să îmi dau seama că nu eram protejată şi că ei erau dispuşi să mintă pentru a îi proteja pe alţi membri ai familiei", a declarat Meghan în cadrul interviului.

Meghan Markle a negat articolele de presă care afirmau că a făcut-o să plângă pe Kate, ducesa de Cambridge, înainte de nunta cu Harry şi a spus că acela a fost un punct de cotitură în relaţia ei cu mass-media şi cu palatul.

Întrebată dacă a făcut-o într-adevăr să plângă pe Kate, Meghan a răspuns astfel: "S-a întâmplat exact invers. Cu câteva zile înainte de nuntă, ea era supărată din cauza unui lucru, iar relatările au fost corecte, chestiunea viza rochia unei domnişoare de onoare, iar acel lucru m-a făcut să plâng. Şi mi-a rănit cu adevărat sentimentele".

De asemenea, a dezvăluit că nu a ştiut cu adevărat înainte de nuntă ce însemna să se căsătorească cu un membru al familiei regale britanice.

"Aş spune că am intrat în această căsătorie într-o manieră naivă'' a precizar Meghan Markle.

"Cred că această decizie ne-a salvat pe toţi. Am luat o decizie care cu siguranţă mi-a salvat viaţa ", a declarat Ducesa de Sussex.

Meghan a declarat că nu a fost plătită pentru a acorda acest interviu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O rasista este Meghan plina de ura si disperare ca il pierde pe Harry...A fugit din Anglia de frica ,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb