Memorandum de înţelegere CCIR - Camera Economică Europeană - Nepal

G.D.
Miscellanea / 16 iunie 2022

Memorandum de înţelegere CCIR - Camera Economică Europeană - Nepal

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat, azi, 15 iunie, un Memorandum de Înţelegere cu Camera Economică Europeană - Nepal, în vederea consolidării relaţiilor de afaceri şi dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state, conform unui comunicat remis redacţiei. Memorandumul a fost semnat de către secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, şi preşedintele Camerei Economice Europene - Nepal şi consulul onorific al României în Nepal, dl. Narayan Bajaj.

Potrivit sursei citate, memorandumul stabileşte cadrul practic pentru dezvoltarea unor relaţii de afaceri mai puternice între România şi Nepal, precum şi liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părţi. CCIR şi Camera Economică Europeană - Nepal vor face schimb de informaţii legate de practicile economice, de afaceri şi totodată cu privire la legile şi reglementările relevante aplicabile în România şi în Nepal. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri şi alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.

"România şi Nepal au nevoie de o relaţie economică puternică, mai ales dacă ţinem cont de elementele de interes comun ale celor două state care, valorificate în mod optim, vor determina creştere economică de ambele părţi. CCIR sprijină internaţionalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non-UE, acolo unde prezenţa antreprenorilor români este mai puţin vizibilă. Nu trebuie să uităm faptul că o colaborare strânsă cu Nepal poate însemna pentru antreprenorii români şi deschiderea pieţei indiene, una dintre cele mai mari pieţe de desfacere din lume. Este necesar ca eforturile CCIR de a deschide noi pieţe pentru mediul de afaceri românesc să fie susţinute însă şi de către autorităţile din România prin restructurarea diplomaţiei economice care, în momentul de faţă, nu mai răspunde în mod eficient cerinţelor oamenilor de afaceri", a declarat secretarul general CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

"Prin semnarea acestui memorandum, se va oferi un sprijin substanţial companiilor româneşti şi nepaleze care doresc să investească în cele două state. Nepalul oferă oportunităţi reale de investiţii în mai multe domenii de activitate precum: agricultură, turism şi IT&C. Oferim, de asemenea, o serie de facilităţi fiscale pentru investitorii străini. Astfel, pentru produsele importate în Nepal nu se percep taxe, iar pentru produsele exportate din Nepal în India taxele sunt zero. Pentru o mai eficientă apropiere dintre mediile de afaceri din România şi Nepal este necesară organizarea unei misiuni economice la Bucureşti la care să participe oameni de afaceri nepalezi din domeniile de interes, care să prezinte oportunităţile de afaceri din ţara noastră", a declarat preşedintele Camerei Economice Europene - Nepal şi consulul onorific al României în Nepal, dl. Narayan Bajaj, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb