Merkel, către Iohannis: "Sunt convinsă că împreună vom aprofunda relaţiile bilaterale"

A.C.
Politică / 18 noiembrie 2014

Actualizare 15:18

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, azi, pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale, asigurându-l că Germania va rămâne "un partener de nădejde" al României şi subliniind că împreună vor putea aprofunda relaţiile bilaterale, transmit surse din presă.

"Vă felicit din toată inima pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, azi, pe site-ul guvernului german.

Merkel a precizat că relaţiile dintre România şi Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la încheierea Războiului Rece.

"Vom sprijini România cu sfaturi şi fapte pe calea reformelor importante pentru ţară dumneavoastră şi pentru Uniunea Europeană şi vom rămâne un partener de nădejde. Sunt convinsă că împreună vom putea aprofunda relaţiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german i-a urat succes preşedintelui ales.

-----------

Preşedintele german, Joachim Gauck, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidenţiale de duminică şi l-a asigurat că Germania va continua să sprijine România pe drumul reformelor importante, în special în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept, arată site-ul DeutscheWelle.

"Preluaţi mandatul prezidenţial în vremuri marcate de mari provocări la adresa Europei şi a ţării domniei voastre. Fiţi sigur că Germania va continua să sprijine şi în viitor România pe drumul reformelor care urmează să fie făcute - cu precădere în ceea ce priveşte îmbunătăţirea statului de drept", arată un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Berlin.

Joachim Gauck l-a asigurat pe Klaus Iohannis că "încrederea reciprocă va sta la baza cooperării" şi că "relaţiile bune, de prietenie, dintre ţările noastre vor fi dezvoltate şi aprofundate atât la nivel european, cât şi internaţional".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb