Mesajul Excelenţei Sale, domnul Özgur Kivanç Altan, Ambasadorul Turciei la Bucureşti: "România este un stat prieten al Turciei"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 - 2 decembrie 2023

Mesajul Excelenţei Sale, domnul Özgur Kivanç Altan, Ambasadorul Turciei la Bucureşti: "România este un stat prieten al Turciei"

România reprezintă unul dintre statele din Uniunea Europeană cu care Turcia are cele mai strânse relaţii de cooperare, dacă ţinem cont fie şi numai de faptul că nivelul schimburilor comerciale între cele două ţări a ajuns la 10 miliarde euro, ne-a transmis, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mass-media, Excelenţa Sa Özgur Kivanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti.

Domnia sa a trecut în revistă companiile mari din Turcia care derulează activităţi în România, punând un accent deosebit pe faptul că fabrica Ford de la Craiova este deţinută de oamenii de afaceri turci, dar şi pe lucrările de infrastructură rutieră gestionate de companiile din ţara sa - o parte dintre acestea fiind pe viitoarea A0 - Centura Bucureştiului, dar şi pe tronsonul de autostradă din zona Buzău către Moldova.

Ambasadorul Turciei în România a mai arătat că, în ţara noastră, sunt companii care lucrează şi în sectorul imobiliar, amintind faptul că întregul cartier Cosmopolis a fost construit de o companie din Turcia, dar şi în domeniul sănătăţii, domeniul bancar, în industrie şi chiar în agricultură.

Potrivit Excelenţei Sale o zonă importantă în relaţiile dintre cele două state o reprezintă turismul şi a menţionat că la finalul lui 2023 vor fi înregistraţi un milion de turişti români care au vizitat în acest an diferite destinaţii din Turcia.

Mai mult, domnul ambasador a menţionat că, în cadrul NATO, Turcia va trimite săptămâna viitoare la Baza Aeriană de la Feteşti mai multe aeronave F16 care vor contribui la activitatea de Poliţie aeriană exercitată de aliaţi în zona românească a Mării Negre, iar începând din ianuarie 2024 alături de forţele navale române şi ucrainene, forţele navale turceşti vor demara un amplu program de deminare a Mării Negre de minele care plutesc în derivă în urma războiului din Ucraina.

La finalul întâlnirii, Excelenţa Sa Özgur Kivanç Altan, ambasadorul Turciei la Bucureşti a avut un mesaj cu prilejul aniversării a 105 ani de la Marea Unire: "Vă doresc tot ce este mai bun cu prilejul Zilei Naţionale. România este un stat prieten pentru Turcia, suntem aliaţi în NATO, avem un parteneriat strategic şi ne bucurăm să vă fim alături în această zi frumoasă pentru România. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La cit harachi ati luat si citi le-ati taiat capul cred si eu ca suntem prieteni de mii de ani .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb