"Metrom" Braşov dă o bază sportivă în contul datoriilor către municipalitate

Ştefan-Teodor Vacarenco, Braşov
Ziarul BURSA #Sport / 5 august 2005

Consiliul Local al Municipiului Braşov a aprobat printr-o hotărîre stingerea prin compensare a datoriilor acumulate de către Compania Naţională "Romarm" SA, Filiala SC "Metrom" Braşov, către bugetul local Compensarea este constituită, prin procedura de dare în plată, de trecere din patrimoniul societăţii a bunurilor imobile, reprezentate de Baza sportivă în suprafaţă totală de 18.000 metri pătraţi, în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local Braşov.

Datoriile acumulate de "Metrom" pe parcursul timpului se ridică la un cuantum de 750.000 RON. În urmă cu cîţiva ani, tot în compensare pentru datoriile la bugetul local, municipalitatea a preluat CAF-ul din incinta întreprinderii, soluţie pe care însă primăria nu a dorit să o aplice şi în cazul "Roman" SA. Dacă, o dată cu trecere bazei sportive în patrimoniul municipalităţii, obligaţiile "Metrom" către bugetul local s-au stins, rămîn însă în picioare obligaţiile către bugetul de stat.

Societatea, una din fostele mari întreprinderi braşovene, aflată în prezent în administrare specială în conformitate legii 137/2002 şi a ordinului MEC nr. 30/2005, înregistrează - potrivit evidenţelor oficiale ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, creanţe care se ridică la 23,06 milioane RON. Defalcat pe bugete, societatea datorează 5,65 milioane RON către bugetul de stat, 13,4 milioane RON către bugetul asigurărilor sociale de stat, 3,4 milioane RON către bugetul asigurărilor sociale de sănătate, 968.620 RON către bugetul fondului de şomaj. Cum societatea nu a fost, cel puţin pînă acum, luată în discuţie în vederea privatizării, soarta întreprinderii rămîne incertă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb