MF: "Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel"

T.B.
Macroeconomie / 24 mai

MF: "Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel"

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va duce lupta antifraudă la un alt nivel iar acest amplu proces este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii sau funcţionarea instituţiilor medicale, şi nu în economia neagră, consideră ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, potrivit paginii sale de socializare.

Potrivit sursei, "Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcţia specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătăţirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. Astfel, se vor putea desfăşura permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, au fost reorganizate atât Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi o organizare mai fluidă, cât şi Direcţia generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului, indică sursa.

"Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii, funcţionarea instituţiilor medicale, pensii, alocaţii, nu în economia neagră", a subliniat Boloş, informează sursa.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor a anunţat că Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri.

"Aşadar, operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient şi mai sigur, reducând timpii de aşteptare la birourile vamale. Un aspect pe care nu suntem prea des obişnuiţi să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european", a mai scris ministrul Finanţelor.

Potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern, personalul ANAF şi al structurilor subordonate va fi suplimentat cu 220 de inspectori antifraudă.

Conform sursei, "Măsura are în vedere dezvoltarea şi operaţionalizarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu prin desfăşurarea mai multor activităţi de către inspectorii antifraudă. Sistemul RO e-Sigiliu va asigura respectarea trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri cu risc vamal şi fiscal pe teritoriul României şi va îmbunătăţi activitatea autorităţilor competente din administraţia centrală prin modernizarea şi adaptarea procedurilor şi metodelor de supraveghere vamală şi fiscală la realităţile actuale. Reformele preconizate prin implementarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu sunt elaborate în acord cu PNRR", se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Hotărârea mai vizează eliminarea competenţelor în domeniul vamal ce reveneau Direcţiei generale antifraudă fiscală, precum şi preluarea la nivel central a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi pierderea de către aceasta a personalităţii juridice.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. E, amenzi pt chichite, tot la cei ce au platit si pana acum.

    cand o sa vedem auditarea marilor averi, inclusiv a politicienilor, si confiscat tot ce nu se poate justifica, ales graul de neghina, cei real bogati prin munca si cu taxele platite, ok si hotii separat, o sa credem ca anaf ul si guvernul e serios. si mi se pare ca avem mai putin grau decat neghina in Romania. 

    pana atunci, praf in ochi, batranici cu legatura de patrunjel amendate, la interlopi inchidem ochii.

    Nu au curaj sa ancheteze multinaționale, vezi Kaufland, Omv.

    Sa verifice de ce importurile se fac prin 3 intermediari... 

    Legea prețului de transfer... jale. 

    Ei cu C conc. , pot verifica și alte aspecte...

    1. tocmai astia-s cei mai mari platitori de taxe, si cei mai buni angajatori. da fac optimizari fiscale legale, ca de-aia au contabili platiti cu mii de euro. anaf ul ii verifica pe astia anual fii sigur

      kaufland mult laudata si postata si pe aici ca reclame..plus alta numita "la intersectie".... au cele mai mari specule la preturi de baza mancare... fasolea e lux... e nebunie curata... in tip ce altii fara "Credite" reusesc sa livreze restrans ...(din cauza acestor giganti).... la preturi onorabile....

      nu am vazut anaf sa schiteze nimic la specula din energie si javul populatiei... nu am vazut sa schiteze nimic la jaful din piata de asigurari...si parasutarea cu inca 20-30%costuri si anul asta... o nesimtire si o nebunie curata... in urmatorii ani va matura pe jos "anaful" cu firmele mici... volumul de cerere la firme mici e oricum in prabusire... ma uit la indexurile de emiteri si rulaj facturi... e nebunie curata ce se intampla... si toturi bursa creste si toate "Cresc" nominal pe hartie....  

      sa ii uram succes anafului la biciuire populatie si demografi crash in fata la 15-14 mil romanasi... poate cu razboi mai acut beneficiem si de ucrainieni ...ce beneficiaza de chirii platite de stat prin fonduri ro... iar romanasul de rand sut in fund... asa "rasism financiar social"...rar vazut... 

      da pe cine nu pupa institutiile ro in "fond" cand e vb de primit bani... in timp ce pune talpa pe botul altuia... 

      s c c r e t 

    ...

    "...care va duce lupta antifraudă la un alt nivel"...nivelul asta este mai sus de 1 mil de euro sau ramane tot acolo, asa cum a legiferat rotativa PSDNL?

    Adica evazionistul neprins scapa, iar cel prins, ghinion, scapa doar cu amenda si ceva penalitati...pe undeva asemanator cu pietonul care traverseaza strada printr-un loc nepermis. 

    Nu cumva evazionistul neprins beneficiaza si de prescriere...ar trebui, nu-i asa?...ca doar este vorba doar de-o amenda + ceva penalitati.

     

    faceti publice datele cu volumul de facturare 2019 2021 prezent...

    se vede din satelit ca e in crash volumul de facturare.... 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb